luni, 17 octombrie 2011

Smintiții

„Cine o fi mulgând nenorocirile care ne pasc ?” se întreba, cândva, scriitorul Tudor Vasiliu.
Azi suntem în măsură să dăm un răspuns : ceilalți.
Un tembel bătrân și-a înjunghiat soția, iar o prietenă a acesteia a jucat rolul de victimă colaterală. Vecinii se bucură din toată inima. Sunt surâzători, satisfăcuți. Sunt creștini adevărați !
Cei doi soți se certau des ?” întreabă un reporter.
În fiecare zi !” spune, încântată, o femeie.
El era un nenorocit, un bețivan !” tună, cu entuziasm, un bărbat între două vârste.
Un cunoscut realizator de televiziune, pe care îl simpatizez, se comportă ca un smintit și omoară trei oameni pe un drum din România. El confundă planurile și se comportă în viața de zi cu zi ca pe micul ecran. Dușmanul teribilistului, un alt tânăr de succes, pe care de asemenea îl agreez, nu scapă ocazia și îl face pe inamicul său cu ou și cu oțet. După cum spuneam și cu alt prilej, caracterele mari nu se dezmint niciodată. În schimb, Teo Trandafir și Oreste Teodorescu au o poziție decentă. Știind ce înseamnă suferința, cei doi nu se grăbesc să-i judece pe alții.
În patria noastră, parazitismul și bălăcăreala au ajuns cele mai rentabile meserii. S-a ajuns până acolo încât ești socotit vedetă, dacă îi poți batjocori, cu talent, pe ceilalți ! Ce, oamenii politici nu procedează la fel ? Văd, prostit, emisiuni în care prezentatorul se strâmbă, scuipă, își înjură și își calomniază cu sete adversarii. Scoate pe gură onomatopee, strigăte sălbatice,  mizerii de nereprodus. În ce țară trăim ? Oamenii de televiziune sunt și ei creștini ? Dacă deschid televizorul, sunt obligat să-l ascult pe Becali vorbind, zilnic, o oră și jumătate. Nu e prea mult ?  Dar și Becali e creștin ! Și încă unul îndârjit ! Se pare că nimeni nu mai are măsură pe plaiurile mioritice. După ce a distrus fotbalul românesc, Mircea Sandu spune că va candida și în 2014, pentru funcția de președinte al FRF ! Sincer vorbind, nu înțeleg un lucru : din moment ce Federația Română de Fotbal a fost privatizată, ca și alte instituții din republică, nu văd de ce se mai organizează alegeri.
Cine sunt cei care se scălămbăie pe scenele publice, oferindu-ne, în absența pâinii, un circ de calitate îndoielnică ? Niște nulități, niște paraziți. Iar când ăștia îmbătrânesc pe posturi și ajung celebrități, cad într-o sminteală criminală.

10 comentarii:

Septembrie spunea...

Mi-a venit în minte imaginea unui lac plin de broaște...

Invizibilul spunea...

Din pacate, ucigasul de oameni va scapa nepedepsit. Va primi cu suspendare. La noi agresorul are mult mai multe drepturi decat victima. A avut 14 abateri de la legile circulatiei, era doar o chestiune de timp pana omora pe cineva.

Şerban Tomşa spunea...

Septembrie,
sau o baltă cu broaște transformare în crocodili...

Şerban Tomşa spunea...

Invizibilul,
da, au mai fost cazuri.
Din păcate, jumătate din populația țării ăsteia ar trebui să stea la răcoare. Iar membrii Parlamentului și toți membrii guvernelor de până acum ar trebui să fie închiși pe viață.

andreiraduM spunea...

:)
sau
:(
Bun regasit, tuturor!

Evanimentul "huidu" s-a transformat intr-o circoteca manelista de toata frumusetea.
Astfel de accidente se intampla aproape zilnic.
Functie de pozitia sociala a celui ce a cauzat decesul unor oameni se cerceteaza si se dau verdicte.
"huidu" face parte dintr-o "specie" care se sdezvolta intr-un ritm ametitor.
Specia celor care nbu respecta regulile pentru ca, nu-i asa, regulile sunt pentru fraieri.
Media a transformat aceasta tragedie intr-un balci fara de margini.
Daca era un interlop, discursul massmediei ar fi fost altul... exact ca-n povestea celor doi "certareti" din postarea ta.
Suntem o natie ESUATA!
Modelele au intrat la apa sau au fost inghitite de non valori.
Ne pare rau ca strainii si-au facut o imagine proasta despre romani - dar nu ar trebui. Aceea este imaginea romanului fara retusuri, fara artificii, fara accesorii.
Mie mi-e teama ca vor fi, in curand, inchise granitele pentru romani. Si nu i-as judeca prea aspru pe straini pentru aceasta "solutie"!
:(

gabi c. spunea...

Bălăcăreală şi onomatopee doar pentru audienţă şi bani. Nesimţiţii de care vorbiţi stau cu curul pe bani şi nu pe scaune.Pentru Badea oamenii care au murit sunt doar .."ăia trei din Logan". Circ ieftin şi de prost gust. Pentru succes unii sunt capabili de orice, chiar să calce pe cadavre.Dar in viaţă orice se plăteşte de bine ori de rău. Stau şi mă întreb cât rău o fi făcut Huidu la viaţa lui iar noi nu ştim sau nu ne interesează.

Aris spunea...

Poate domnul vedeta va primi o pedeapsa exemplara, poate domnul becali va alege sa behaie doar in tarla dumnealui, poate teo si oreste, mircea badea si alte mari staruri decat sa isi dea cu parerea tot timpul vor alege sa isi dea cu bun simtul...
Bineinteles, tot ce am spus ar putea fi scenariul unui roman de science fiction, dar prefer sa fiu naiva decat "carcotasa".

Multe salutari, domnule Tomsa!

Şerban Tomşa spunea...

Andrei,
ca de obicei, le zici la marele fix.
Documentându-mă, am constatat că și alte popoare posedă o doză mare de nesimțire, iresponsabilitate, etc ( prin 1950-1960, pădurile Elveției erau pline de cutii de conserve, ambalaje șli sârme ! ), dar mai au și altceva care salvează totul și elimină neajunsurile provocate de prostie.
S-ar părea că noi nu vom ști niciodată să respectăm niște reguli simple. De pildă, un om,chiar dacă a ajuns călugăr, nu-și respectă nici părinții, nici pe foștii profesori. Fiindcă nu se respectă, în primul rând, pe sine.
Dar agresivitatea față de ceilalți este, la noi, o chestie generalizată.

Şerban Tomşa spunea...

Gabi,
acești tineri sunt bălăcăritori de profesie ( la Huidu, cu o tentă artistică mai pronunțată), uitând că fac parte din aceeași familie. Se cred cineva, fără să aibă vreun merit, exact precum cei pe care îi scaldă în zoaie. Niciunul dintre ei nu știe că nu este fair să lovești într-un om căzut la pământ. Creștini de România, ce să mai vorbim !

Şerban Tomşa spunea...

Aris,
aveți dreptate, totul e un scenariu SF. Soția lui Păunescu e bine mersi. Să ai bani, că poți omorî fără teamă. Dar dacă, vorba cuiva, simpaticul Huidu se ciocnea nu cu un Logan, ci cu un camion de mare tonaj ? Despre ce vorbeam acum ?
Vă întorc urările cu drag.