Sunt dinamovist de când mă știu și toată copilăria am fost fermecat de golurile și driblingurile unor fotbaliști deveniți acum mituri : Dumitrache, Dinu și Lucescu.
Într-o vreme, Cornel Dinu și Alexandru Boc formau cel mai bun cuplu de fundași centrali din Europa. Mai elegant și mai eficient decât Belodedici ori Gică Popescu, Boc era și un vârf de temut. Într-un joc amical, câștigat de Dinamo cu 4-3, fiind excesiv de relaxat, Boc a dat patru goluri și trei autogoluri ! Din păcate, și-a încheiat cariera în mod absurd, după ce a bătut, într-o cârciumă, un ofițer de Securitate.
Dinu era mai rapid, mai puternic și mai agresiv decât Franco Baresi și Gennaro Gattuso. Cu această impresie am rămas eu. Punea, cu precizie, pase de de 70 de metri și înscria goluri din apropiere, dar mai ales de la distanță. Se întâmpla uneori ca Dinu să fie depășit de minge, dar adversarul direct nu trecea niciodată de el. La nevoie, îl placa dur, așa cum se întâmplă la rugby. Deși pierdea nopțile în compania unor prieteni, Dinu avea cea mai bună condiție fizică, alerga cel mai mult și era jucătorul cel mai determinat al echipei. Alături, evident, de Lucescu. Ca sportiv, Dinu era o furtună care te surprindea cu ferestrele deschise. Pe vremea aceea, jucătorii erau liberi în fiecare luni. Era un fel de pauză de refacere după meciurile de duminică. Dar Dinu se antrena și atunci. Avea o inimă mare.
Dinu a trăit frumos, fiind apropiat de Fănuș Neagu și Dan Spătaru. Să fii prieten cu Fănuș și să joci fotbal la cel mai înalt nivel mi se pare ceva incredibil ! Din întâmplările trăite împreună s-a născut celebrul roman al lui Fănuș Frumoșii nebuni ai marilor orașe, cu trei personaje de neuitat : Ramițki, scriitorul, Eduard Valdara, fotbalistul, și Radu Zăvoianu, cântărețul.
Inima de uriaș a lui Dinu a cedat. A avut însă șansa de a găsi un doctor competent, Șerban Brădișteanu, care l-a făcut să renască.
Legenda continuă.
La mulți și frumoși ani, Cornel Dinu !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu