sâmbătă, 29 august 2009

Texte primite de la prietenul meu. O postare dedicată Cristianei

O CALATORIE PANA LA LUMINA SI INAPOI
Povestea unei experiente in apropierea mortii, de Mellen-Thomas Benedict
(Death Experience NDE Story of Mellen-Thomas Benedict: “Journey Through the Light and Back”)

In 1982 am murit de cancer in faza terminala. Boala mea era inoperabila si orice fel de chimioterapie pe care mi-ar fi prescris-o nu ar fi facut altceva decat sa ma transforme, din ce in ce mai mult, intr-o leguma. Mi se dadusera intre sase si opt luni de viata.
In anii ‘70 eram o consumatoare ahtiata de informatii, si ma intristam din ce in ce mai mult, din cauza crizei nucleare, a crizei ecologice si asa mai departe. Asa ca, in lipsa unei baze spirituale, am inceput sa cred ca natura facuse o greseala si ca noi eram, de fapt, asemenea unui organism canceros aflat pe planeta. Percepeam oamenii ca fiind un soi de cancer – si cu asta m-am ales.
Asta mi-a pus capat vietii. Aveti mare grija cum vedeti lumea. Acest lucru se rasfrange asupra voastra, mai ales daca viziunea voastra este negativa. Acest lucru m-a dus pe mine la moarte. Am incercat diverse metode alternative de vindecare, dar nimic nu mi-a folosit.
Asa ca am stabilit ca totul era, de fapt, intre mine si Dumnezeu. Nu ma mai confruntasem niciodata pana acum cu Dumnezeu, de fapt nu avusesem niciodata de a face cu El. Nu aveam niciun fel de preocupari spirituale la vremea respectiva, dar am inceput o calatorie, pentru a afla despre spiritualitate si despre modurile alternative de vindecare. M-am apucat sa citesc tot ce se putea despre subiectul respectiv, pentru ca nu voiam sa am vreo surpriza dincolo. Asa ca am inceput sa citesc despre diverse religii si filozofii. Toate erau foarte interesante si mi-au dat speranta ca exista ceva dincolo. Ajunsesem in grija permanenta a unei infirmiere.
Imi amintesc ca m-am trezit intr-o noapte, acasa, pe la 4:30 si am stiut pur si simplu ca asta era.
Asta era ziua in care aveam sa mor. Asa ca mi-am chemat cativa prieteni si mi-am luat la revedere. Mi-am trezit ingrijitoarea si i-am spus. Facusem o intelegere cu ea ca imi va lasa cadavrul in pace sase ore, pentru ca citisem ca se intampla tot soiul de lucruri interesante, atunci cand mori. Am adormit la loc.
Urmatorul lucru pe care mi-l amintesc este inceputul unei experiente tipice in apropierea mortii. Dintr-o data eram perfect constienta – stateam in picioare, dar corpul meu era asezat in pat. In jurul meu era un fel de intuneric. Ma simteam mai vie in afara corpului, decat in viata obisnuita. Totul era atat de viu, incat puteam vedea fiecare camera din casa. Puteam vedea si acoperisul casei, inprejurimile ei si chiar dedesubtul casei.
Era o Lumina care stralucea. M-am intors spre Lumina, care era foarte asemanatoare celei descrise de alti oameni in experientele lor din apropierea mortii. Era atat de minunata. Este tangibila, o poti simti. Este ademenitoare; vrei sa te duci spre ea, asa cum te-ai arunca in bratele tatalui sau mamei tale ideale.
Pe masura ce am inceput sa ma misc catre Lumina, am stiut intuitiv ca daca merg catre Lumina, voi muri. Asa ca mergeam spre Lumina si spuneam: „ Te rog sa astepti un minut; stai doar o secunda. Vreau sa ma gandesc la asta, as vrea sa-ti vorbesc inainte sa plec.” Spre surprinderea mea, in acel punct intreaga experienta s-a oprit. Va puteti controla experienta dupa moarte. Nu va aflati intr-un vartej incontrolabil.
Asa ca dorinta mea a fost respectata si am avut o discutie cu Lumina. Lumina lua permanent diferite forme, Iisus, Budha, Krishna, mandale, imagini si semne arhetipale. Am intrebat-o: Ce se intampla aici? Te rog, Lumina, explica-mi. Chiar vreau sa stiu care este realitatea situatiei. Nu pot pune exact in cuvinte, pentru ca era un fel de comunicare telepatica.
Lumina mi-a raspuns. Informatia care mi-a fost transferata era ca, in timpul experientei tale dupa moarte, credintele tale sunt cele care dau forma feedback-ului pe care il primesti in fata Luminii. Daca esti budist sau catolic sau fundamentalist, primesti feedback legat de ceea ce era credinta ta. Ai ocazia sa o privesti si sa o examinezi, dar majoritatea oamenilor nu o fac. Dupa cum mi s-a revelat mie Lumina, mi-am dat seama ca ceea ce vedeam cu adevarat era matricea Sinelui nostru Superior.
Cu totii avem un Sine Superior, sau o parte suprasufleteasca a fiintei noastre. El mi s-a revelat in cea mai adevarata forma energetica a sa. Singurul fel in care il pot descrie cu adevarat este ca
Fiinta Sinelui Superior este mai mult un canal. Nu arata asa, dar este o conexiune directa la Sursa, pe care o avem fiecare dintre noi. Suntem direct conectati la Sursa. Asa ca Lumina imi arata matricea Sinelui Superior. Eu nu eram angajata in nicio religie anume. Prin urmare, asupra acestei stari de fapt imi era dat feedback in timpul experientei mele dupa moarte.
Atunci cand ii ceream Luminii sa ma lamureasca, sa continue sa-mi explice, am inteles ce este matricea Sinelui Superior. Avem o retea in jurul planetei, la care sunt conectate toate Individualitatile Superioare.
Este ca si cum am avea o companie grozava, un nivel urmator, subtil de energie care ne inconjoara, nivelul spritului ca sa spunem asa. Apoi, dupa cateva minute, am mai cerut lamuriri. Chiar doream sa stiu despe ce este vorba in Univers si, de data asta, eram gata sa plec. Am spus: Sunt gata, ia-ma.
Atunci, Lumina s-a transformat in cel mai frumos lucru pe care l-am vazut vreodată: o manadala de suflete umane de pe aceasta planeta. Atunci am ajuns la aceasta imagine cu viziunea mea negativa a ceea ce se intampla pe planeta. Asa ca am intrebat Lumina, rugand-o sa ma lamureasca si am vazut, in aceasta mandala magnifica, cat de frumosi suntem cu totii in esenta noastra, in nucleul nostru. Suntem cele mai frumoase creatii.
Sufletul uman, matricea umana pe care o formam impreuna este absolut fantastica, eleganta, exotica, orice. Nu pot spune destul despre felul in care mi s-a schimbat parerea despre Fiintele umane, in acel moment. Am spus: O, Doamne, nu stiam cat suntem de frumosi. La orice nivel, sus sau jos, in orice forma v-ati afla, voi sunteti cea mai frumoasa creatie.
Revelatiile primite de la Lumina continuau fara oprire. Apoi am intrebat Lumina: Asta inseamna ca Omenirea va fi salvata? Atunci, asemenea unei explozii de trambite cu o ploaie de lumini spiralate, Marea Lumina a vorbit spunand: Tine minte asta si nu uita niciodata; voi va salvati, voi va rascumparati si voi va vindecati. Ati facut-o intotdeauna. O veti face intotdeauna. Ati fost creati cu puterea de a face asta, inca dinainte de inceputul lumii.
In acea clipa am inteles si mai mult. Am inteles ca AM FOST DEJA SALVATI, si ne-am salvat pe noi insine, pentru ca am fost proiectati sa ne autocorectam asemenea intregului Univers al lui Dumnezeu. La asta se refera a doua venire. I-am multumit Luminii lui Dumnezeu, din toata inima. Cel mai bun lucru pe care am putut sa-l spun au fost urmatoarele cuvinte simple de multumire: O draga Dumnezeule, draga Universule, draga Sine Superior, Imi Iubesc Viata.
Lumina parea sa ma aspire si mai profund. Era ca si cum Lumina m-ar fi absorbit complet. Lumina Iubirii este ceva de nedescris. Am intrat intr-un alt taram, mai profund decat cel precedent si am devenit consienta de ceva mai mult, mult mai mult. Era un suvoi enorm de Lumina, vast si plin, adanc in Inima Vietii. Am intrebat ce era.
Lumina mi-a raspuns: Acesta este FLUVIUL VIETII. Bea din aceasta apa bogata, dupa dorinta inimii. Asa am facut. Am luat inghitituri, una dupa alta. Sa bei Viata insasi! Eram in extaz.
Atunci Lumina a spus: Ai o dorinta. Lumina stia totul despre mine, trecutul, prezentul si viitorul. Da! am soptit.
Am cerut sa vad restul Universului, dincolo de sistemul nostru solar, dincolo de toate iluziile omenesti. Lumina mi-a spus atunci ca pot sa merg odata cu Suvoiul. Am facut-o si am fost purtata prin Lumina, catre capatul tunelului. Am simtit si am auzit o serie de explozii sonice foarte blande. Ce mai goana!
Dintr-o data mi s-a parut ca sunt lansata de pe planeta, pe acest suvoi de Viata. Am vazut Pamantul disparand. Sistemul solar, in intreaga lui splendoare, a trecut usor pe langa mine si a disparut. Cu o viteza mai mare decat cea a luminii, am zburat prin centrul Galaxiei, absorbind din ce in ce mai multa cunoastere, pe masura ce inaintam. Am aflat ca aceasta Galaxie si intreg Universul sunt pline de diferite forme de VIATA. Am vazut multe lumi. Vestea buna este ca nu suntem singuri in Univers!
Pe masura ce calatoream pe suvoiul de constienta prin centrul Galaxiei, suvoiul se desfacea in extraordinare valuri fractalice de energie. Supraaglomerarile Galaxiei, cu toata intelepciunea lor straveche, zburau pe langa mine. Primul gand a fost ca mergeam undeva, chiar calatoream. Dar apoi mi-am dat seama ca, pe masura ce suvoiul se marea, propria mea constienta se extindea si ea, pentru a cuprinde tot ce era in Univers! Toata creatia trecea pe langa mine. Era o minune de neimaginat! Eram cu adevarat un Copil Minune; un prunc in Lumea minunilor!
Atunci m-am regasit intr-o tacere profunda, dincolo de limitele linistii. Puteam vedea sau percepe VECIA, dincolo de Infinit.
Eram in Vid.
Eram in pre-creatie, inainte de Big Bang (Marea Explozie). Am trecut dincolo de inceputul timpului/ Primul Logos/ Prima Vibratie. Am fost in Ochiul Creatiei. Am simtit ca atingeam Fata lui Dumnezeu. Nu era un sentiment religios. Pur si simplu, am fost una cu Viata si Constienta Absoluta.
Cand spun ca am putut vedea sau percepe vesnicia, spun ca am putut experimenta modul in care Creatia, in intregimea ei, se autogenereaza. Era fara inceput si fara sfarsit. Este un gand care iti extinde mintea, nu-i asa?
Oamenii de stiinta percep Big Bang asemenea unui eveniment unic, ce a dat nastere Universului. Am vazut, in timpul experientei mele de viata dupa moarte, ca Big Bang a fost doar unul dintr-un numar infinit de alte Big Bang-uri care creează, încontinuu si simultan, Universur. Singurele imagini care se pot apropia oarecum de asta, in termeni umani, ar fi acelea create de super computere ce folosesc ecuatii de geometrie a fractalilor.
Oamenii din antichitate stiau toate astea. Ei spuneau ca Dumnezeu crea periodic noi Universuri, expirand si recrea alte Universuri, inspirand. Aceste epoci se numesc Yuga. Stiinta moderna a numit asta Big Bang. Ma aflam in constienta absoluta, pura. Puteam vedea sau percepe toate marile explozii Big Bang sau Yuga, cum se creau si se recreau. Am intrat instantaneu, simultan, in toate. Am vazut ca absolut fiecare particica a creatiei are, la randul sau, puterea de a crea. Este foarte dificil de explicat. Inca nu am cuvinte sa o descriu.
Mi-au trebuit ani intregi, dupa ce m-am intors din experienta mea in preajma mortii, sa asimilez orice fel de cuvinte care sa descrie experienta Vidului. Pot sa va spun acum numai atat: Vidul este mai putin decat nimic si totusi, mai mult decat orice exista! Vidul este zero absolut, haosul ce da nastere tuturor posibilitatilor. Este Constienta Absoluta, cu mult mai mult decat Inteligenta Universala.
Vidul este golul sau nimicul dintre manifestarile fizice. Este SPATIUL dintre atomi si componentele lor. Stiinta moderna a inceput sa studieze acest spatiu. Ea il numeste punctul Zero. Ori de cate ori se incearca sa fie masurat, instrumentele depasesc scala, sau, cum s-ar spune, tind spre infinit. Pana acum nu a fost gasita o modalitate de a masura, cu precizie, infinitul. In corpul vostru si in Univers exista mai mult spatiu zero, decat orice altceva!
Ceea ce misticii denumesc Vid, nu este un vid. Este atat de plin de energie, un alt fel de energie care a creat tot ceea ce suntem. Totul, incepand de la Big Bang este vibratie, de la primul Cuvant care este prima vibratie. Biblicul EU SUNT in realitate are un semn de intrebare dupa el. EU SUNT – Ce sunt eu? Astfel, creatia lui Dumnezeu exploreaza Sinele lui Dumnezeu, in orice fel posibil, intr-o explorare continua prin fiecare dintre noi. Am inceput sa vad, in timpul experientei mele in preajma mortii, ca tot ceea ce este, este Sinele, literalmente Sinele vostru, Sinele meu. Totul este marele Sine. De aceea stie Dumnezeu, chiar si atunci cand cade o frunza. Lucrul acesta este posibil, pentru ca oriunde te-ai afla, este centrul Universului. Oriunde se afla orice atom, acela este centrul Universului. Exista Dumnezeu in asta si Dumnezeu in Vid.
Atunci cand exploram Vidul, in timpul experientei mele in preajma mortii, si toate acele Yuga sau creatii, ma aflam complet in afara timpului si spatiului, asa cum le cunoastem noi. In aceasta stare extinsa am descoperit ca, de fapt, creatia este Constienta Absoluta
Pura, sau Dumnezeu, care vine in Experienta Vietii, asa cum o stim noi. Vidul insusi este lipsit de experienta. Este inaintea vietii, inainte de prima vibratie. Dumnezeirea inseamna mai mult decat Viata si Moarte. Prin urmare, exista chiar mai mult de experimentat in univers, decat Viata si Moartea!
Cand am inteles acest lucru, terminasem cu Vidul si doream sa ma intorc la Creatia sa, sau Yuga. Parea lucrul cel mai normal de facut. Atunci m-am intors brusc prin cea de-a doua Lumina, sau Big Bang, si am auzt mai multe explozii de catifea. Am mers pe suvoiul constientei, inapoi prin intreaga Creatie, si ce mai calatorie a fost! Supraaglomerarile Galaxiilor au trecut prin mine, aducandu-mi si mai multa intelegere. Am trecut prin centrul Galaxiei noastre, care este o gaura neagra. Gaurile negre sunt marile procesoare sau reciclatoare ale Universului.
Stiti ce se afla de cealalta parte a unei gauri negre? Noi suntem; Galaxia noastra, care a fost reprocesata dintr-un alt Univers. In intreaga ei configuratie energetica, Galaxia arata asemenea unui oras fantastic al luminilor. Toata energia de pe aceasta parte a Big Bang-ului este Lumina. Fiecare subatom, atom, stea, planeta, chiar si constienta insasi, sunt alcatuite din Lumina si au o frecventa. Lumina este viata. Totul este alcatuit din Lumina, chiar si pietrele. Asa ca totul este viu. Totul este alcatuit din Lumina lui Dumnezeu; totul este foarte inteligent.
Atunci cand eram purtata pe suvoi, am putut vedea, in cele din urma, ca se apropia o Lumina imensa. Am stiut ca era Prima Lumina; Matricea Sinelui Superior a Sistemului nostru Solar. Apoi, intregul nostru Sistem Solar a aparut in Lumina, insotit de una dintre exploziile acelea de catifea.
Am putut vedea toata energia pe care o genereaza acest Sistem Solar si este un spectacol incredibil de Lumina! Am putut auzi Muzica Sferelor. Sistemul nostru Solar, asemenea tuturor corpurilor ceresti, genereaza o matrice unica de Lumina, sunet si energii vibrationale. Civilizatiile avansate de pe alte sisteme stelare pot detecta in Univers Viata, asa cum o stim noi, dupa amprenta energetica si vibrationala a matricei. Este o joaca de copii. Copilul minune al Pamantului (Fiintele umane) face chiar acum o gramada de zgomot, asemenea copiilor care se joaca in curtea Universului.
Lumina mi-a explicat ca nu exista moarte; suntem Fiinte nemuritoare. Suntem vii dintotdeauna! Am inteles ca facem parte dintr-un sistem natural viu, care se recicleaza permanent. Nu mi s-a spus niciodata ca trebuie sa ma intorc. Am stiut ca va trebui. Era firesc, dupa tot ceea ce am vazut in timpul exeperientei mele in preajma mortii.
Nu stiu cat timp am fost cu Lumina, in timp uman. Dar a venit un moment in care am inteles ca toate intrebarile mele isi primisera raspuns si ca intoarcerea mea era iminenta. Cand spun ca toate intrebarile mele capatasera raspuns dincolo, chiar asta vreau sa spun. Toate intrebarile mele au primit raspuns. Fiecare om are o viata diferita si intrebari diferite, la care cauta raspuns. Unele dintre intrebarile noastre sunt universale, dar fiecare dintre noi exploreaza acest lucru pe care il numim Viata, in felul sau personal unic. Asa se intampla cu orice forma de viata, de la munti, la fiecare frunza, din fiecare copac.
Acest lucru este foarte important pentru noi ceilalti din acest Univers. Pentru ca totul contribuie la Imaginea Generala, la deplinatatea Vietii. Noi suntem literalmente Dumnezeu care exploreaza Sinele lui Dumnezeu, intr-un Dans infinit al Vietii. Unicitatea noastra sporeste intreaga Viata.
Cand am inceput intoarcerea catre ciclul vietii, nu mi-a trecut nicio clipa prin minte, nici nu mi s-a spus, ca ma voi intoarce in acelasi trup. Am avut incredere deplina in Lumina si in procesul Vietii. Atunci cand suvoiul s-a unit cu marea Lumina, am cerut sa nu uit niciodata revelatiile si sentimentele legate de ceea ce am invatat dincolo.
A urmat un da. Am simtit cum sufletul imi era sarutat.
Apoi am fost dusa inapoi prin Lumina, in taramul vibrational. Intregul proces s-a inversat, cu si mai multe informatii care mi-au fost transmise. M-am intors acasa si mi s-au dat lectii din experienta mea in preajma mortii, legate de mecanica reincarnarii. Mi s-au dat raspunsuri la toate micile mele intrebari: Cum se face asta? Cum se face ailalta? Am stiut ca ma voi reincarna.
Pamantul este un mare procesor de energie si constiinta individuala evolueaza dinspre el, in fiecare dintre noi. Ma gandeam la mine ca fiind om pentru prima data, si eram fericita sa fiu asa. Din ceea ce am vazut, as fi fericita sa fiu si un atom in acest Univers. Un atom. Asa, ca sa fiu partea umana a lui Dumnezeu – asta este cea mai minunata binecuvantare. Este o binecuvantare dincolo de orice ne inchipuim noi ca poate fi o binecuvantare. Pentru fiecare dintre noi, sa fim partea umana a acestei experiente este ceva teribil si magnific. Fiecare dintre noi, oriunde si oricum ar fi, ratat sau nu, este o binecuvantare pentru planeta, exact in locul in care se afla.
Am trecut prin reincarnare, asteptandu-ma sa ajung un bebelus undeva. Dar mi s-a dat o lectie despre cum evolueaza identitatea si constienta individuala. Am fost atat de surprinsa, cand am deschis ochii. Nu stiu de ce, pentru ca o intelesesem, dar a fost totusi o surpriza atat de mare sa ma intorc in acest corp, inapoi in camera mea, cu cineva care ma privea, plangand in hohote. Era infirmiera mea. Ea renuntase la o ora si jumatate dupa ce ma gasise moarta. Corpul meu era rigid si inflexibil. S-a dus in cealalta camera. Atunci m-am trezit si am vazut lumina afara. Am incercat sa ma ridic si sa ma duc spre ea, dar am cazut din pat. Infirmiera a auzit zgomot si a venit in fuga, si m-a gasit pe podea.
Cand mi-am revenit, am fost foarte surprinsa si, in acelasi timp, plina de veneratie fata de ceea ce mi se intamplase in timpul experientei mele in preajma mortii. La inceput, toate amintirile calatoriei mele pe care le am acum, nu existau. Continuam sa alunec din lumea asta si intrebam intr-una: Traiesc? Lumea asta parea mai ireala decat cealalta. In trei zile ma simteam din nou normal, mai clara si totusi diferit de felul in care ma mai simtisem vreodata in viata. Amintirile experientei mele au revenit mai tarziu. Nu vedeam nimic rau in nicio Fiinta umana pe care o cunoscusem vreodata. Inainte, eram cu adevarat plina de judecati. Credeam ca multi oameni erau ratati. De fapt, credeam ca toti, in afara de mine, erau niste ratati. Dar am scapat de toate astea, acum.
In timpul experientei mele, a trebuit sa cobor in ceea ce voi toti ati putea numi Iad si a fost foarte surprinzator. Nu am vazut Satana sau raul. Coborarea mea in Iad a fost o coborare in mizeria umana obisnuita a fiecarei persoane,in ignoranta si intunericul lipsei de cunoastere. A parut ca o eternitate jalnica. Dar fiecare dintre milioanele de suflete din jurul meu avea o mica stea de Lumina, care ii era tot timpul la dispozitie. Dar nimeni nu parea sa-i acorde atentie. Erau atat de prinsi in propria durere, trauma si suferinta. Dar, dupa ceea ce a parut o eternitate, am inceput sa chem Lumina aceea, asemenea unui copil care isi striga parintii in ajutor.
Atunci, Lumina s-a deschis si s-a format un tunel care a venit direct la mine si m-a izolat de toata frica si durerea. Asta este, in realitate, Iadul. Asa ca, ceea ce facem este sa invatam sa ne tinem de mana, sa ne apropiem. Portile Iadului sunt acum deschise. Ne vom uni, ne vom prinde de maini si vom pasi impreuna, afara din iad. Lumina a venit la mine si s-a transformat intr-un Inger auriu, imens. Am spus: Esti Ingerul Mortii? Mi-a transmis ca era suprasufletul meu, matricea Sinelui meu Superior, o parte foarte veche a noastra. Apoi am fost dusa la Lumina.
Curand, stiinta noastra va cuantifica spiritul. Va fi minunat, nu-i asa? Descoperim acum dispozitive care sunt sensibile la energia subtila, sau la energia spiritului. Fizicienii folosesc aceste acceleratoare de particule, pentru a zdrobi atomii si a vedea din ce sunt formati. Au ajuns pana la nivelul quarcilor si asa mai departe. Ei bine, intr-o buna zi vor ajunge pana la nimicul care tine totul laolalta si il vor numi… Dumnezeu. De abia acum incepem sa intelegem ca si noi cream, pe parcurs. Cand am vazut vesnicia, in timpul experientei mele, am ajuns pe un taram in care exista un punct in care transmitem intreaga cunoastere si incepem sa cream urmatorul fractal, urmatorul nivel. Avem puterea de a crea, pe masura ce exploram. Si acesta este Dumnezeu, care se extinde prin noi.
De la intoarcerea mea, am trait experienta Luminii in mod spontan si am invatat cum sa ajung in acel spatiu, aproape oricand in timpul meditatiei mele. Fiecare dintre voi poate face asta. Nu este nevoie sa muriti, sau sa aveti o experienta in preajma mortii, pentru a face acest lucru. Sunteti dotati pentru asta, aveti deja tot ce va trebuie. Corpul este cea mai minunata Faptura de Lumina din cate exista. Corpul este un Univers de Lumina incredibila. Spiritul nu ne forteaza sa dizolvam acest corp. Nu asta se intampla. Nu mai incercati sa deveniti Dumnezeu; Dumnezeu devine voi. Aici.
L-am intrebat pe Dumnezeu: Care este cea mai buna religie de pe planeta? Care este cea corecta? Si Dumnezeirea a spus, cu multa iubire: Nu-mi pasa. A fost o gratie incredibila. Cand Dumnezeirea a spus nu-mi pasa, am inteles imediat ca noua trebuie sa ne pese. Este important pentru ca noi suntem Fiintele carora le pasa. Are importanta pentru noi, iar in asta rezida importanta. Ceea ce aveti este ecuatia energiei in spiritualitate. In cele din urma, Dumnezeirii nu ii pasa daca esti protestant, budist sau orice altceva. Toate reprezinta fatetele unui intreg. Mi-as dori ca toate religiile sa-si dea seama de asta si sa se lase unii pe altii in pace. Nu inseamna sfarsitul fiecarei religii, ci faptul ca vorbim despre acelasi Dumnezeu. Traiti si lasati-i si pe altii sa traiasca. Fiecare are o alta viziune. Si toate fac parte din imaginea globala; toate sunt importante.
Am trecut dincolo, in timpul experientei mele in preajma mortii, plina de temeri legate de deseurile toxice, rachetele nucleare, cresterea exploziva a populatiei si de distrugerea padurii amazoniane. M-am intors, iubind fiecare problema. Iubesc deseurile nucleare. Iubesc norul urias in forma de ciuperca; acesta reprezinta cea mai sfanta mandala care am manifestat-o pana acum, ca un arhetip. El, mai mult decat orice religie si filozofie de pe Pamant, ne-a adus impreuna, dintr-o data, la un nou nivel al constientei. Stiind ca am putea arunca planeta in aer de 50 de ori, sau de 500 de ori, realizam in cele din urma ca poate ne aflam cu totii aici, impreuna.
Pentru o perioada au trebuit sa puna mai multe bombe, pentru ca sa ne faca sa intelegem. Atunci am inceput sa spunem: nu mai vrem asa ceva. Acum ne aflam, de fapt, intr-o lume mai sigura decat a fost ea vreodată si va deveni si mai sigura. Asa ca, m-am intors din experienta mea in preajma mortii, iubind deseurile toxice, pentru ca ne fac sa ne apropiem unii de altii. Aceste lucruri sunt atat de mari. Dupa cum ar putea spune Peter Russel, aceste probleme sunt acum de dimensiunea sufletului. Avem raspunsuri de dimensiunea sufletului? DA!
Taierea padurii amazoniene va incetini si, in cincizeci de ani de acum incolo, vor fi mai multi copaci pe planeta, decat au fost in multa vreme. Daca va ocupati de ecologie, faceti-o in continuare; sunteti acea parte din sistem care devine constienta. Faceti-o cu toata puterea, dar nu fiti deprimati. E o parte din ceva mult mai mare.
Pamantul se afla in procesul domesticirii sale. Nu va mai fi niciodata un loc atat de salbatic, cum era altadata. Vor ramane locuri salbatice marete, rezerve in care natura sa prospere. Gradinaritul si rezervele vor constitui preocuparile viitorului. Cresterea populatiei ajunge foarte aproape de gama optima de energie, care sa determine o schimbare a constientei. Aceasta schimbare in constienta va conduce la schimbari in domeniul politicii, banilor si energiei.
Dupa moarte, trecand prin experienta mea in preajma mortii si intorcandu-ma, respect cu adevarat viata si moartea. In experientele noastre cu ADN ul s-ar putea sa fi deschis poarta unui mare secret. In curand vom putea trai cat de mult vrem sa traim in acest corp.
Dupa ce veti fi trait in jur de 150 de ani, veti simti intuitiv ca vreti sa schimbati canalele. Sa traiesti o vesnicie intr-un singur trup, nu este la fel de creativ ca si reincarnarea, ca si transferul energiei in acest vortex fantastic de energie in care ne aflam. Vom vedea cu adevarat intelepciunea Vietii si mortii si ne vom bucura de ea. Dupa cum stau lucrurile, suntem deja in viata, dintotdeauna.
Acest corp in care va aflati a fost viu dintotdeauna. El vine dintr-un suvoi de Viata care isi are originea la Marea Explozie (Big Bang) si chiar dincolo de ea.
Acest corp da viata vietii urmatoare, cu energie densa si subtila.
Acest corp a fost deja viu, de o vesnicie.

21 de comentarii:

Elvis spunea...

Foarte interesantă experienţa acestei doamne !În creştinism acest Sine Superior pe care îl putem apela este Duhul Sfânt sau Spiritul Sfânt, cum îl numeşte Isus; dau versetele în care ni se promite această inteligenţă ,dacă ne întoarcem atenţia spre Isus şi învăţăturile Lui( Ioan 14:15 Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele.

14:16 Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac;

14:17 şi anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi, şi va fi în voi. )

Cât despre acel şuvoi de lumină şi viaţă pe care l-a experimentat acea doamnă, iar ne este promis de către Isus dacă îi citim cuvântul şi i-L respectăm !

Ioan 4:14 Dar oricui va bea din apa, pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă apa, pe care i-o voi da Eu, se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică.


Aşa că vedeţi câte comori avea la dispoziţie acea doamnă şi avem şi noi de 2000 de ani încoace ? Tot ce trebuie este să luăm Noul Testament şi să citim cu mintea de acum ! Nu-i nicio problemă dacă vom găsi şi lucruri cu care nu vom fi de acord ,important e să găsim aceste comori ascunse acolo, pe cele cu care nu suntem de acord ne va lămuri Dumnezeu nuanţele exacte care s-au vrut a fi spuse acolo,în timp, dacă vrem să aflăm cu adevărat şi avem răbdare ! Aşa că să ne bucurăm de experienţa acestei doamne şi pentru că multe dintre cuvintele ei sunt printre cuvintele lui Isus, să ne bucurăm că le avem şi noi în cartea de lângă noi ,alături poate de alte şi alte fraze minunate şi pline de înţelepciune şi învăţătură !

Şerban Tomşa spunea...

Foarte frumos şi interesant ceea ce scrieţi ! Vă mulţumesc pentru comentariu.

Dan Ioanitescu spunea...

Bine te-am gasit!

Dar tu Serban, ce crezi despre aceste lucruri? Sunt ele posibile, probabile, certe, parelnice?

Nici un iubitor de masini nu a descris cum ca la capatul tunelului l-ar fi asteptat un Bentley, dar o asemenea descriere cat o intreaga teorie (sa fie eclectica?) la un loc, nu am mai intalnit.

Dan Ioanitescu spunea...

Sunt foarte curios sa vad ce ne zice Cristiana.

Şerban Tomşa spunea...

Dragul meu Dan,
din textul trimis de prietenul meu, cred în următoarele idei :
1. Lumina este matricea Sinelui Superior.
2. Este important modul în care percepem lumea, fiindcă acest aspect se răsfrânge asupra noastră. (De fapt, chiar când judecăm lumea şi pe cei din jur, ne judecăm numai pe noi înşine. )
3.Lui Dumnezeu nu-i pasă de religia căreia îi aparţii. Numai să crezi în El ! ( Mai degrabă sunt sigur de un alt lucru : religia unui stat influenţează nivelul de civilizaţie a naţiunii respective. Nu mai ştiu cui aparţine ideea, dar a fost formulată de cineva. )
4. Frica şi durerea reprezintă Infernul.
În rest, am mari îndoieli în ceea ce priveşte călătoria prin Univers - care se potriveşte, totuşi, cu concepţiile mele -, dar mai ales în legătură cu salvarea oamenilor şi a planetei... Sigur că eu sunt un ageamiu în problemele astea, aşa că să o lăsăm pe Cristiana să ne lămurească, după cum bine ai zis...

Şerban Tomşa spunea...

S-ar putea să mă înşel în opiniile exprimate mai sus. Prietenul nostru Elvis este şi el mai în măsură să se pronunţe asupra acestor viziuni.

Şerban Tomşa spunea...

Vreau să te întreb ceva, Dane. Îmi permiţi să folosesc un text care îţi aparţine - "Avem pianul, avem şi partitura. Dar unde este pianistul ? " - ca motto pentru unul dintre următoarele mele romane ? Bineînţeles că sub cuvintele respective va sta scris : Dan Ioaniţescu.

Elvis spunea...

Asupra viziunilor oricui ,eu nu pot decat sa-mi dau cu parerea ! Oricum, parerile mele sunt subiective , fata de experienta in care este implicata acea persoana ! Stiu cam ce trebuie sa facem sa fim cat mai utili celor din jurul nostru ,dar cand ma gandesc la implicatiile unor indemnuri ale apostolului Pavel, ca cel din Romani 12:15 Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng., imi dau seama cat de departe sunt de acele nivele adevarate de a fi ! Pentru ca, sa poti plange cu cei care plang ,trebuie nu numai sa fii langa ei ,ci sa fii si empatic ,iar sa te bucuri de bucuria celui de langa tine ,cand tu ai alta treaba ,trebuie sa renunti la tine si sa intri in pielea altui om ! Eu spun ca astfel de experiente sunt atat de personale si au atatea implicatii pentru cei care le traiesc, incat noi nu putem decat zambi ,dar ma indoiesc ca putem sa si simtim transformarile interioare si din mintea acelor oameni ! De aceea ,referirea la mine ,cum ca as putea sa interpretez astfel de experiente, este departe de adevar ! Mie imi place Biblia si prin prisma ei judec lucrurile spirituale ! Cat de bine ,nu stiu ,dar simt ca in ea e o cale foarte buna spre adevarata fericire si nu mistica ,ci transformationala pana in cele mai adanci locasuri ale mintii si sufletului !

Cristiana spunea...

Buna seara tuturor!!!
M-a furat...Omul Paianjen, m-am uitat la film si nu am mai intrat pe net!!! Deh!! Copilul din mine se joaca uneori cu bucuriile astea!!!
Serban, multumesc mult pentru aceasta postare, am citit si cred ca este o bucurie ca din ce in ce mai multi oameni au astfel de experiente.
Este tarziu acum, dar scriu maine si va spun parerea mea. Multe le-ati cunoscut din viziunile, din trairile mele... desi ceea ce am scris pe bloguri este foarte putin comparativ cu tot cat am scris pana acum.
Si nu este nimic comparativ cu tot ceea ce am putut accepta ca nu pot sa scriu... Totul este atat de complex, incat undeva scriu despre o faţetă a lucrurile, alt-undeva o alta si unii vad chiar ca se bat cap in cap, dar nu este asa. Si este o falsa idee ca nu avem nevoie sau ca nu putem pentru ca ne-ar impiedica cineva...
Tot ceea ce este scris aici este adevarat, doar ca eu as soune un singur lucru, pe care l-am simtit cat se poate de clar: nu ca Divinitatii nu i-ar păsa de religia noastră... îi pasă chiar foarte mult de fiecare trăire a noastra, nu as folosi acest cuvant... Nu îi este indiferent, ci ACCEPTA ORICE PARERE AM AVEA DESPRE TOATE CELE CU CARE NE CONFRUNTAM... Fiecare lucru in parte este studiat in profunzime si se aprofundeaza in continuare diferite aspecte, in functie de inaintarea in evolutie a fiecaruia in parte...
O sa scriu maine despre subtilitatea acestui fel de exprimare: Big Bang, pe care ni-l imaginam exploziv si de fapt nu este asa, totul este foarte ordonat, creat cu atentie. Ceea ce numim pe Pamant explozie, in lumea universurilor este ceva foarte bine controlat si ordonat. Schimbarile vibrationale sunt foarte subtile, dar creierul nostru le poate asocia cu ceva cunoscut din viata curenta.
Toate sunt reale, iar dincolo nu ne asteapta vreo masina (!! :)) !!) pentru ca dincolo nu avem nevoie de masina decat pentru a invata cu totii tot ceea ce se face pentru a crea o masina, pentru a o conduce si a invata sa o facem cu rabdare si cu respect pentru orice forma de viata - de la a animalelor pe care trebuie sa le protejam pana la oamenii de care trebuie sa avem respect si nu dispret pentru ca nu se pot abtine sa dispretuiasca ei...
Unii spun si de case, si de tot felul de alte lucruri, dupa nevoile de invatatura sau de odihna in ceva cunoscut de ei si foarte odihnitor. Multe de spus... Ati citit si voi, poate.
Mai vorbim!! Toate sa va fie cu bine si cu sanatate!!

Cristiana spunea...

Buna dimineata!!
Eeei! ne trebuia de fapt o noapte intreaga de vorbe... Sau un week end!!!
Asa ca, sa incepem...
(1)
Este de comentat faptul ca fiecare viziune pe care am citit-o se sprijina pe teoriile epocii in care a avut loc. Omul se intoarce si incearca sa se exprime conform teoriilor care le acceptase inainte. Sau cele care vin intre timp; cauta un timp pana ce gaseste ceva exprimabil in informatiile pe care le poate culege, la care are acces.
Eu ma simt limitata de acest aspect, altii nici nu incearca, privind inca: ori cu deznadejde, ori cu superioritate cele din societatea sa. Chiar si comunicarile astrale: care oricum incep se desfasoare de la cunoasterea omului care le primeste, ca sa existe un punct de sprijin in pornire. Cei care au sarcini mai mult personale, au comunicari si viziuni pe care nu incearca sa le descifreze, si tocmai acest lucru au in program: un sector ingust, dar puternic deexpliactii oferite corect, care sa se adauge celor ale altora. Isi dau seama destul de tarziu, dupa ce s-au aruncat la editura, la TV, sa povesteasca ceea ce au vazut. Pe urma inteleg ca lucrurile nu stau asa cum le-au interpretat prin prisma cunoasterilor - religioase in primul rand - dar nu mai au loc de dat inapoi, si-ar strica prea mult imaginea... Cele stiintifice se dovedesc depasite in timp, si omul se retrage rusinat sau orgolios. Cunosc oameni de acest fel, nu vor sa schimbe nimic in intelegerea viziunii lor. Ceea ce este dureros este ca se opresc la viziunea ca un film cunoscut, avand impresia ca, daca preotii nu se ocupa de stiinta, nici Dumnezeu nu stie stiinta, ca ea ar fi o simpla joaca de om materialist, si ca creatia ca atare va fi lepadata, pentru ca ne trage in haul iadului...

Cristiana spunea...

(2)
Totul este de fapt o stiinta dincolo de existenta. Asta incercam, putini oameni, sa scriem. Am mai citit prin reviste incercari de explicare a acestui lucru, stiinta complexa a universului.. dar in ultimul timp - nimic. Cel putin din cate am eu timp sa caut, putin, oricum. Se face loc teoriilor fizicii, omul bucurandu-se de cuvinte noi (galactic, cuantic, subcuantic, teseract,multidimensional,reconectare, etc.) dupa care se concluzioneaza ca Dumnezeu e de-asupra tuturor. Traducerile teoriilor mayase se opresc la descrieri, oameni savant pregatiti le pun in cuvinte si cam atat. Un alt exemplu este cel al reconectarii, din nefericire putin comercializat, caci daca la primul moment s-a spus ca ea repara totul, chiar autorul a spus mai tarziu ca mai mult de 8% nu a reusit complet, si poate ca e mai mult meritul omului decat al lui personal. Pentru ca se faceau cursuri si se cereau bani grei pt ele, nu s-a mai comentat nimic din aceasta marturisire, dar ea este in lume, nu te joci cu internetul!! De aceea am scris cateva articole despre reconectare.. de fapt nu exista nici un.. neconectat!! ca sa-i faci o.. REconectare!! El este conectat la treburile vietii lui, conform evolutiei si sarcinilor lui, cel mult poti sa-i spui gata, omule, apuca-te de altceva! Chiar aseara cineva imi spunea ca nu se mai simte atras de fosta meserie, multi oameni au simtit sau simt acest lucru... Cand apar greutati de neinvins sau greu si obositor pentru invins, e bine sa stim sa schimbam placa!! Si apar posibilitati, doar sa le vedem. O scuturare e buna, uneori. Dar nu este cazul sa simplificam alergand de la una la alta. Trebuie sa mergem cat putem, sa invatam cat putem mai mult din fiecare loc, eveniment, de la oamenii respectivi sau sa-i ajutam si pe ei.
La inceputuri (1982-1995) era normal sa povestim doar. Azi ar fi normal sa povestim, dar din cand in cand sa dam si rezultatele cercetarilor noastre. Dar pt. asta trebuie sa facem noi insine cercetare.. si suntem comozi sau saturati de frumusetea unei meditatii, de linistea noastra in mijlocul celor pe care nu-i putem schimba..

Cristiana spunea...

(3)
Cazul acesta este suficient de vechi, ca si altele. Ca si al meu, pentru altii, care mi-l stiu din 1994. Voi l-ati descoperit acum, cand eu refac ceea ce am scris ca sa fie mai detaliat, sa inteleaga oricine, nu numai cei care sunt obisnuiti cu litertaura de acest fel inca dinainte de 1989. Despre cazul acesta nu poti sa spui ca nu-si face datoria de informare. In momentul acesta, cazurile sunt complexe, omul se poate exprima complex, de aici si revolta uriasa a bisericii, care se da drept singurul mediator intre Domn si Om. Si omul care a trecut prin asemenea experiente se pare ca are influenta mare asupra celorlalti, SI ESTE NORMAL, caci subconstientul stie multe, dar constientul doar intuitiv foloseste informatia. Asa este impulsul nostru, sa facem ce face societatea in care ne nastem, sa aiba totul o curgere, o , pana cand unul-altul incepe sa ofere informatii noi, sa faca o creatie noua, sa incerce sa ridice calitatea celei vechi. Sa aiba comportamente noi, nu de alta, dar energiile corpurilor sale, vehiculate mai mult timp, de feluri noi, il trage permanent de maneca. Nu mai poate altfel. Si Primul este cel care da ocazia celui De-al Doilea... si asa mai departe.
Fiecare epoca a avut Adamul sau. Adamul biblic este reprezentantul unui anumit fel de om, om nou fata de ceea ce era inaintea sa. Adam este un om superior, totusi, pentru ca avea si trasaturile celui vechi, mult superior celui nou, si celui noi, superior celui vechi, dar pe alte coordonate. ASTA ESTE GREU DE INTELES. Se interpreteaza pacatosenia atlantilor prin intermediul religiei. De aici tot felul de nedreptati, avem inradacinata teoria pacatului in noi - dar numai din societate, incat nici nu mai vrem sa cercetam. La fel ca si dacii, pe care biserica ni-i face barbari, etc., iar credinciosii ii canta pe singura struna disponibila, de frica mortii si a iadului... Dureros... Contemporanul este legat fix numai de Maica DOmnului, pe care o iubesc si eu, dar asta nu inseamna ca numai dansa si Iisus exista dincolo de viata noastra... Am dus adevarate razboaie cu cei care ajunsesera sa urle ca Iisus si Maica Sa imi trimit totul, si daca am urlat mai tare ca ei negand ca sa nu ajung cine stie unde, s-au lepadat un-doi de mine: nu exista decat Iisus, familia Sa ori Satana... Ori aia - ori aia...
Azi, acum, altii ma blameaza ca incerc sa pun in cuvinte dimensionalitatea care nu poate fi descrisa! Ba... De aceea scriu foarte mult, si voi scrie in continuare si mai mult despre acest aspect. Despre iluminare: ce este si ce nu este iluminarea, lucruri legate de timp, de alte epoci. Dimensiuni ale trairilor noastre, pe langa aceea religioasa si aceea stiintifica... Da, si ele sunt dimensiuni ale trairilor noastre. Si mai sunt si altele, cel structurale ale universului in care ne aflam acum. Si asa scriu si despre structuri, despre creatii universice, deosebiri intre corpurile de intrupare si creatiile MATERIALE - dar de vibratii diferite ale marilor creatori ai universurilor. Lumea crede ca Dumnezeu sta undeva si se uita... DUMNEZEU NU DOARME, NU SE UITA, NU VREA CANTARI SI PLECACIUNI, INGENUNCHERI ETERNE. El chiar este cel mai mare creator si creaza in continuare, iar aceasta creatie poate fi reprezentata la nivelul nostru. Vrea sa invatam sa ne plecam intotdeauna atentia de la cele mai mici vietuitoare, inglobate in firele, filamentele energiilor si materiilor noastre, pana la cei care construiesc structuri uriase cu o migala care ne uluieste pentru ca nu suntem obisnuiti sa credem ca ele asa se fac, permanent, etern...

Cristiana spunea...

(4)
Ei, tocmai aici voiam sa ajung. Doamna - si oricine - ar trebui sa mearga mai departe. Si eu am vrut sa raman la pendul in comunicare, ma vedeam la 90 de ani cu pendulul in mana... Ma vedeam citind pana la 90 de ani despre lucrurile acestea, luand comunicari de felul: asta e adevarat? da sau nu? alte rezultate: e bine sa stiu sau nu? Si asa am ajuns, din aproape in aproape, sa fac ceea ce fac azi...
Siii.. sa nu stiu ce voi face la 70, 80, sau 90 de ani!! Stiu doar ca voi fi foarte linistita si bucuroasa ca mi-am facut treaba.
TREBUIE SA STUDIEM SI SA DAM OAMENILOR PE ORICE CALE REZULTATELE MUNCII NOASTRE.
Sa transformam nebunia din Crede si nu cerceta - in CREDE SI CERCETEAZA, INTELEGE SI STUDIAZA MAI DEPARTE..
SI NU TE OPRI!
Numai anul acesta stiu eu cativa oameni care s-au linistit primind incurajari si linistiri pe blogul meu.. Si nu mai spun cati altii prin mail.. TOTI ar trebui sa facem ceva, multi se baga in bioterapie pt ca fricile existentiale nu le mai mananca viata si energia si pot ajuta si pe altii. Daca nu ne-am lasa rosi de ele, de nereusita, de neintelegeri.. toti am fi la fel. Daca ne-am intelege, si ar intelege si cei din jur destinul nu ne-am necaji ca nu ne merge ce ne face pofta in jur, ci am faci lucrul acela mare sau lucrurl acela marunt pe care am venit sa ajutam la cladirea celui mare al altuia. Caci nu poti face o casa mare in vant, ea se sprijina pe temelia facut cu truda de altii.. Din lucruri marunte se face ceva mare... se umple ceva mare.. Daca faci ceva mare si gol.. de ce este ceva mare?? ce este cu golul acela??
Nu?!

Cristiana spunea...

Cred ca problema nu este a rejecta biserica, religiile, caci ele au invataturi inca bune pentru acest sfarsit de epoca. Ci a cerceta ce este potrivit pentru fiecare dintre noi si a NU MAI GENERALIZA.
Nu mai este timpul sa ne punem toti in aceeasi oala si sa ne omoram din cauza asta. Nu degeaba ajutorul si altruismul este cantecul (mda... poate de lebada...) al religiilor, asa cum au fost ele pana acum. Pentru altii este cantecul sublim al universului, care se desface ca un crin, ca un trandafir, raspandind toate superlativele, comparativ cu cele cu care suntem azi obisnuiti in viata de fiecare zi.. Si, dupa cate stim multi acum, mai mult de 100 de ani nu va trece, pana ce se va elibera totul, si nu cred ca prin razboi, ci plecarea majoritatii spiritelor din imprejurimile Pamantului. Cei care se vor naste sunt oricum altfel decat noi si nu pot suporta sub nici o forma, inca, religii, impuneri. Deja tinerii dau tonul si fac ce vor ei... Noi nu-i intelegem, pentru ca nici ei nu se inteleg prea bine, dar nu vor trece 10 ani pana ce intelegerile vor face un salt calitativ pe care azi nu-l putem crede...
Dar... vorba de mai sus: crede, cerceteaza, nu te opri!!!

Cristiana spunea...

Serban, multumesc pentru incurajare. Poate ai vrut sa arati ca nu sunt o nebuna prin tesatura blogurilor obisnuite... Ca nu sunt singura. Multumesc. Din nefericire si cei care au scris cate ceva s-au retras (cum am spus mai sus) si mai sunt multi care nu scriu de frica sa nu fie atacati in sensibilitatea lor: in incredintarea lor. Stiu binne ca sunt multi din aceasta ultima categorie. Au nevoie de intarire. Le ofer intarire.
Multumesc tuturor pentru sprijin, si tie , si celorlalti. Elvis m-a inteles intr-un mod deosebit, Dan m-a inteles inainte, de aceea vorbesc asa. Problema cuminteniei tine de esenta umana, este uluitor de complexa, NICI EU NU FAC DECAT SA INTUIESC MULTE ALTE CAI DECAT CELA PE CARE LE DEZVOLT PE AICI.
Dan m-a intrebat candva de ce nu tin cursuri. Pentru ca eu, de asemenea, cercetez mereu si mereu se schimba cate ceva. Profit de internet, unde impactul este mai rapid. Daca cineva vrea si are posibilitati sa publice, nu are decat. Ma bucur ca aud cum unii deja preiau cele scrise de mine, chiar daca si le dau drept ale lor. Poate chiar sunt ale lor, asa cum raspund la cele pe care mi le spun cei din jur. Nu exista numai un singur om care face ceva.
Vorba lui Dumnezeu: MAI AM INCA 7000 IN URMA TA!!!
Gataaa!!! acum, la inventariere!!! Caci pana in mai anul viitor tot asta voi face!!!
Dar inima mea ramane cu voi!!
Multumesc pentru rabdare........

Şerban Tomşa spunea...

Îţi mulţumesc şi eu pentru atât de necesarele explicaţii. Sunt profund impresionat de câte ori îţi citesc postările. Ţi-am mai spus : eşti un înger trimis să ne lumineze Calea...

Cristiana spunea...

Seeeerbaaaaan!!!!??!!!
(nu e tipat, e aducere aminte de DORINTA mea, cu drag!)

Şerban Tomşa spunea...

Fac o precizare. Ai dreptate, Cristiana. M-am exprimat greşit. Nu "lui Dumnezeu nu-i pasă de religia pe care o îmbrăţişezi", ci "Dumnezeu acceptă toate formele de credinţă."

Dan Ioanitescu spunea...

Draga Serban,
Nu-ti face scrupule acolo unde nu este cazul. Poti lua ce-ti place.:)
Oricand cu placere.

Cristiana,
Foarte clar, precis, sincer, corect. Toata aceasta pledoarie care se constituie in credo, poate ca ar trebui montata in antetul blogului tau sau in profilul tau. Pana sa inceapa balul, te bucuri de sala, de candelabre, de tablouri, de toaletele doamnelor si de tinuta domnilor. Pana la miezul articolelor pe care le postezi, ar trebui ca fiecare nou cititor al tau sa citeasca ce i scris tu acolo ca sa stie cu cine are de-a face si ce-l asteapta ca lectura. Asta te va ajuta si pe tine dar mai ales pe cititor.

In orice caz, aceasta dupa-amiaza in sufrageria lui Serban a fost un regal. Va multumesc prieteni Elvis, Cristiana si Serban!

Şerban Tomşa spunea...

Sunt mandru,dragul meu Dan, că scrii pe aceasta pagină...

Cristiana spunea...

Mmm... sa ne gandim si la aceasta posibilitate...
Si... poate fara greselile din text... imi cer scuze, imi tot propun sa nu mai scriu de la serv., dar este totusi un mare beneficiu pt. mine...