miercuri, 24 iunie 2015

Revista ”Argeș” - 50

    Aflăm, din ultimul număr al revistei Argeș, ( nr. 6, iunie 2015 ), că admirabila publicație intră în al cincizecilea an de existență. Cu acest prilej, Dumitru Augustin Doman publică un mic supliment literar, sugestiv pentru valoarea creației scoase la lumină în paginile Argeșului. Dintre colaboratorii acestei luni nu lipsesc Gheorghe Grigurcu, Radu Aldulescu, Dumitru Augustin Doman, Liviu Ioan Stoiciu, Ioan Lascu, Mircea Bârsilă, Adrian Alui Gheorghe, N. Georgescu, Alexandru Jurcan, Viorel Nica, Florin Silișteanu, Marin Ioniță, Aurel Sibiceanu, Clara Mărgineanu, Mihai Barbu, Mihai Merticaru Petruț Pârvescu, Adrian Derlea.
 Îi urăm prestigiosului periodic să apară mulți ani de acum încolo, întru căftănirea mirabilei noastre literaturi!

4 comentarii:

Augustin spunea...

Dragă Şerban, îţi mulţumesc pentru cuvintele tale frumoase. Uitându-mă acum prin colecţie, umblând după texte pentru supliment, îmi dau seama că revista a avut totdeauna loc de mai bine. Probabil că peste câţiva ani şi revista din perioada asta mi se va părea nu tocmai grozavă. Cu atât mai mult trebuie să lucrez la ea. Dar, ştii cum e, în condiţiile în care nu prea poţi plăti onorarii, faci sumarul cu marfa clientului...

Şerban Tomşa spunea...

Maestre DAD,
Inițial scrisesem niște elogii puternice, meritate, însă m-am gândit că ți se vor părea exagerate. Ziceam ceva despre ”culmi universale”. Pe urmă am modificat și - se putea altfel? - am ales varianta cea mai proastă. Te rog să mă ierți, dar când scriam ”literatura noastră” nu mă refeream la ce se publică în ”Argeș”, ci la nivelul literaturii care e publicată acum de editurile noastre. Uite că nu am estimat toate nuanțele de interpretare, exact ca atunci când, având depresie și fiind internat în spital, i-am dăruit doctorului - un om admirabil, pe care l-am făcut ulterior personaj - o carte cu dedicație, iar el a înțeles altceva decât fusese în intenția mea.
Așa că am modificat încă o dată urarea, pentru a face ideea mai limpede.
Mii de scuze. ”Argeş” este excelentă, superioară altor publicaţii aflate în grațiile puterii literare.
Îți mulțumesc pentru revistă și te îmbrățișez cu drag.

ștefan s. spunea...

Domnul Augustin Doman mi-a făcut o mare bucurie și mi-a trimis revista ,,Argeș”, chiar astăzi am primit-o.
Ați publicat vreodată în această revistă argeșeană? M-aș bucura nespus să vă întâlnesc în sumarul revistei...
Toate cele bune, Domnule Șerban Tomșa!

Şerban Tomşa spunea...

Ștefan S.,
A fost o mare onoare, pentru mine, să colaborez la revista ”Argeș”. Din lipsa timpului nu pot fi un colaborator lunar, însă m-aș fi bucurat mult să pot publica mai des acolo. Mă credeți că nu l-am întâlnit niciodată pe fabulosul Dumitru Augustin Doman? De altfel, cu două-trei excepții, nu i-am văzut la față până acum pe prietenii mei literari. Meseria și mai ales locul unde o practic sunt de vină.