duminică, 9 mai 2010

Cât valorează o femeie ?

Uneori, o femeie poate însemna însuşi destinul unui bărbat.
Probabil că o femeie valorează cât viaţa însăşi.
După opinia mea, o femeie "valorează", oricum, mai mult decât orice bărbat...
Andreea Marin se lăuda undeva că un şef de trib african a vrut să plătească nici mai mult nici mai puţin decât zece capre, pentru a o cumpăra.  Negrul dăduse, până atunci, cel mai mult pentru o nevastă... două capre. Diva noastră avea toate motivele să fie mândră. Africanul a insistat mult să devină proprietarul ei, fiind dispus să renunţe la toată turma sa de caprine. Dar n-a fost să fie. N-a văzut-o în coliba lui, fiindcă unul dintre membrii echipei de filmare i-a explicat înfierbântatului locuitor al junglei, dornic de desfătări albe, că femeia este o persoană foarte importantă şi este căsătorită cu cel mai "mare" om din România...
Viziunea aceasta a femeii-capră ( a supercaprei sau a caprei la puterea a zecea ) nu este originală, dar pare, în cazul Andreei, destul de realistă. Oare în câte capre le-ar fi echivalat conducătorul de culoare pe Moni sau pe blonda lui Bote ? Dar pe Elena Udrea ? Cu aceasta din urmă lucrurile sunt mai complicate. Poate că ar fi plătit-o într-un mod diferit, folosind ca monedă de schimb alte vieţuitoare, cum ar fi vulpea, de pildă. Câte vulpi cu coada înmiresmată ar fi valorat  "ministra" noastră ?
Şi în câţi ţapi ( dar nu de bere ! ) ar putea fi convertiţi Fănică, soţul Andreei, sau Vlădescu, ăla cu Finanţele ?

22 de comentarii:

pantacruel spunea...

pentru o clipa am avut senzatia, aproape m-am speriat! - si vorbesc serios - ca andreea noastra l-a lasat si pe micutul stefan banica junior pentru un peste (cel) mai mare: tiriac, patriciu sau chiar basescu. am fost f confuz, crede-ma! :)

Şerban Tomşa spunea...

Panta,
o fi Tiriac mare, dar se pare că Fane o are şi mai mare... :)

pantacruel spunea...

o fi fane dotat, dar florin (prunea) e si mai si(!) se zice... :P

Şerban Tomşa spunea...

Panta,
am auzit şi eu de Prunea... Mai era unul care jucase pe la Rapid ( numele lui începea cu N ? ) la fel de baban... )

Anonim spunea...

ii dam pe gratis :)

pantacruel spunea...

sincer sa fiu, nu ma intereseaza! :))

Şerban Tomşa spunea...

Fanfan,
da, nu valorează nimic... :)

Panta,
nici pe mine, că nu sunt pe invers... :)

Ryanna Pop spunea...

da,mi-aduc aminte de acest moment in care Andreea Marin povestea aspectul..si iata,cum imi pare rau ca nu am reusit si eu sa devin diva sa povestesc cum in adolescenta prin zona fiind tigani turci,ai mei avand servici si ocupati plateau cu ziua pe acestia ptr.a sapa prin gradina iar ei mai ales prin tiganicile batrane,ma cereau de la mama spunandu-i ca ei platesc in aur..eeeeeeeeee!..pai se compara?:)))))..acum lasand gluma de o parte,nu cred ca femeia este mai importanta decat barbatul sau invers..importanti sunt oamenii buni,iubitori,si responsabili,oamenii care fac ceva ptr.alti semeni si care lasa ceva in urma..oameni, fie barbati, fie femei,ce nu cunosc ura,invidia rautatea,ipocrizia,avarismul da,chiar si arivismul..si din fericire exista astfel de oameni,din pacate insa foarte putini:)...

pantacruel spunea...

:D

Şerban Tomşa spunea...

Ryana,
aşae : în principiu nici bărbaţii nu sunt superiori femeilor, nici invers. Dacă eşti femeie şi ai de-a face numai cu nemernici, tragi o anumită concluzie. Dacă eşti bărbat şi întâlneşti numai putori, ajungi la o concluzie opusă... Sunt oameni şi oameni... Important e să nu disperăm... :)

Light spunea...

Nu disperam, insa, independent de vointa noastra sau din spiritul de conservare (sufleteasca), invatam un crez: " pune grilaj sufletului tau, sa nu fie (iarasi) injunghiat"...hm...

DaenIris spunea...

"Dacă eşti femeie şi ai de-a face numai cu nemernici (...)"
E de înţeles fiindcă e greu să te vindeci de asta. Îţi dispare încrederea. Dacă 9 indivizi din 10 confirmă un tipar comportamental care-ţi displace, stai şi te întrebi ce şanse sunt să-ntâlneşi pe acela care se numără printre "minoritari"? Minime, desigur!
:D

Bine ar fi să renunţăm la comparaţii şi evaluări diverse legate de genuri şi să aprofundăm la nivel de individ, dar uite că nu prea se poate.
Şeful de trib care era gata să dea 10 capre pe Andreea Marin mă-ndoiesc că ar fi făcut-o pentru faptul că a aflat că ea prepară o minunată brânză de capră, nu?!
Eh, e dificil să trăieşti printre animale!
:)

Şerban Tomşa spunea...

Edelweiss,
sufletul nostru are nevoie de un spaţiu protector, de natură moralăă sau estetică...

BlueIris,
uneori suntem atât de dezamăgiţi încât considerăm animalele superioare oricărui om... Şeful de trib îşi călca pe inimă şi renunţa la câteva porţii de brânză pentru ... nu-mi dau seama ce. În mod sigur, era un romantic...)

Şerban Tomşa spunea...

Se înţelege că am vrut să scriu "morală"...

Anonim spunea...

Şerban, să fim oneşti, femeia cu pricina este... decorativă, orice ai spune! În principiu, după un exces de brânză poţi avea dispoziţia necesară ca să admiri o cutie frumos colorată şi ornată. Contemplarea ajută la digestie.
:))

Light spunea...

Eh, titlul e interesant : " CAT VALOREAZA...? " , nu'sh de ce, dar imi suna asa, aaaaa...a piata, ba chiar cu targuirea de obor; capre, branza, valoare, pret, dotari ( mai mare, mai mica).
Fara sa-i tin palmuta Andreei,ori altor surate in pielea ei, care INAINTE de a fi cu Banica ar fi avut o relatie cu Tiriac, de cand este mama, familista, NU s-a dat in stamba prin niciun scandal de tip extraconjugal, pe cand coconul Fane, n-a dus la urechi deloc, n-a refuzat pipitzele, deh...e om educat, o femeie nu trebe s-o refuzi niciodata, indiferent cate " capre" da pentru ea sau daca i se sugereaza capra din kama sutra, nah...
Am specificat asta pentru ca atat titlul cat si continutul postarii imi lasa o dara de misoginism, iarta-mi sinceritatea Serbane, asta e unul dintre miile de defecte pe care le car in spate - franchetea, care merge pana la extreme. : )

Şerban Tomşa spunea...

Happyendstory,
digestia este foarte importantă pentru mulţi. Pentru noi, nici nu mai ştiu ce contează...

Edelweiss,
şi eu care credeam că misogin e africanul ăla pofticios ! Dar ce să-i faci, mă consolez cu ideea că nu pot câştiga încrederea tuturor cunoştinţelor mele...
În altă ordine de idei, apreciez sinceritatea şi le port o mare simpatie celor care îţi spun verde-n faţă ceea ce cred despre tine...

Light spunea...

Serban, seara buna

Africanul pofticios, sa fie misogin ? sa fii misogin trebe sa fii om, ca fiinta vie si rationala zic, nu ma refer la OM ( ca entitate umana), nu si-a insusit meritul acestui cuvant. De african zic.
Atata timp cat pune semnul egal intre o femeie si o capra, ori alta marfa de schimb , cu parere de rau, insa eu nu-l pot numi om, poate doar semenul caprei, un patruped limitat existential la instincte, ca asta ii este menirea.

Misoginismul ni se trage si de la multa dezamagire, ceea ce este cumva scuzabil, uman, firesc, insa, ma repet, printre randuri citesc si faptul ca toate femeile sunt puse intr-o oala : ca peste tot misuna numai Monici, Andreiute, Elenute...cam toate avand un pret, in capre sau in Euro.

Pentru ca nici barbatii nu-i putem eticheta ca toti fiind semenii africanului, desi are frati gemeni cu nemiluita.

Tu poate n-ai avut intentia sa fie postarea cu iz misogin, dar asa a iesit. Nu-i bai, trebe sa fii tu, cu atat mai mult cu cat "casuta gandurilor" iti apartine.

Cat despre incredere, mmmm....am invatat ceva din randurile tale de acum cateva luni, mai bine spus, mi s-a certificat un lucru pe care mi l-am adaptat personalitatii, fara voia mea trebe sa recunosc :" increderea ti-o pui mai repede la picioarele naturii decat la picioarele unui om". Iarasi revenim la grilaj : )))

Sa nu fii suparat pe mine, ca nu-mi port " peria" in tolba si sunt prea directa, iti dedic o piesa. O seara mumoasa !

http://www.youtube.com/watch?v=3G6UHQJx3Us

The Last Mohican (Instrumental) - Indiogenes

Şerban Tomşa spunea...

Edelweiss,
îţi mulţumesc mult... Nu-ţi face probleme, că nu mă supăr uşor... Mai ales că ai dreptate... :)

Light spunea...

Serbane, week-end mumos si inspiratie cu palpitatii : ))

Şerban Tomşa spunea...

Şi ţie la fel ! :)

Şerban Tomşa spunea...

Happyendstory,
am vrut să spun : pentru mine nici nu mai ştiu ce este important... Aşadar pentru mine...