vineri, 18 mai 2012

Abuzuri incredibile la S.C. CEZ OLTENIA Vânzare S.A. !

"Oriunde o fiinţă umană este redusă la un obiect al manipulării, de către un director, un şef de magazin, un om de ştiinţă, un politician sau un iubit, are loc pulverizarea unicităţii fundamentale a persoanei umane",  spunea Papa Ioan Paul al II-lea
În aceste cuvinte găsim explicaţia deteriorării iremediabile a caracterului compatrioţilor noştri.
Nu înţeleg de ce îl critică mulţi pe Băsescu, din moment ce majoritatea conducătorilor de instituţii din România se comportă după modelul Preşedintelui, în dispreţul valorilor, al bunului-simţ şi al legilor : abuziv, arogant şi infracţional. Adică exact cum se purtau activiştii de partid pe vremuri. Fiecare şef ori şefuleţ vrea să controleze viaţa subordonaţilor săi şi îi supune unor presiuni inimaginabile, transformându-i în boabe de porumb, pe ţintarul său, găsit în vreo cavernă în care au trăit fiinţe preistorice. Oriunde în România se găseşte un capsoman care, atunci când ajunge pe un scaun moale, pune mâna pe bâtă, îşi face nevoile pe valorile de orice fel şi încalcă  toate legile din domeniul respectiv.
Iată, de pildă, S.C. CEZ OLTENIA Vânzare S.A. ! E o societate de distribuţie a curentului electric în zona în care, din nenorocire, sunt nevoit să locuiesc.
În primul rând, curentul este furnizat cu ţârâita şi vine cocoloaşe-cocoloaşe. Este întrerupt cel puţin o dată pe zi, pe un interval de timp care variază între cinci minute şi trei-patru ore. Dacă scriu un text la computer, trebuie să salvez fiecare propoziţie, fiindcă nu ştiu când va surveni pana de energie ! Mai mereu mă ia pe neaşteptate.
În al doilea rând, aceşti băieţi deştepţi încasează şi o taxă de radio şi televiziune, din care scot, probabil, un procent gras. Am plătit ani nenumăraţi ani sume mari, deşi nu posed aparat de radio şi am televiziune prin cablu ! Aşa că am decis să nu mai arunc banii degeaba şi am onorat numai factura care vizează exclusiv consumul de energie electrică. Ce credeţi că au făcut cei de la CEZ OLTENIA ?  Au transferat, ilegal, banii din contul energiei în contul taxei de radio, lăsându-mă descoperit la plata curentului cu peste opzeci de lei ! Apoi m-au anunţat că-mi vor întrerupe alimentarea cu energie şi chiar au trimis nişte angajaţi să mă debranşeze. Inconştienţii se comportă ca nişte infractori şi îmi oferă singuri probe scrise, pe baza cărora îi voi acţiona în judecată.
Acum mă bombardează cu facturi întocmite şi emise orbeşte. Reiese că trebuie să achit cam de două ori sumele în litigiu. Sper să aibă ca şi ei  destui bani cu care să-mi plătească prejudiciile pe care mi le-au adus.

2 comentarii:

eugolt spunea...

Haideti sa va dau eu azi 19 02 2016 o monstra de facturare asa ca la usa cortului patronatului de la cez vinzare societate in sistem dual.In Decembrie 2015 primesc factura Seria AV/ Numar:5903506814 emisa pe 21 12 2015 m-am uitat la total de plata si am vazut -133,33 lei.La ultima citire a contuarului mi-a spus persoana care a citit ca trebuie schimbat contuarul ca este defect ca a luato razna nu mai merge bine In apropiere aceias situatie la alta persoana.Deci ni s-a spus ca au probleme contuarele se defecteaza,Au venit au schimbat contuarul dupa care a venit factura de mai sus.AAtunci eu am zis ca au luat in calcul defectiunea si am la plata cu -133 lei mai putin citind numai totalul de plata.Vin asa de stufoase facturile ca trebuie sa stai ore sa le citesti si tot nu pricepi prea multe din ele. AAm primit si factura din Februarie 2016 la care am si achitat 64,32 lei dar cind sda arunc plicul am vazut ca mai are ceva in el si stupoare.(factura achitata era din 03 02 2016) Am gasit in plic alta factura emisa pe 10 02 2016 in valoare de 218 lei si zice asa:Energia electrica activa contor defect calculata conform NC.3300214469 perioada de facturare:10 06 2015-07 12 2015 seria contor...Termen legal:Ordin ANRE 121/2015 Am facut in aceasta perioada plati astfel:Pe 17 08 2015=76.77 lei si pe 25 10 2015=77.75 lei.Ginditi si voi sunt singur am un bec un frigider si calculator. Insatul Plopsor Com.Salcuta sunt multi tigani astia mai ia o gaina cite ceva dar ai de la CEZ Iti ia si casa ca aici sintem in romanica da ? Va urma proces ca a doua factura nu o platesc chiar daca taie curentul



Şerban Tomşa spunea...

Eugolt,
E tragic. Instituțiile au devenit hoți la drumul mare, sprijiniți de partide care nu sunt altceva decât grupuri infracționale, având ca țel crima organizată. Președintele doarme, iar Parlamentul a ajuns un cuib de tâlhari care îi jefuiește pe cetățeni. Iar cetățenii și-o merită, fiindcă se mulțumesc cu o găleată, o pătură și un pui congelat.
CEZ este o clică de prădători de rasă oltenească, puși pe căpătuială. Până la urmă, cred că îi voi da în judecată, fiindcă întrerup livrarea de curent de câteva ori pe zi. Asta le trebuie : multe procese, cu despăgubiri mari.