duminică, 28 august 2011

Actorii de serviciu

* Retrag tot ce am scris despre Strauss-Kahn. După ce am văzut cum arată femeia pe care se presupunea că francezul a agresat-o sexual, mi-am dat seama că bietul bătrân a fost violat. Îmi imaginez că doi afro-americani voinici ( poate chiar avocații ăia șireți ! ) l-au imobilizat pe sexagenar, iar creatura aceea perfidă l-a siluit. Și când te gândești că Strauss-Kahn, la banii lui, o putea avea și pe Sharon Stone ! Ca să nu mai vorbim de Brigitte Nielsen, care, pentru niscaiva dolari, acolo, i-ar fi oferit servicii complete ! Ingrată e bătrânețea !
* Chiar dacă sunt adversari neîmpăcați, marii campioni, ca și marii artiști, se respectă între ei și, în caz că au fost în conflict cândva, sfârșesc prin a se înclina unul în fața celuilalt. Vezi părerile lui Anghel Iordănescu despre Cornel Dinu.
* O trinitate : majurul Prișibeev, Moș Teacă, Guica Moromete.
* Lionel Messi și Nowak Djokovici sunt actorii de serviciu care ne înseninează nopțile acestui sfârșit de vară.

2 comentarii:

Invizibilul spunea...

"Marii specialisti" din fotbal il cred pe Maradona mai bun decat pe Messi. Singurul lor argument a ramas ca Maradona a castigat campionatul mondial. Messi a dat mai multe goluri, a driblat de mai multe ori,a dat mai multe pase de gol, a castigat mai multe ligi ale campionilor, mai multe campionate, nu se drogheaza, nu e prieten la catarama cu Fidel Cstro... Maradona a fost la campionatul mondial din 1982. I-a dat Rainea cartonas rosu dupa o intrare ordinara la un adversar. Maradona a fost la Barcelona si nu a facut nimic. Messi e de 6 ani in fotbal si in fiecare an a facut ceva fantastic. Singura lui vina este ca nu a castigat campionatul mondial. Busquets a castigat cu Spania campionatul mondial in 2010. Deci este mult mai bun decat Messi, conform logicii de 2 bani ruginiti din capul unor "oameni de fotbal".

Şerban Tomşa spunea...

Invizibilul,
am auzit unul dintre acești specialiști cum spunea că Torje a plâns cu lacrimi de... crocodil, vrând săscoată în evidență suferința pe care a încercat-o bănățeanul la despărțirea de Dinamo... În general, evit să compar sportivi din ere diferite, fiindcă se schimbă mentalitatea, strategia, nivelul de pregătire. La tenis contează, de pildă, chiar racheta și echipamentul. În mod logic, Maradona a fost mai bun decât Pele ( care era singurul ce se antrena serios pe vremea când apărările erau varză ), iar Messi mai valoros decât Maradona, căci acum apărările sunt betonate și computerizate. Diego era mai lent decât Messi și nu-l văd înotând, cu burta lui mare, prin sistemele defensive de azi.
Cum să ia Messi Campionatul Mondial, când nu are un antrenor ca lumea ?
Corect ar fi, totuși, să spunem așa : fiecare dintre ei este cel mai mare din epoca sa.
Nu ai văzut „specialiști” care îl văd pe fantele Ronaldo drept „cel mai mare ” etc ?