sâmbătă, 18 februarie 2012

Nu fac politică !

   Un cetăţean m-a oprit astăzi şi s-a interesat dacă am de gând să înfiinţez, în localitate, o filială a Partidului Poporului. Amuzat, l-am întrebat de unde i-a venit o idee atât de năstruşnică, iar  el mi-a zis că nu ştiu cine a anunţat la OTV ( am omis să-l întreb în ce seară ! ) că un profesor din Gratia,  cu peste n ani vechime în meserie, intenţionează să comită o asemenea eroică ispravă. Sunt mai mulţi dascăli în mica noastră comunitate, dar nu-l văd pe niciunul pornit să iniţieze o renaştere locală. Mă întreb de ce oare n-a fost dat şi numele ambiţiosului fondator. Precizez, pentru cei care mă cunosc, că politica mă scârbeşte profund şi nu sunt implicat în nicio acţiune de acest fel. Cu ani în urmă, la alegeri, pe listele unui partid de stânga apăruse un nume identic cu al meu, fără să se adauge iniţiala tatălui, un element de dezambiguizare care ar fi arătat că nu este vorba de mine. Dacă este o farsă pusă la cale de cei care încearcă, de mai mulţi ani, să mă pună în conflict cu primarul, îi rog pe respectivii să se potolească. Totul are o măsură, ca şi o răsplată finală. Aici, pe pământ.

5 comentarii:

Karina spunea...

Nu cred că trebuia să faci precizări suplimentare, pentru că nu văd pe nimeni în stare să creadă că în PPDD ar putea intra şi oameni de calitate..
De-a lungul istoriei, au mai existat cazuri în care indivizi taraţi, încărcaţi de energie negativă, au profitat de situaţia precară a ţării şi au prostit poporul (în cazul nostru, cu televizorul).

Radu spunea...

Bine faci , Stefan ! Nici eu . M-am lecuit ; mai sterg de praf carnetul de partid -cel vechi cu secera si ciocan . Cine stie ce ne va rezerva viitorul ?

Şerban Tomşa spunea...

Karina,
corect ! Dar tu nu ştii ce standarde de înţelegere au pravoslavnicii de pe aici ! Mulţi ( nu toţi ! ), care trag sforile pe după uşi, îşi apără teritoriul cucerit cam în genul lui Hugo Chavez. :)

Şerban Tomşa spunea...

Radu,
da, încerc să mă feresc de găşti şi bisericuţe şi să-mi văd de treabă. Rezultatul este că sunt marginalizat chiar de prietenii pe care i-am scos din dificultate mai ieri. Şi e ruşinos pentru ei că trebuie să le bat obrazul, ca la uşa cortului. Nu mă deranjează tratamentul ( crezi că pe Kafka îl admira măcelarul din colţ ? ), dar toate se vor deconta mai devreme sau mai târziu.
Crezi însă că unii, care în general nu prea au ce să facă, se mulţumesc cu atât ? Nu, încearcă să mă implice în tot felul de scandaluri, pretându-se la murdării de care s-ar ruşina şi porcii.

Şerban Tomşa spunea...

Kariuna,
scuze pentru grabă : "unii dintre pravoslavnicii de aici "...