marți, 12 august 2014

De ce sunt echidistant din punct de vedere politic

     Răspunsul e simplu : de dragul prieteniei pe care o văd ca pe o valoare morală inestimabilă. Am prieteni care țin la mine - și la care țin, vorba lui Caragiale - în ambele tabere aflate în conflict pe scena politică. Și nimic nu se compară cu bucuria de a te saluta din nou cu un prieten cu care ai avut mărunte neînțelegeri. ( Sper ca aceste afirmații să nu aibă efectul unei declarații de dragoste adresate public mai multor femei deodată. ) Altminteri, reprezentanții celor două structuri mi-au făcut mari belele. E drept, unii mai multe și îndreptate special împotriva mea. Dar dacă tot fac eu caz de toleranță, e firesc să iert și să șterg cu buretele gesturile respective. Corect e să spun că printre politicieni există și oameni deosebiți, pe care îi apreciez ca atare. Însă ei sunt într-o descurajantă minoritate.
    Sigur, am convingeri ideologice ferme, dar de hatârul amicilor nu voi mai expune de acum înainte, pe acest blog, puncte de vedere referitoare la situația politică din România, mai ales că permanenta campanie electorală în care trăim va căpăta accente criminale.
    Până atunci, fraților, urmați-vă drumul înainte.
    Rupeți-le picioarele celor care au alte opinii decât voi!
    Crăpați-le capetele celor care sunt neutri! Dacă pretind că au și ceva merite, marginalizați-i și băgați-i în hazna!
     Cultivați filosofia plimbării și faceți cât mai multe plimbări! Pe la Cotroceni, pe la Guvern, pe la Jilava. De dragul libertății. De dragul libertății de a fura. Dar nu să furați voi, că n-aveți dreptul, fiindcă sunteți săraci. Plimbați-vă pentru cei care au miliarde de euro și încă nu s-au săturat!  În definitiv, asta înseamnă democrație, nu? Bunăoară, de dragul lui Voiculescu, sărmanul. Plângeți-i soarta. E năpăstuit. De dragul ciracilor lui, adevărate standarde de inteligență, de cultură și de moralitate. Nestăpânind mai nimic pe lumea asta, voi n-aveți decât grija altora.
      Înjurați-i pe ăia care se ating de idolii voștri! Înjurați-i bine! Colorat. Pestilențial. Urlător.
      Puneți ștampila pe cine vă taie capul, că poate ăia se vor milostivi de voi și vă vor arunca niscai mititei. Niscai taxe, impozite și majorări de prețuri.
      Asta e viața.
      Dumnezeu să ne-ajute!

 

Niciun comentariu: