luni, 8 decembrie 2008

Emisiuni pentru bolnavi mintal

Suntem o naţiune bolnavă. Nu ştiu exact câte voturi au fost măsluite la alegeri şi care partid a câştigat. Din păcate, nimeni nu ştie. Nici partidele respective. Altminteri ar fi mai rezonabile la negocieri şi n-ar revendica, fiecare în parte, funcţia de premier. Să obţii 18% din voturi ( cine ştie în ce condiţii! ) şi să te consideri îndreptăţit să dai premierul şi programul de guvernare înseamnă inconştienţă. Să te uneşti dreapta cu stânga înseamnă prostie. Sau hoţie ? Dar există oare stânga şi dreapta în România sau există numai neisprăviţi cărora le place atât de mult să conducă, să fie şefi, încât nu mai ţin seama de nimic ? Dacă e aşa, ne merităm soarta şi cârmuitorii ( pe post de călăi ): singuri ni i-am ales. Spre deosebire de proştii care suntem, guvernanţii au descoperit că în această ţară, cu un comunism capitalizat, singura postură avantajoasă este să fii şef. Aşa îţi este cel mai bine. ( Voi scrie cândva un studiu despre condiţia şi răsfăţurile "şefilor" din România...)
Este trist însă că televiziunile se întrec în a ne tâmpi cu emisiunile lor prosteşti. Las la o parte show-urile care adună toate scursorile societăţii, toate prostituatele şi toţi idioţii din Bucureşti, fiindcă nu merită nici măcar să le pomenim numele... Emisiunea "Trădaţi în dragoste" însă, cu detectivi veritabili şi urmăriri spectaculoase, cu abuzuri şi intruziuni în viaţa privată, ţine de normalitate în comparaţie cu "Test de fidelitate" care este o monstruozitate făcută parcă la cererea Academiei de Ţaţe din România. Mi le şi imaginez urmărind toată tărăşenia cu ochii cât gutuile şi cu balele scurgându-li-se de poftă... Mai întâi, "reporterii" angajazează o "ispită". Aceasta e, de obicei, o hahaleră dezaxată, o urâtă complexată, obsedată, frustrată şi dementă. Numai acest profil psihologic s-ar preta la un astfel de joc. Lasă că şi cei atraşi în cursă sunt proştii proştilor, dacă se uită la asemenea gunoaie... Ispita îl curtează pe prostovan, încalecă pe el, îl dezbracă, uneori cu forţa, şi aşteaptă ca din camera alăturată să năvălească soţia turbată de furie, însoţită de un papagal de reporter şi de două "gorile". Tabără toţi pe amărâtul prins în fundul gol, tocmai când acesta se credea Casanova... Îl îmbrâncesc, îl lovesc îl porcăiesc şi îi ţin predici. Uneori cei mai înverşunaţi sunt reporterul şi... "ispita". Să priviţi şi să vă cruciţi... Am văzut cum reporterul îl îmbrâncea, cât îl ţineau puterile, pe un amorez uluit... Cu alt prilej, "ispita", care te făcea să vomiţi când o priveai şi care întreţinuse, la iniţiativa ei, raporturi sexuale cu "ispititul", pe o canapea, îl făcea albie de porci pe cel pe care tocmai îl călărise cu sârguinţă, cu câteva momente în urmă... Şi idiotul se mai duce şi la testul cu detectorul de minciuni...E posibil aşa ceva ? Cei care fac această emisiune sunt nebătuţi sau nedaţi în judecată. Mă mir că nu se nimereşte niciun ins care să ştie arte marţiale sau care să se prindă de figură şi să-i aştepte pe "deştepţi" înarmat, pentru a-i cotonogi cu bătaia...
Câtă vreme va da dovadă de prostie, acest popor nu va ieşi din mocirlă. Câtă răutate, intoleranţă şi invidie, tot atâta suferinţă... Numai că şmecherii huzuresc, iar proştii şi, pe lângă ei, oamenii normali îndură...

P.S. Comentatorul articolului meu are dreptate : mai mult ca sigur că emisiunile respective sunt regizate.

2 comentarii:

Victor spunea...

N-am urmarit vreo emisiune de felul asteia, insa tind sa cred ca sunt regizate toate. Si pentru multi dintre noi (romanii) astea au devenit nu circul, ci "painea" zilnica..

gabi c. spunea...

Scenariul este mereu acelasi jucat de niste mutre idioate pe aceleasi dialoguri tampite.Tragedia este ca in goana nebuna dupa audienta si voturi politice suntem martorii eterni ai regiilor mincinoase,profitoare si absurde .