duminică, 22 iunie 2014

Unde este Zanetti?

      Argentina n-are nicio șansă la titlul mondial. Este o echipă modestă, cu jucători mediocri, așteptând minuni de la Messi, care nu se află în vârful carierei sale. A obosit și el, dar tot își mai salvează echipele de la prăbușirea totală. E și greu să reziști mai mult de cinci-șase ani, făcând totul pentru o echipă, Barcelona, care așteaptă de la tine să fii, în egală măsură, coordonator de joc și golgeter. Adică să și centrezi, să și înscrii! Messi nu joacă deloc fără minge, nu se demarcă, fiindcă îi lipsește capacitatea fizică pentru a putea face asta. E foarte fragil.
     Fotbaliștii argentinieni sunt lipsiți de o tehnică superioară - inclusiv Aguero, un atacant primitiv - și par neputincioși. Mă obișnuisem cu imaginea unor argentinieni puternici și rapizi, care își dominau adversarii în duelurile directe. Javier Zanetti era simbolul acestei forțe de neoprit. Părea clădit din elemente anatomice nonumane, având ochi de vultur, forță de elefant și rapiditatea unui ghepard. Zbura pe teren. Aveam impresia că are arcuri miraculoase în mușchii picioarelor. Nimeni nu-l putea pune în inferioritate într-o confruntare.
    Dar era lui Zanetti a apus. S-a dus și omnipotența lui Messi. Rămân Germania, Franța - din păcate, una va fi eliminată -  și alte câteva echipe care au mai arătat câte ceva.

Un comentariu:

Şerban Tomşa spunea...

Am pierdut un comentariu în neant. I-am dat drumul spre publicare, dar nu a apărut nicăieri. Și nici nu știu al cui era, fiindcă n-am putut vedea sfârșitul. Nu mi-a apărut nici pe mail.