sâmbătă, 26 octombrie 2013

P-asta n-o mai încercasem !

     Am făcut şi bronhopneumonie ! Cu boala asta nu mai făcusem cunoştinţă, dar organismul meu îmi rezervă mereu surprize neplăcute. Ar trebui să merg pe sârmă, ca să nu cad într-o prăpastie nouă. Sincer vorbind, m-am cam săturat. Uite că mitul îmbinării muncii fizice cu cea intelectuală nu funcţionează totdeauna. A fost suficient să lucrez puţin transpirat în grădină şi să ajung să tuşesc îngrozitor, cu temperatură şi alte simptome destul de neplăcute care m-au dus într-o stare de uluitoare neputinţă. Acum port branulă la mână şi mi se fac, pe venă, antibiotice foarte puternice. Mă apucă disperarea la gândul că nu ştiu cât va dura toată povestea şi dacă nu va fi cazul să devin pacientul vreunui spital.
Până la urmă va trebui să îmi văd de citit şi să las munca pentru alţii. Oricum, nici din una, nici din cealaltă nu m-am ales cu nimic.

15 comentarii:

Jovi Filme-cărți.ro spunea...

Multa sanatate, domnule Tomsa! Sper macar ca in aceasta perioada sa reusiti sa cititi și, de ce nu, sa scrieti!

Ryanna Pop spunea...

Insanatosire grabnica!
Sper ca veti invinge boala si nu veti ajunge la spital..
ca doar mai e putin si vin zapezile...,iar oamenii de zapada asteapta sa fie modelati de catre dvs.:)

Şerban Tomşa spunea...

Jovi,
nu cred că voi mai scrie nimic. Plătesc un preţ prea mare. De citit o voi mai face.

Şerban Tomşa spunea...

Ryanna,
nu mai am încredere nici în zăpezi. Şi ele mă vor trăda.

ștefan s. spunea...

Uf! urata treaba, dle Serban Tomsa.
Va urez insanatosire grabnica!
Putina rabdare, veti trece dvs si peste necazul asta.
Sa ne auzim cu bine!
Multa sanatate va doresc!

Şerban Tomşa spunea...

Domnule Ştefan S.,
da, tocmai asta îmi lipsea. Aştept cuminte, cu branula la mână, injecţiile. Din nefericire nu mă împac cu soarta şi mă iluzionez să cred că aş fi putut trăi pe o altă variantă mai norocoasă. Prea am trecut prin multe. Acum înţeleg cum refuză unii oameni să mai trăiască. fiecare picătură din bruma de succes literar repurtat am plătit-o cu sânge.

Şerban Tomşa spunea...

D-aia mă gândesc că de aici mi se trag toate. Şi ar fi cazul să redevin cititorul cuminte de odinioară.

ștefan s. spunea...

Ati putea sa va reprimati automatismul de a scrie?
...Sar de la una la alta, dar cineva spunea: cei mai fericiti oameni sunt cei care nu scriu versuri!
Poezia e frumoasa cand o citesti, e linistitoare; dar a produce poezie, a nadusi pentru ea, e cu totul altceva.
Ce frumos spunea Borges: sa se laude altii cu cartile pe care le-au scris, eu ma voi lauda cu cele pe care le-am citit!
O sa mai scrieti, sunt convins, dar o sa o faceti cu moderatie...
Ganduri frumoase si o sanatate de fier va doresc!
O duminica placuta sa aveti!

Unknown spunea...

Este clar ca sistemul imunitar nu va functioneaza prea bine daca ati racit acum cand vremea este foarte frumoasa.. Si eu stau la curte si am peste 2000 m de teren si-i lucrez singura dar nu am ajuns la injectii pentru ca am cautat sa ma tratez cu ceaiuri si sirop de muguri de brad, aloe cu miere si alcool ... si cate alte leacuri " babesti " infinit mai bune decat otravurile de antibiotice care iti fac bine pe moment , adica iti redau starea de bine dar nu rezolva problema . Cu prima ocazie povestea se ve repeta si mai urat si medicamentele vor fi si mai puternice tratand o problema dar avand 10 contra indicatii . Va doresc insanatosire grabnica si incercati sa nu lucrati transpirat sau prea gros imbracat . Sarea grunjoasa pusa in saculet si incalzita este foarte buna in durerile locale si pentru piept si masajele cu flori de galbenele si spirt, hrean ras cu spirt ceiurile cu miere poliflora ... cate retete nu sunt. Si nu uitati ca nemultumirea , stresul cel de toate zilele se ascunde sub diferite stari si manifestari . O zi cat mai buna .

P spunea...

Cred ca leacul vine de la focul care fierbe ceaiul si de la mana care pune mierea in ceai si de ce nu, de la ochiul care te citeste. Insanatosire grabnica.

Şerban Tomşa spunea...

Ştefan S.,
vă cer iertare că vă răspund abia acum. Vă mulţumesc pentru urările calde. Se pare, într-adevăr, că literatura este o boală incurabilă. sau o iubită care nu trebuie neglijată. Eu fac eforturi mari s-o pot vizita, din cauza regimului umilitor de muncă. Vă îmbrăţişez.

Şerban Tomşa spunea...

Stela Dumitru,
vă mulţumesc pentru sfaturile medicale atât de utile. Le preţuiesc în mod deosebit. De-a lungul timpului am cam făcut abuz de antibiotice şi, în urma unor accidente repetate, sistemul meu imunitar a coborât către zero. Vă întorc cu drag urările.

Şerban Tomşa spunea...

Maria P.,
vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase. Cred că aveţi dreptate. Dar la mine merge mai greu cu vindecarea.

P spunea...

Buna seara, Gigi!Sunt eu, Maria dar cu...alta palarie, am inlocuit blogul cu un site http://www.mariapostu.ro/
imi pare rau ca nu l-ai observat pana acum, de fapt nu am scris cine stie ce chestii inteligente pana acum pe el.Tu esti insa pe lista mea si ori de cate ori intru la mine vad titlul a ceea ce ai postat si acum 2 seri, schimbarea de vreme m-a facut sa ma intorc cu gandul inapoi, am auzit "fosnirea " unor pagini si am intrat la tine pe blog sa vad ce mai faci! Felicitari pentru noua carte, mi-am tot zis s-o comand la Tracus Arte dar am amanat, o voi comanda cat mai repede.Eu nu am mai scris nimic important, de fapt nimic din ce am scris eu nu este important (nu e nevoie sa ma contrazici).Iti voi scrie un mail cu ce am publicat, de altfel am afisat odata pe site.Imi pare rau de starea ta de indispozitie.Sper sa-ti revii si fii acelasi fin analist al firului propriei vieti si a altora.O seara buna!

Şerban Tomşa spunea...

Sărut mâinile, Maria !
Tot ce scrii tu este important. Te voi trece pe lista mea şi vom discuta mai multe. Îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase. Dacă aş fi ştiut că te interesează cartea mea, ţi-aş fi trimis-o pe când o mai aveam. Nişte rude ale soţiei au dat iama şi acum trebuie să cumpăr nişte exemplare de la editură. Oricum, pierdusem legătura cu tine. Mă bucur mult că te-am regăsit. Te îmbrăţişez cu drag.