joi, 23 ianuarie 2014

Oameni fără onoare

      De-a lungul vieţii am simţit deseori nesimţirea criminală care îi caracteriza pe unii dintre cei cu care mi s-au încrucişat drumurile. Oameni aflaţi după nişte ghişee, reprezentând instituţii fantomatice.
     Nepăsare, incompetenţă, prostie.
    Aveam cândva un coleg care, când şi când, exclama cu o voce înaltă şi subţire, panicat şi parcă surprins de vechea şi mereu noua sa descoperire : " Gigi, te omoară proştii ! "
    Un avion se prăbuşeşte şi autorităţile stau cu mâinile în sân, aşteptând ca nişte săteni să-i salveze pe supravieţuitori. Au murit fiinţe omeneşti, dar cui îi pasă ? Nimeni şi nimic nu-l protejează pe cetăţeanul României de azi. Aşa-zisul stat român nu mai există.  După ce că nu se pricep la nimic - nici măcar nu ştiu să mintă -, reprezentanţii statului dovedesc că sunt un pericol pentru cei pe care ar trebui să-i ocrotească. Singura preocupare a oficialităţilor este cum să ne ia şi ultimul ban din buzunar. Demnitarii sunt preocupaţi, 365 de zile din 365, de alegeri. În rest, Dumnezeu cu mila !
      În România nu există respect nu numai faţă de valoare, ci şi faţă de viaţa noastră .
      Iar cine nu ştie ce înseamnă respectul şi sentimentul datoriei nu va fi niciodată un om de onoare. Şi e limpede că bipezii lipsiţi de onoare nu ar trebui să ocupe nicio funcţie. Ei sunt o nenorocire pentru persoanele cu care intră în contact.
      Dar ce vorbesc eu aici ? Mă aştept ca acele comisii ale lui peşte să ajungă la concluzia că de vină pentru trgedia petrecută este vreun adversar politic, cât mai proeminent, care s-a îmbătat şi a furat niscaiva şuruburi de la motorul avionului !

P. S. 1 De voie, de nevoie, Radu Stroe a demisionat. Dar numai după ce Crin Antonescu şi-a exprimat indignarea faţă de situaţia creată. Cu ruşinea unui singur om - şi aia impusă, dacă pot spune aşa ! -, pe fondul unei neruşinări generale, nu se face o ţară civilizată.
        2. Am avut dreptate. Până la urmă, mititelul Emil Boc a fost făcut răspunzător pentru tragedia din Apuseni.
        3. Am văzut o parte din meciul lui Federer cu Andy Murray şi mi-am dat seama că elveţianul nu va avea nicio şansă în faţa lui Nadal. De ce nu s-o fi retras Roger mai devreme ? Sper să n-am dreptate, dar singurul jucător capabil să-l învingă pe spaniol este Djokovici. Din păcate, el nu este consecvent. Iar Wawrinka n-a făcut decât să uşureze misiunea lui Nadal. Să dea Dumnezeu să mă înşel.

     

8 comentarii:

ștefan s. spunea...

De râs ... și de oftat!
Și totuși, la talpa țării... mai există omenie și mult bun simț.
Dar cușma politică e trasă până mai jos de genunchi!

Şerban Tomşa spunea...

Ştefan S.,
Da, e de plâns. Şi omenia se împuţinează pe zi ce trece. Aruncă jeturi de venin, în mod gratuit, peste semenii lor chiar oameni care ar trebui să promoveze toleranţa şi solidaritatea. Constaţi că te urăsc inşi cu care n-ai nimic de împărţit. Bătrânii înţelepţi aproape că au dispărut. Totuşi, văd semne îmbucurătoare la bărbaţii care au vârsta între 30 şi 45 de ani. Dumnezeu să ne ajute !

Anonim spunea...

De 25 de ani li se permite impostorilor să decidă. Nimeni nu a tăiat răul de la rădăcină și fiecare s-a mulțumit- mai mult sau mai puțin- cu diverse copromisuri. Iimpostorii au devenit extrem de puternici. Tragedia din munți continuă șirul tuturor tragediilor la care am asistat neputincicioși sau doar comozi.Cel mai grav mi se pare că prea puțini sunt cei dispuși să învețe din greșeli. Nimic nu mai funcșionează corect și normal în țara în care plătim cele mai numeroase taxe.

Augustin spunea...

Mizeria e cu atât mai mare, cu cât toţi vor să politizeze tragedia! Ca şi cum ticăloşia, pe de o parte, omenia, pe de alta, ţin de partide politice. Puah!

Şerban Tomşa spunea...

Catia,
Nişte cetăţeni sunt de ceva vreme la putere şi nu fac decât să-şi arate incompetenţa şi neputinţa. Ca şi cei dinaintea lor, de altminteri. Se arată unii pe alţii cu degetul, se înjură şi mint. De tâmpeniile lor avem noi nevoie ?

Şerban Tomşa spunea...

Maestre DAD,
Noi, care nu suntem membri de partdid, suntem nişte oameni fără ţară. N-avem niciun drept. Drepturile membrilor merg, în schimb, chiar pe deasupra legilor. e "meritul" ştii tu cui de a fi politizat atât învăţământul, cât şi cultura. Iar useliştii folosesc inovaţia marelui "reformator", declarat formal cel mai mare duşman al lor şi al naţiunii.

Anonim spunea...

Șerbane,
Întrebarea ta e una retorică, de vreme ce nu așa ceva am spus. Tragedia din Apuseni se datorează nu numai ticăloșiei umane, ci și unui aparat de stat obez. Închei însă cu gândul la oamenii frumoși din Horea. Și cu speranța că virtuțile comunicării nu ne vor părăsi cu totul.

Şerban Tomşa spunea...

Catia,
Îţi cer iertare. Ceva nu e în regulă cu blogul meu. Comentariile îmi apar şi dispar. Te rog să nu te superi. n-am avut nicio clipă intenţia de a te cenzura.
Sunt pe aceeaşi lungime de undă cu tine când mă gândesc că printre noi există oameni autentici. Cu speranţele de viitor e mai greu.
Te îmbrăţişez.