duminică, 8 aprilie 2012

A apărut "Trecutul e o sărbătoare" la Tracus Arte

Vă anunț cu bucurie că mă aflu în posesia primelor exemplare din volumul meu de poezie „Trecutul e o sărbătoare”, apărut la Tracus Arte prin grija directorului acestei edituri, Ioan Cristescu. Volumul este ilustrat cu șapte desene de Vlad Ciobanu și are pe coperta a IV-a o prezentare de Nicolae Manolescu.

Cartea cuprinde două cicluri de facturi diferite: cum se anunță o victorie (21 de texte autonome) și amintiri din închisoare (13 texte monotematice).
Data potențială a primei lansări (dar voi anunța din vreme repere precise): 24 aprilie ora 14.14 la Sala Oglinzilor de la sediul Uniunii Scriitorilor.

                                    *
 În ziua de 23 aprilie se va sărbători Ziua Cărții. Cu acest prilej va avea loc și un recital poetic în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, amfitrioni fiind Dan Mircea Cipariu și Ioan Cristescu. Organizatorii m-au invitat să citesc și eu cîteva texte proprii. Deși onorat de invitație, am cerut permisiunea să prezint publicului, în premieră, nu versurile mele, ci unele dintre cele pe care le-am tradus din opera lui Shakespeare, întrucît pe 23 aprilie este ziua nașterii (dar și a morții) marelui autor. Vă invit de pe acum la acest recital.

( Textul şi coperta au fost preluate de pe blogul cunoscutului scriitor Horia Gârbea. )

Niciun comentariu: