sâmbătă, 8 mai 2010

"Uneori aş vrea să fiu prost..."

"Uneori aş vrea să fiu prost : e atât de plăcut să ai de-a face cu oameni inteligenţi..."
                                                                               Tudor  Vasiliu

8 comentarii:

Light spunea...

" Inteligenta unui individ se masoara in cantitatea de incertitudini pe care e capabil sa le suporte." - Immanuel Kant

Şerban Tomşa spunea...

Edelweiss,
incertitudinile ne omoară... De aceea sunt atât de puţini cei care le suportă şi atât de mulţi cei care au numai certitudini...Cândva i-am spus unui om că Eminescu nu putea ţine cuvântări din pricina emoţiilor pe care le avea. Concluzia acultătorului meu de ocazie a fost că poetul nostru a fost un dobitoc : "I-auzi, să nu fie în stare să spună două vorbe ! Şi eu care credeam că era un om cu ceva carte:.." Într-o naţiune fără incertitudini şi eminamente orală ( ni se trage de la daci ?), orice scrib e suspect...

Light spunea...

Multi care au numai certitudini, hm...da, i-as cataloga ca persoane megalomane.Numai certitudini nu putem avea nici asupra noastra, ca individ, pentru ca sunt situatii, stari, pe care nu le-am trait niciodata, motiv pentru care nu putem avea certitudini la modul de reactie/ filtrare/ finalizare, cu atat mai putin certitudinea asupra altora.
Faza cu interlocutorul tau m-a amuzat teribil :)) "Eminescu era dobitoc ca nu putea spune doua vorbe..." :))))))))))
Inteligenta nu sta in calitatile de orator, motiv pentru care multi artisti se exprima prin scris, pictura, sculptura sau limbajul trupului ( baletul), un mod de exprimare cu mult mai graitor decat cuvantarile.
Nu stiu de ce, dar ma tem ca chiar acel interlocutor, e prieten cu inteligenta cat parul pe broasca. : ))

Anonim spunea...

e placut sa ai de-a face cu oameni inteligenti ... daca au si o forma de suflet :o)

Şerban Tomşa spunea...

Fanfan,
totdeauna m-am temut de răutatea asociată cu inteligenţa, dar am descoperit că prostia şi răutatea devin un adevărat trotil când sunt combinate... Ai dreptate, cel mai important e să avem suflet... )

Claudia spunea...

inteligenta combinata cu laudarosenia este aproape la fel de suparatoare. in momentele acelea as prefera sa stau langa un prost modest.

Şerban Tomşa spunea...

Anca,
îţi împărtăşesc părerea. Dar ştii cât de îngrozitori sunt proştii ambiţioşi ? Cu adevărat modest nu poate fi decât tot un om inteligent...Mai deştept decât lăudărosul.

Claudia spunea...

da, aici ai dreptate serban. un om modest deja arata ca are inteligenta.