luni, 16 aprilie 2012

Au înflorit cireşii

Pomii mei înfloresc în această ordine : caisul ( pe care îl arde totdeauna prima brumă şi nu produce nimic), cireşii, corcoduşii roşii, prunii şi piersicii. Cei mai leneşi sunt cei doi meri pe care i-au devorat, ani în şir, acarienii, până am aflat metodele de combatere a insectelor.
Mircea Dinescu spunea că unui anumit om politic îi place, mai mult şi mai mult pe lumea asta, whisky-ul. E o opţiune pe care trebuie să o respectăm. ( În treacăt fie spus, îndrăznesc să sper că Dinescu este un bucătar pe măsura marelui poet care era/este, nu la nivelul lăutarilor pe care îi invită să-i lălăie la masă ! ) Dacă mi s-ar cere să numesc mâncarea pe o iubesc cel mai mult, aş alege, fără ezitare, pepenii şi cireşele. M-am străduit multă vreme să am cireşi şi tei în curte. Cu cireşii am reuşit, graţie unui prieten care se pricepe la altoit. Nu reuşesc însă să mă bucur de fructele magice, fiindcă am tolerat, în ideea că nu trebuie să trăiesc numai eu, un cuib de grauri care îşi stabiliseră reşedinţa în apropierea casei mele. Păsările astea par să fi instruit sute de surate ale lor, care vin în iureş nebun, la coacerea micilor lampioane roşii, şi mănâncă tot. Fiinţele gureşe mă lasă, toamna, şi fără strugurii produşi de cele câteva viţe pe care le tund şi la ud cu grijă.
Dar de ce să mă plâng ? Îmi rămâne bucuria florilor, care se răsfaţă, în jerbe şi roiuri albe, pe fundalul cerului de primăvară. Mereu schimbător, cum sunt, ştim toţi, şi oamenii.

8 comentarii:

Scorchfield spunea...

Natura în felul ei ne învață mai multe decât ori ce scriere: toleranța, cei care n-au priceput, au sfârșit mai simplu decât și-au închipuit, au murit.

Şerban Tomşa spunea...

Scorchfield,
natura este Maestrul nostru suprem. Tu ştii mai bine decât oricine lucrul ăsta. Dar grecii cum priveau natura ? Fowles,în romanul Magicianul ( excelent, dar excesiv de lung ) spunea lucruri interesante despre Grecia, în sensul relaţiei speciale pe care grecul o are cu natura.
Îţi spun pentru a zecea oară că nu pot comenta pe blogul tău, ca şi pe ale altor prieteni.

Catwalk spunea...

Eu ador visinele de-acasa :)

Unknown spunea...

Noa serbus. Mai degrabă cred că nici nu prea ţii să ajungi la recolta de cireşe sau struguri. Şi asta pentru că-ţi place să asculţi cântecul corului se se zbenguie prin pomi.

PTRUPTRUCEA spunea...

Bună seara dom' Şerban şi hai noroc la toată lumea!
Dom' Şerban,
Vă rog să mă iertaţi că n-am mai trecut pe la dumneavoastră, deşi mi-a fost tare dor, da' nici pe la mine n-am mai trecut...
Dom' Şerban, puneţi domne o plasă peste cireşi... că io aşa aş face da' nu mai am pă ce, că mie mi-au muritără şi cireşu şi caisu acu trei ani... Şi-uite-acuma şi piersicu. Da' dacă o să veniţi pă la mine pă la Ostratu vă dau vişine, mere, pere, prune, gutui(dacă s-or face anu ăsta) şi nuci. Şi zmeură...
Vă aştept pentru cinci minute ca să vă râdeţi la mine pă blog. Vă rog io să veniţi, zău că
se merită.
Uite aciişea:
http://rostprost.blogspot.com/

Şerban Tomşa spunea...

Ptruptrucea,
mulţumesc pentru invitaţie şi pentru tratament. Nu ştiu însă ce se întâmplă, dar nu-mai mai intră comentariile acolo.
Vă îmbeăţişez.

Scorchfield spunea...

Comentariile suferă probabil din cauza vreunei probleme (poate virus) care îți oprește accesul. Sigur este o problemă din cauza calculatorului. Încearcă să postezi un comentariu de pe un alt calculator (intrând pe blogul tău -bineînțeles).

Şerban Tomşa spunea...

Scorchfield,
cred că ăsta e necazul. Am intrat pe multe site-uri literare şi mi-am virusat calculatorul. Îţi voi cere, pe e-mail, nişte sfaturi.