marți, 24 decembrie 2013

Preafericitul Patriarh Daniel ia atitudine în problema protejării mediului

     Poziţia luată de Preafericitul Patriarh Daniel în problema protejării mediului este binevenită. Într-o ţară majoritar creştină, Biserica este un etalon al moralităţii, prin activităţile sale de iluminare spirituală şi de ajutorare a săracilor. Ne aşteptăm ca BOR, vorbind în numele unei valori perene a neamului românesc, să-i ia la refec pe politicienii vremelnici, care mint, fură şi au dus ţara la faliment. În condiţiile în care partidele politice şi Parlamentul au devenit structuri ale crimei organizate, cuvântul Bisericii este foarte important. Ne amintim ce rol a jucat Profetul Samuel în timpul domniei lui Saul şi cât de dur îl critica Sf. Ioan Botezătorul pe regele Irod. E normal ca oamenii Domnului să ţină partea binelui şi să-i protejeze pe "umiliţii şi obidiţii" societăţii.

P. S.  Am stat de vorbă cu o fostă elevă care a trăit mai mulţi ani în Orient. M-am plâns de frig şi i-am spus că m-aş stabili într-un loc cald şi nisipos. Atunci ea mi-a explicat că în ţările arabe nu se vinde pământ străinilor. Trebuie să te naşti acolo ca să poţi deveni proprietarul fie şi al unei palme de nisip. Iată o politică interesantă.
         Să nu se înţeleagă că sunt împotriva investiţiilor străine în agricultură. Dar bănuiesc că noii patroni vor repeta isprăvile celor care au cumpărat 80% din fabricile şi uzinele româneşti şi le-au vândut apoi la fier vechi.

Niciun comentariu: