vineri, 18 mai 2012

Prostul, tot prost !

Prostia este imuabilă.
Un om inteligent se comportă de multe ori ca un idiot, poate părea o mediocritate ori poate deveni chiar mai deştept decât este. Evoluează, se împacă inevitabil cu duşmanii, e dinamic, se transformă.
Dar un prost nu se schimbă niciodată. E, cum s-ar spune, dintr-o bucată ! De neşlefuit, e adevărat. O ţine pe a lui, orice s-ar întâmpla, şi îşi dă în petic când ţi-e lumea mai dragă.
Mă refer la Adrian Cristea.
Ştiam că e un cretin, dar nu credeam că a atins, în această direcţie, perfecţiunea. Echipa sa conducea cu 2-0, jocul mergea, erau pe val, mai mult ca sigur că ar fi câştigat. Şi ce face dobitocul ? Îi dă o palmă unui adversar care îl provocase. Şi totul se duce de râpă.
De aceea nu e bine să faci echipă cu un prost, în nicio situaţie.
Nemernicii câştigă de regulă prin jocuri murdare, instigând la violenţă în fiecare moment şi mizând pe contribuţia câte unui redus mintal din echipa adversă.

P.S. Dacă însă Cristea a încasat, pentru gestul său, mai mulţi bani decât ar fi primit din zece contracte de fotbalist-gigolo-chefliu de Liga I, prostul sunt eu, pentru că l-am considerat om şi l-am luat în serios.

6 comentarii:

Scorchfield spunea...

Cu Zidane cum a fost? :)

Şerban Tomşa spunea...

Scorchfield,
e dificil să rezişti la provocările ticăloşilor. Dar ăştia ar fi trebuit să fie cu ochii în patru. Las că şi arbitrul nu era chiar atât de...străin de cauza CFR pe cât s-a pretins !

pantacruel spunea...

excelenta pastila! merci :)

chiar ma intrebam, la rosul luat de cristea, ce o fi in sufletul lui claudiu niculescu. sunt cam de aceeasi varsta, au fost pana ieri coechipieri si la bine si la rau si acum, un prost, cum bine zici, ii strica munca si, posibil, meciul care l-ar fi lansat pe orbita antrenorilor interesanti din liga 1.
ce sa ii fi zis boului cand iesea din teren lasandu-si echipa la greu? sa-l apostrofeze, sa-l certe? a inghitit in gol zicandu-si, asta e viata, asa imi trebuie cand ma inhaitez cu idioti.
si apropo de niculescu, mi l-as dori antrenor la dinamo. daca a mers cu ciubotariu, de ce nu ar merge si cu clau-gol.

Şerban Tomşa spunea...

Panta,
Cristea e un idiot, ce mai ! Ne-a făcut-o ! Şi, mai ales, cum bine zici, lui Claudiu Niculescu.
Îmi vine greaţă când mă gândesc că ceferiştii au mizat pe asta şi au jucat tot timpul provocator. Cadu ăla ar merita un premiu pentru nesimţire.
Adevărul este că dacă ai de-a face cu nişte românaşi adevăraţi, e necesar să iei în calcul, ca factor decisiv, prostia, pardon, ambâţul nostru proverbial.

Invizibilul spunea...

Prostia continua, se va transfera la Petrolul si va avea salariu de 240 000 de euro pe an. Plus bonusuri de vanzare a unor meciuri.

Şerban Tomşa spunea...

Invizibilul,
în România, în afară de moarte, prostia este cea mai mare afacere. Cred că e prea târziu să mă hotărăsc şi eu să devin prost, pentru a huzuri. :)