marți, 12 iulie 2011

Cum a descoperit un bărbat că a îmbătrânit

Un bărbat, pe care-l cunosc de mulți ani, mi-a spus următoarele :
- Mi-am dat seama că am îmbătrânit, când am descoperit că vărul meu, de aceeași vârstă cu mine,  arată la fel ca bunicul dinspre mama, când acesta era pe patul de moarte !

21 de comentarii:

Scorchfield spunea...

- sau descoperă asta atunci când îşi schimbă atitudinea!
:)

Karina spunea...

artistii nu imbatranesc niciodata :)

Şerban Tomşa spunea...

Scorcgfield,
nțțț, n-ai nimerit-o, „căci nu-i gâscă, ci-i gânsac”, vorba lui Dănilă Prepeleac. Când un bărbat își schimbă atitudinea înseamnă că întinerește. N-ai văzut că pe măsură ce înaintează în vârstă, masculii iubesc femei din ce în ce mai tinere ?

Şerban Tomşa spunea...

Karina,
ai exprimat un adevăr absolut ! AȘA ESTE ! :)))

Unknown spunea...

Fiecare dintre noi îmbătrâneşte doar când vrea, pentru că fiecare dintre noi se vede, fără a se uita în oglingă, undeva în jur de 25 - 30 de ani.

Catwalk spunea...

ce frumos...si trist..

Nima spunea...

>:D< Ei, si ?!

fly2sky spunea...

..sa inteleg deci ca barbatii care pot iubi numai femei tinere nu-si schimba atitudinea si imbatranesc..cel putin asa imi suna mie bine :)..

Şerban Tomşa spunea...

Abbilbal,
dacă ne uităm în jur, ni se pare că numai ceilalți îmbătrânesc. În același timp, dau în mintea copiilor. Suntem străini de ceea ce ni se întâmplă nouă.

Şerban Tomşa spunea...

Catwalk,
bătrânețea este cel mai îngrozitor lucru. Sunt oameni pe care nu i-am întâlnit zeci de ani. Când îi revăd, rămân trăsnit. Am rămas șocat când am văzut cum arată un profesor universitar care era, pe vremea studenției mele, un atlet elegant, tânăr puternic. Acum parcă avea trei sute de ani...

Şerban Tomşa spunea...

Nima,
tu știi tordeauna mai multe.
Ar trebui să ne pregătim psihologic pentru întâlnirea inevitabilă cu bătrânețea și cu moartea.

Şerban Tomşa spunea...

Fly2sky,
:)
Cu bătrânețea e complicat : oricum o dăm, ieșim prost. :)

Anonim spunea...

E un subiect dureros pentru unii, ignorat de catre altii, placut altora:daca ai imbatranit, inseamna ca ai apucat sa traiesti, mai bine, mai rau...Batranetea ar trebui sa ne invete arta de a citi dincolo de chip, de ne lasa sedusi de idee, de experienta, de intelepciune si bunatate.Dar la unii odata cu varsta se exacerbeaza defectele tineretii:ceea ce ierti unui tanar sau unei tinere, e ridicol la un batran sau la o femeie in varsta...dar de ce sunt mai ridicole femeiel in varsta care se uita la tineri decat barbattii care isi iau amante tinere?In orice caz, in tote cartile bune scrie ca "cine nu are batrani sa-si cumpere" si ca a imbatrani frumos e o arta pe care nu o poseda multi...Vremurile astea dificile ingreuneaza meseria de om batran...

Şerban Tomşa spunea...

Maria,
puțini oameni înbătrânesc frumos. Nu cnosc decât vreo doi și sunt oameni obișnuiți.
Probabil că în viitor bătrânii vor fi vânați ca într-o povestire de Dino Buzzati ori exterminați ca la unele triburi. Ceea ce mă miră e că în Nigeria, de exemplu, nu prea există bătrâni. În concluzie, nici pensionari Ce-o fi făcând cu ei ? (Țara asta m-a mai uimit prin ceva. Nu poate pune capăt unui flagel incredibil : relațiile sexuale pe care profesorii le întrețin constant și agresiv, prin școli, cu propriii elevi ! )

Şerban Tomşa spunea...

Mai exact : „ cu propriile eleve !”

Unknown spunea...

Noa serbus.
Ca să văd că am dat în mintea copiilor nu trebuie să privesc în jur. Doar ies la plimbare cu Ioana şi când ajung cu ea pe "drumul roşu" (pista pentru biciclete şi role) din "inima cetăţii" începem să ne stropim cu apa ce ţâşneşte din pământ, o frumoasă arteziană neîmprejmuită unde ne răcorim când este prea cald.

Şerban Tomşa spunea...

Abbilbal,
mie, dragul meu prieten, nu mi-a venit niciodată mintea la cap. Iarna îmi vine să mă dau pe derdeluș, iar vara aș face o miuță cu puștii. Sunt fericit însă cu naivitatea asta, când văd, în jurul meu, oameni cu mentalitate de babe criminale.
Tu ești un poet. Cum îți spuneam, regret enorm că nu locuim aproape unul de celălalt. :)

anca giura spunea...

Eu am o teorie, am mai poomenit de ea:,,trădarea trupului'' aş numi-o. Da, trupul nu ne este aliat, ne este trădător. De pe la 18-20 de ani ne tot ...abandonează.:)

Şerban Tomşa spunea...

Eva,
da, trupul ne trădează sub asaltul de gravor al timpului. Un fel de traforaj. Dar ne abandonează în toate felurile. De la un punct încolo, făptura noastră încetează să ne reprezinte. :)

Anonim spunea...

crezi ca imbatranim? eu cunosc oameni care imi spun ca tot copii se simt. sper sa fie asa

Şerban Tomşa spunea...

Fanfan,
ceva ne trădează până la urmă, așa cum spune Eva. Dar mintea ne rămâne de copii.
Nu știu de ce am senzația că tu nu vei îmbătrâni niciodată, în niciun fel.