marți, 11 octombrie 2011

Victoria pentru care se poate muri într-o magherniță numită club

A devenit un lucru comun să aflăm că un bărbat onorabil a fost omorât, cu pumnul, bâta ori cuțitul, de către un Yeti de club. Omul se duce să se distreze și se trezește căsăpit sau cu țeasta sfărâmată.
E clar că judecătorii nu-și fac treaba.
E limpede că în spitalele românești se moare mai eficient decât pe stradă ori în casă. Medicii din Giurgiu ( acolo unde se aud câinii lătrând, când primești un pumn în cap ! ) nici măcar nu l-au examinat pe baschetbalistul american, așteptând ca acesta să se trezească dintr-o presupusă comă alcoolică. Pentru asemenea doctori ar trebui reintrodusă pedeapsa cu moartea.
E tragic că pentru a putea supraviețui, poliștii sunt nevoiți să se împrietenească cu criminalii. Vă amintiți de șeful acela de poliție, Șoric, care susținea că interlopii fac bine când practică, ilegal, cămătăria ? Am văzut alți oameni îmbrăcați în uniformă care le plângeau de milă unor criminali și arătau că ăia sunt cei mai blânzi și mai cinstiți oameni din lume ! Asta după ce mielușeii lăudați despicaseră cu toporul tărtăcuța vreunuia a cărui mutră n-o agreaseră ! În ce țară din lumea asta s-a mai văzut ca  oamenii legii să devină avocații ucigașilor ?
În fond, și foștii milițieni, și casapii au dreptate. Ce să cauți într-un club, dacă ești un om normal la cap ? Poate moartea, că altceva nu găsești acolo.
Lăsând gluma la o parte, mi se pare cel puțin nefirească înclinația unor sportivi de a-și sărbători victoriile prin cârciumi și maghernițe rău famate. Dacă vrei să faci performanță pe teren, e obligatoriu să nu intri decât într-un singur fel de club. Restul e risipire și lipsă de profesionalism.

7 comentarii:

Andrea H. Hedeş spunea...

La Mulți Ani, inspirație și putere de muncă!

Anton spunea...

Stimate domnule Șerban Tomșa,
Vă doresc noian de ani fericiți, cu sănătate, cu spor în toate, plini de lumină și veselie!
La mulți și buni ani!

gabi c. spunea...

Orice se poate intampla cand dai peste astfel de criminali. Cand eram student am patit-o si eu dar am avut noroc. Am relatat aici, nu cred ca ai citit http://generatianimanui.blogspot.com/2010/02/moartea-vine-in-discoteci.html

Şerban Tomşa spunea...

Andrea,
îți mulțumesc și îți întorc urările cu drag.

Şerban Tomşa spunea...

Karina,
îți mulțumesc și îți întorc urările cu drag.

Şerban Tomşa spunea...

Anton,
vă mulțumesc mult și vă întorc urările cu toată prietenia.
Sper că sunteți bine. Poate mai vorbim și pe e-mail.
Vă îmbrățișez.

Şerban Tomşa spunea...

Gabi,
mulțumesc, voi citi textul semnalat. Adevărul este că trăim periculos, ca într-o societate construită pe ruinele unei civilizații distruse de o uriașă explozie nucleară.