marți, 20 septembrie 2011

Conspirația imbecililor și pensia lui Johnny Răducanu

Cât de mult iubesc această țară !
Numai aici se poate atinge iluminarea.
Numai aici oamenii cu creier mai evoluat sunt obligați să se hrănească zilnic cu aer.
Numai aici au dreptul de a mânca pe săturate exclusiv cetățenii care posedă tupeu, vile, yachturi și mașini de lux.
Numai aici cuvântul vedetă e sinonim cu dobitoc.
Numai aici partidele de stânga au în conducerea lor cohorte de multimilionari în euro.
Numai aici oamenii de dreapta pun în practică, la vedere, politici de exterminare a copiilor și bătrânilor.
Johnny Răducanu trăia dintr-o pensie de 420 de lei pe lună, în timp ce un oligofren din Parlamentul României aruncă acești bani, în câteva clipe, pe o curvă ori pe o sticlă de whisky.
Trăim în plină conspirație a unor imbecili inconștienți. Abia acum am înțeles cât de periculos este, pentru o națiune, să aibă conducători care nu știu de rușine și viețuiesc în afara ideii de morală.
Cineva a spus un lucru dureros pentru noi toți : comuniștii au mințit în legătură cu societatea construită de ei, dar au spus adevărul despre sistemul capitalist.
Sunt patriot, îmi cinstesc țara și de aceea strig din răsputeri : trăiască feudalismul, viitorul de aur al României !

P.S. 1. Aflu, cu uimire, că milionarii din SUA plătesc un impozit de două ori mai mic decât oamenii nevoiași. Regele Solomon nu era chiar un prost. Cui are i se va mai da și cui n-are i se va mai lua, zice el în Ecleziastul.
       2. Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă sunt niște enclave în care corupția și ticăloșia au atins cote fără precedent. Cred că așa ceva nu se petrece nicăieri în lume. Mai nou, arbitrii decid cine câștigă și cine pierde. Ei se înregimentează de la începutul meciului în echipa care a dat mai mulți bani și fluieră în consecință. Dă fault împotriva celui doborât la pământ și cotonogit, anulează goluri valabile, se întoarce cu spatele dacă unul dintre jucătorii aliați își lovește adversarul cu capul în gură, inventează penalty-uri inexistente și arată cartonașe galbene și roșii celor mai periculoși jucători din echipa care trebuie să iasă umilită de pe teren. Ce s-a întâmplat în meciul CFR Cluj-FC Vaslui este revoltător. Cât timp cooperativa lui Mitică și Săndel va prospera, nu vom avea echipe cu care să scoatem capul în lume.

16 comentarii:

Ramona spunea...

da, da, totul e cu susu-n jos...si nu cred ca am atins inca punctul critic.

DUMNEZEU spunea...

Buna dimineata mult daruitule cu har copil al Meu Serban,
:)
Cand am inceput sa scriu acest comentariu bloggerul tau Ma anunta ca nu ai nicio bataie in usa... Uraaaa! Sunt primul!, avand avantajul ca pot comenta orice, fara sa ajung sa reiau pe nebagate de seama ideea cuiva.
De fapt nici prea multe comentarii n-ar prea mai trebui facute... Ma strafulgerase o idee la un moment dat, cum ca n-ar fi prea rau daca as deschide un lant de magazine in toata tara de furci, topoare si coase... cu credite luate de la banci ale caror sedii vor fi ulterior foarte greu, daca nu imposibil de identificat.

URARE DIVINA:
Presupunand ca aceasta ar fi prima bataie in usa ta, virtuala evident, iti doresc minunatule copil al Meu Serban, ca in urma acestui articol sa nu ai nicio bataie in usa in miez de noapte, de la niscai mascati care sa te invite la o plimbare cu gipanul - situatie pe care de altfel mi-o doresc si Mie!
Iata motivul pentru care Portile Imparatiei Cerurilor sunt permanent incuiate iar Cheile Imparatiei le-am imprastiat care incotro, incredintandu-vi-le voua scriitorilor.

Scorchfield spunea...

mi-a plăcut revolta din această postare!

msr spunea...

Bine punctat !
Totusi, in SUA se pare ca se va schimba.
In Romania...

Şerban Tomşa spunea...

Ramona,
nu știu alții cum sunt, dar...mie mi-a ajuns cuțitul la os. :)

Şerban Tomşa spunea...

Doamne,
n-are nicio importanță că nu ai bătut primul în ușă. Consider ci trimis mai întâi un înger ca să vezi dacă sunt acasă. :)
Ideea Ta cu magazinele e...dumnezeiască și bine ar fi să o pui în aplicare. (Ca și aceea de a încuia ușile Porților Împărăției Cerurilor și de a ne da nouă cheile. Bănuiesc însă că ne-ai oferit niște dubluri, iar tu, care ești Scriitorul, le-ai păstrat pe cele adevărate ! ) Poate așa vor veni mai repede mascații și vom mai trăi o vreme pe socoteala statutului ! :)
Mulțumesc pentru vizită.

Şerban Tomşa spunea...

Scorchfield,
nu reușesc să mă abțin. Aveam cândva un coleg care atunci când pățea ceva, îmi povestea tărășenia și nu uita să adauge, cu o voce înaltă, femeiască : „Băi, te omoară proștii ! ”

Şerban Tomşa spunea...

MSR,
poate în State se va schimba ceva. Dar mă îndoiesc că același lucru se va întâmpla și la noi. :)

Mugur Grosu spunea...

nu mor caii când vor câinii, dar din păcate nici viceversa!

Şerban Tomşa spunea...

Mugur Grosu,
frumos și adevărat grăit-ați ! :)

Anonim spunea...

Inainte de a citi excelentul tau articol, ca de altfel si celelalte, te invit aici.Se pare ca nimeni nu vine sa ghiceasca deoarece blogul meu este...recunosc, fara cititori prea multi, dar de data asta, gratie raspunsului la ghicitoare, merita vizitat.
http://mariapostu.wordpress.com/2011/09/23/ghiciti-blogul/

Şerban Tomşa spunea...

Maria,
mă copleșești. Ești prea generoasă cu mine. Îți mulțumesc mult.
Să știi că blogurile tale au mulți cititori.

Liviu Drugă spunea...

Draga Serban,
Problema pe care mi-o pun eu tot mai des este cum se salveaza cel scarbit de toate astea, clar fiind ca revolta celor ca noi este suflare de vant in buzunarele pline de grea nesimtire si arginti ai bogatanilor

Şerban Tomşa spunea...

Dragul meu frate,
felicitări pentru excelentul fragment de roman postat pe blogul tău ! Îl voi comenta și eu. Până atunci ți-am scris pe e-mail.

Stroe Daniel spunea...

Buna ziua

Sunteti interesat de un schimb de linkuri? Detin mai multe website-uri si as fi interesat de un parteneriat. Daca sunteti interesat va rog sa-mi raspundeti la aceasta adresa de e-mail sau ma puteti contacta pe Yahoo Messenger la adresa: maryus_mono pentru a discuta mai multe detalii.

Cu stima, Daniel Stroe

Mihai Olteanu spunea...

Scorchfield,
Iti dai seama ce revolta clocotea in Serban daca a scris articolul asta:)
Serban, nu reusesti nimic prin revolta. Romanii au intrat intr-un fel de letargie prelungita. Nu letargia somnului adânc, de lungă durată, ci aia cu pierderea cunoștinței. Sau constiintei? Singurul lucru ce-l avem, este libertatea:) Putem racni in gura mare, ca tot nu ne aude nimeni.