duminică, 12 iunie 2011

Sexualitate și putere

Ca și moda, literatura modernă a dezbrăcat femeile și le-a răpit o parte din mister. Estetica de azi refuză bunul-simț și pudoarea, suspectându-le de ipocrizie. De altfel, bunul-simț nu are ce căuta în artă. Nu ne spune el că Soarele se învârtește în jurul Pământului ?
Urmând psihanaliza, creațiile contemporane sondează adânc în inconștientul nostru. Am rămas uimit când un mare critic literar a declarat într-un interviu că „nu avem ce să căutăm acolo”.  Dimpotrivă, aș zice, găsim acolo multe chei pentru descifrarea unei personalități.
Se descoperă că Osama bin Laden era o mașină de făcut sex și că lua hapuri pentru a-și îmbunătăți potența. Am ideea fixă că visătorilor care se ratează în diferite domenii, dar mai cu seamă în cel artistic, le place să-și chinuiască semenii. De aceea vânează funcții de conducere ori se apucă de politică, pentru a ajunge în posturi de decizie și a-i face pe ceilalți să depindă de ei.  Stalin a studiat telogia, Hitler a vrut să fie pictor, Ceaușescu s-a dorit a fi poet.  Mulți l-au înjurat pe Miron Radu Paraschivescu că nu l-a încurajat pe viitorul dictator să publice poezii, fiindcă se presupunea că olteanul ar fi renunțat la viața de partid. Se vede însă treaba că nea Nicu n-a avut pic de talent - s-a văzut și atunci când se apucase să modifice versurile Imnului -, deoarece Miron era un bărbat extrem de generos și găsea calități nebănuite aspiranților la gloria literară.
Dar cum se comportă cei cărora le lipsește o doagă...sexuală ? Hitler nu avea un testicul. Lui Osama îi trebuia, în mod permanent, ca și lui Mao, Alexandru sau Napoleon, o gaură. I-au făcut-o americanii direct în cap.
Dacă s-ar studia sexualitatea lui Castro ? Dar a lui Ceaușescu ?

2 comentarii:

radiowhisper.com spunea...

Buna Seara!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

http://www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Şerban Tomşa spunea...

Vlad,
voi examina propunerea ta și îți voi răspunde printr-un mail.