luni, 12 mai 2014

Nu ştim nimic

* Într-un mormânt din China, mai vechi cu câteva mii de ani decât piramidele egiptene, a fost găsit un ceas elveţian, din zilele noastre. Nimeni nu l-a introdus acolo, fiind îngropat odată cu cadavrul respectiv. Să fie oare posibile călătoriile în timp?
* În India a fost depistată o zonă care comţine un strat gros de cenuşă radioactivă :
"Un strat gros de cenuşă radioactivă descoperit în Rajasthan, India, acoperă o suprafaţă de circa 5 km pătraţi, la doar 16 km depărtare de oraşul Jodhpur, iar dovezile strânse de cercetători par să indice că ar fi avut loc o explozie atomică acum 8.000 - 12.000 de ani, care a distrus cea mai mare parte a clădirilor şi, probabil, o jumătate de milion de oameni, potrivit emisiunii „Ancient Aliens” de pe History Channel. Potrivit rapoartelor World Island Review din ianuarie 1992, o echipă de constructori a descoperit site-ul Mohenjo-Daro din Rajasthan în timp ce se pregătea să ridice locuinţe. Nivelurile de radiaţii înregistrate erau atât de mari încât guvernul indian a izolat zona, care era deja asociată cu o rată foarte mare de malformaţii congenitale şi cancer.Cercetătorii estimează că explozia nucleară era aproximativ de mărimea celor din Japonia în 1945."
Se pare că acolo s-a consumat un episod relatat în Mahabharata. Când zeii se luptau între ei, foloseau bombe atomice?
* Armata americană recrutează indieni care au însuşirea de a se orienta pe teren şi de a simţi când sunt urmăriţi. S-a constatat că, după ce aceştia erau tunşi, îşi pierdeau complet abilităţile. Au fost făcute investigaţii care au costat milioane de dolari. Printre altele, unii amerindieni au fost tunşi, alţii au fost lăsaţi ca în sălbăticie, dar toţi au fost urmăriţi cu atenţie. S-a constatat că părul şi barba, departe de a fi doar nişte producţii cornoase, reprezintă o prelungire a sistemului nervos, un fel de antene cu care organismul se conectează la energiile Universului. Toţi cercetătorii care au participat la experiment şi-au lăsat plete şi barbă.

2 comentarii:

ștefan s. spunea...

Lumea și misterele ei!...
Uneori, în glumă, arheologii strecoară diverse obiecte în locuri total nepotrivite!...
Bine ar fi să ne lăsăm barba și pletele să crească!... Să comunicăm cu Universul!... Așa fac... călugării și sfinții din icoane!
Toate cele bune vă doresc!

Şerban Tomşa spunea...

Ştefan S.,
Da, la călugări şi la sfinţi m-am gândit şi eu.