duminică, 29 mai 2011

Un erou al timpului nostru

Perioada în care trăim nu se desosebește prea mult de Evul Mediu și de Epoca Sclavagistă. Există acum privilegiați cinici și muritori de foame care își caută alinare în mitologia creștină .  Vezi prostia celor care nu știu cum să-și risipească banii. Vezi bătăile pe butoaiele cu apă sfințită de pe la hramurile mănăstirilor. Săracul transformă credința într-un fel de brânză care se dă gratis, la colț de stradă, și din care trebuie să apuce cât mai multă.
Cum este și firesc, eroul timpului nostru este nesătulul înstărit și cu mult tupeu. Este urangutanul care atunci când rămâne singur cu o femeie nu ezită nicio secundă să sară pe ea.
Dominique Strauss-Kahn este politicianul de stânga a cărui familie are, în bănci, sute de milioane de euro. Omul era obișnuit să tragă la hoteluri în care o noapte costă traiul pe șase luni al unor oameni obișnuiți. Ce să-i faci, sărăcia e sărăcie și finanțistul și-o respectă. Tipul respectiv de hominid e reprezentativ pentru vremurile în care trăim. Maimuțărind un soi de autoritate agresivă, mistrețul acesta debordând de sămânță conduce abuziv și încălcând legile instituția în fruntea căreia e pus, își agresează sexual subordonatele, își terorizează funcționarii și e obișnuit ca în buzunarele sale să se scurgă multe parale. De la 50 de ani încolo, șeful despre care vorbim devine psihopat, pierde controlul acțiunilor sale și se comportă ca un câine în călduri, un rostolitor de femei, fără discriminări de vârstă, condiție socială ori cantitate de săpun consumată zilnic. Orice societate normală ar interna la psihiatrie un asemenea individ. Dar nu numai România e bolnavă, ci toate republicile din lume. Mai puțin Statele Unite. Acolo animalul fu surprins cu izmenele-n vine.
E greu să-ți imaginezi că un moșneag, fie el și dement, poate fi atât de prost. Să te duci în State și să taberi pe o africană care îți schimbă așternuturile, când e știut că acolo o poți păți și dacă te uiți mai lung la o purtătoare de sex ! Probabil însă că Strauss-Kahn a tulburat, cu mădularul său, multe ape până să și-l bage în acvariul cu crocodili, amenajat cu grijă,  din New York. 
Cum se și așteptau cei care l-au prins în capcană, marele și atotputernicul vier a mușcat din momeală și a scăpat într-un hău cu rahat.
Nu mă bucur pentru necazul lui, dar cred că trebuie să se facă mai mult pentru a se stopa abuzurile de orice fel care caracterizează societățile socialiste cu față capitalistă.

10 comentarii:

Invizibilul spunea...

Nu cred ca e inscenare. Ma bazez pe acuzatiile aduse de alte femei haituite , pe declaratiile curvelor care au fost agresate in timp ce faceau sex cu mistretul DSK, pe privirea lui vinovata din sala de judecata si pe faptul ca apararea merge pe sex consimtit , deci omul e clar ca a facut ceva. Ca sa nu mai zic ca serviciile secrete americane nu sunt atat de tampite sa insceneze asa ceva folosind o tipa de 32 de ani , care creste singura un copil si care nici nu arata foarte bine. Cand faci inscenari te duci cu 90-60-90 , cu o profesionista. :)

Şerban Tomşa spunea...

Invizibilul,
fără îndoială că ai dreptate. Mă gândisem doar că i s-a pus o momeală, iar el a procedat cum face de obicei. Singur și-a făcut-o.

Ryanna Pop spunea...

"e grele"vorba cuiva apropiat mie!:)..desigur noi românii avem calitatea de a tot scuza şi a compătimi astfel de exemplare cu funcţie şi cu bani..dacă însă un amărăştean face asemenea lucruri,oho!la închisoare cu el..dar cel din capul statului face totul consimţit,o da,avem onoare de familist..lumea şuşoteşte,lumea bârfeşte ,lumea înjură,dar cum se dă acolo un kg de zahăr,sau 2 lei la pensie,se mai varsă şi o lacrimă,wow,ce duioşie pe cap de locuitor!..lasă domne,că o avea Băse defecte dar e om deştept ,inteligent domne,a chemat şi trupa de teatru interzis să-i joace piesa la cotroceni,păi ce, e puţin lucru?..etc.etc...mi-a plăcut cum ai pus poblema,şi nu m-am abţinut să comentez şi eu,poate nepotrivit:)..

andreiraduM spunea...

:)
Te salut, Serban!
Il salut si pe ciocolatier!

Ca are sau nu apetit sexual dus la extrem, nu suntem in masura sa comentam, pentru ca nu avem toate informatiile (chiar daca toate femeile vor iesi la rampa sa spuna ca au trecut la "control" prin madularul directorului FMI - cum au iesit toate menajaresele la rampa sa-si exprime teama ca vor fi "violentate" de bosorog cat va fi in libertate).

Ca pe baza unui viciu uman s-a deschis gura crocodilului suntem in masura sa comentam, desi nu avem toate informatiile.
Ma refer la :
"dar cred că trebuie să se facă mai mult pentru a se stopa abuzurile de orice fel care caracterizează societățile socialiste cu față capitalistă."
Serban, a opri unele abuzuri prin alte abuzuri nu deschide calea unei societati sanatoase, ci o intretine pe cea bolnava.

Oricat de porniti am fi pe clasa imbuibatilor, nu putem sa intoarcem capul in fata evidentelor: politica este o jungla mult mai dura decat cea din lumea necuvantatoarelor.
Cat te misti cum iti dicteaza "sforile", orice viciu iti este trecut cu vederea (uneori chiar iti este alimentat, intretinut, pentru a fi "asul" din maneca); cand ai inceput sa incurci "sforile", viciul respectiv va fi "mormantul".

Societatile capitaliste sunt la fel de gaunoase ca si cele socialiste. Ba, daca am fi atenti, am vedea ca, in unele cazuri, sunt mult mai gaunoase.
Politica este o plasa cu multe increngaturi, interconectate, care pot fi benefice pentru individ, dar care pot deveni malefice, daca individul "rupe vreo ita"!

A comenta despre un eveniment de asemenea amploare, neavand toate datele, imi pare ROMANESC!
Facem presupuneri si ne "racorim" cu acest prilej aflati in valvataia arzatoare a frustrarilor.

Un lucru este cert: oamenii curati, nepatati, verticali, tocmai de aceea nu au acces in politica: nu au vicii cu care sa fie santajati, manipulati si nu au nici caracterul (taria) necesar sa faca fata celorlalti. Ori esti asimilat, ori esti eliminat.
Si uite-asa la putere ajung toate fapturile umane cu vicii, cu slabiciuni, cu caractere lipsa etc.

Şerban Tomşa spunea...

Ryanna,
te rog să mă ierți. Până adineauri n-am avut curent electric.
Lumea are privilegiați și sclavi. Singura soluție : o nouă revoluție. Sau să ne apucăm, naibii, de haiducie. :)

Şerban Tomşa spunea...

Andrei,
te îmbrățișez.
Îți mărturisesc că am ajuns la concluzia că socialismul era o societate corectă și cinstită în comparație cu porcăria de azi. Acum prostia, lăcomia și răutatea au o față capitalistă. De fapt, mă deranjează mentalitatea că anumiți ghiolbani trebuie să controleze totul, inclusiv viața personală a subordonaților. N-ai văzut niciodată un așa-zis șef, devenit ginecolog pentru funcționarele pe care le comandă ? Și nu l-ai auzit pe ăla, care nu știe cu ce se mănâncă învățământul, spunând că un profesor muncește 16 ore pe săptămână, iar el, eroul, trudește 16 ore pe zi ? Dacă ar fi spus că face acest lucru cu sticla și propria sulă, l-aș fi crezut. Dar el vrea să-i învețe pe medici cum să opereze, pe profesori cum să predea și pe magistrați cum să judece. Să nu știi să faci nimic și să-ți bagi nasul peste tot e un semn de prostie. Drama este că trebuie să o suportăm noi. Ce mai e de zis ?

Şerban Tomşa spunea...

Despre afacerea Strauss-Kahn avem date suficiente pentru a înțelege esențialul : nu a mărturisit vierul că a făcut sex liber consimțit cu manajera ?

andreiraduM spunea...

:)
Serban, ai dreptate. Dar nu in totalitate, dupa opinia mea.
Si-ti spun si de ce:
pe acei ghiolbani NOI ii lasam sa faca ceea ce fac.
In sensul ca nu "misca" nimeni in "front" de teama sa nu-si piarda locul.
Niciun intelectual nu a iesit in fata sa comenteze cand lucrurile au luat-o razna, au iesit pe rand, aparandu-si "transeul" in care-si duc existenta.
Ceea ce se intampla in Romania imi pare o barbarie fara seaman, insa ce pot face eu cu parerea mea?
Profesorii nu sunt capabil sa spuna: stop!
Medicii merg mai departe asa cum pot...
iar toate "oalele" se sparg in capul "cetateanului de rand".
In sensul ca scoate in plus bani din buzunar si pentru profesor, si pentru medic, si pentru politist, si pentru judecator, desi taxele si impozitele le-a platit la timp.
Nu mai avem oameni care sa lupte pentru o IDEE. Pentru un deziderant.
Avem numai oameni care au invatat sa se lamenteze.


In privinta scandalului DSK, da, tocmai asta spuneam. Ca acela este viciul lui DSK, pe care l-au intretinut "sforarii". Femeia aceea a fost momeala. Este clar ca "buna ziua" in opinia mea ca acela nu a fost viol ci doar un capac de "sicriu" pentru un om care deranja.
Politica in acest mod se face.
Daca suntem realisti si nu imbratisam naivitatea de dragul aparentelor, recunoastem ca acest stil il intalnim la cel mai mic nivel.
La scara mare, el este si mai elaborat.
Un om pus intr-un scaun trebuie sa aiba metehne, pentru a fi manipulat mai usor.
Unul ca DSK are meteahna numita "femei", altul are meteahna "banul" etc.
De aceea vorbeam ca societatea nu se poate construi sanatos, atata timp cat puterea foloseste slabiciunea umana (o hraneste, o dezvolta, o incurajeaza) ca "moneda de schimb"!

andreiraduM spunea...

:))
revolutie nu va mai fi, cerevelul sapiensului este imbuibat cu teama.
Prefera coaja de paine aruncata de catre "stapani" pe jos, decat o verticalitate in foame.
Firmiturile de la masa boierului vor fi un lux. Si, probabil, vor multumi lui Dumnezeu pentru norocul de a manca si acele firmituri.

Plus ca, la scara mondiala, lucrurile se-mput la modul serios.
Prin anii 1800 lumea facea greva pentru a li se reduce orele de munca (basca ca multi au si murit din acest motiv), azi spunem "sarut'mana" ca avem unde munci, chiar daca am ajuns sa muncim cate 12-14-16 ore.
Tot ce s-a castigat prin sange, sacrificii umane, azi, incet si perfid, dispare.

Şerban Tomşa spunea...

Andrei,
ai făcut o analiză incisivă și lucidă asupra lumii în care trăim. Dacă eu am dreptate parțial, tu ai în totalitate. Chiar mi-a plăcut ce ai scris.
Te îmbrățișez.