joi, 11 august 2011

Pentru moment, excluși...definitiv

Greu cu echipa națională.
Am căzut într-o grupă normală, dar Pițurcă se plânge de pe acum de dificultățile pe care le vom întâmpina. S-ar părea că nici el n-are idee de ce are de făcut la lotul reprezentativ. A făcut antrenamente până le-a rupt unora picioarele, iar altora le-a provocat o sete atât de mare, încât au fugit din cantonament pentru a și-o stinge. Și pentru ce atâta chin ? Ca să dovedim că suntem la nivelul ultimei echipe din lume.
E drept că nu avem nici echipe de club. Sunt dinamovist de o veșnicie, dar ce se întâmplă acolo mă oripilează. În schimb, Becali cumpără vedete după vedete, însă nu are răbdare cu antrenorii. E drept că numai un tâmpit se poate angaja antrenor la echipele lui Copos și Becali, doi instabili mintal, ultimul având, totuși, și unele calități. La Rapid ești erou dacă ai câștigat primul meci și criminal, dacă l-ai pierdut pe al doilea.
Săracul Sandu cum dădea el vina pe nivelul economic al României și arăta că locul nostru ar fi printre ultimii din lume ! Păi, în cazul ăsta de ce nu lăsăm abureala la o parte  și nu desființăm toată prăvălia ?
Am văzut niște tineri jucători spanioli și cehi,  la nivelul cărora nu va ajunge niciun român în următoarea sută de ani.  Dar nici Argentina nu este o forță economică, nici Peru nu pare Norvegia și dau superjucători.  Și atunci ?
E imposibil, cum ziceam, să ne mai calificăm vreodată. Dacă prin absurd, am fi căzut în grupă cu Turkmenistan, Afganistan, Kurdistan, Tadjikistan, Kazahstan, Kârgâzstan și Uzbekistan, am fi spus că este cu neputință să mergem mai departe, pe motiv că „stan” ăla din denumirea țărilor respective este letal !
Sau cum paradoxal se exprima Pițurcă : „Pentru moment, Mutu și Tamaș sunt excluși... definitiv de la națională ! ”
El a vrut să spună : în acest moment, constatăm că nu vom avea o reprezentativă competitivă nici în următorii zece ani.
Ceea ce, din păcate, știam.

P.S. 1. Mutu ar fi putut să ia Balonul de Aur înaintea lui Andrei Sevcenko. Ar fi putut ajunge la performanțe unice în fotbalul românesc și european. Și așa a făcut mai multe decât Hagi prin Italia și pe unde a mai fost. Dar omul nu este profesionist : e un prost plin de el. Iar educația de acasă și țuica de Pitești, cu care a fost înțărcat, i-au fost cei mai mari dușmani.
Să nu se înțeleagă greșit. Pițurcă este tot un dobitoc îngâmfat. Se știe că întâlnirea dintre doi cretini conflictuali echivalează cu un dezastru.
       2. Fiindcă îmi place să fiu corect, trebuie să recunosc că sintagma prostească „pentru moment” nu aparține lui Pițurcă, ci ziariștilor sportivi. Antrenorul zisese : „În acest moment...”  Iar eu l-am auzit abia astăzi. Vedeți ce înseamnă să te iei după așa-zișii oameni de presă ?

5 comentarii:

gabi c. spunea...

Păcat de noul stadion naţional că arată bine, pentru că spectatorii încep să fugă de acest frumos sport din cauza profitorilor inculţi care conduc destinele fotbalului românesc.

Octavian / spunea...

Hehe, se poarta fotbalul, am vazut ca si George Geacar are o postare de genu' asta. :)
Si eu am fost microbist, am cantat hai ai nostri/m*** ceilalti
si eu am facut parte din acel animal cu o mie de capete numit galerie
si eu m-am lasat amagit de basica & de fauna din jurul microbului. Intre timp am ajuns sa-i dau dreptate lui Borges care spunea ca sportul este o frivolitate lipsita de importanta.

Şerban Tomşa spunea...

Gabi,
da, păcat și de faptul că am avut o perioadă cu jucători buni, dar antrenorii au fost unul și unul, angajați de vărul Sandu la mica înțelegere. Generația lui Hagi dovedea și responsabilitate, așa încât Iordănescu nu trebuia să facă un efort prea mare pentru a-i pune în teren.

Şerban Tomşa spunea...

Mr. Hyde,
n-am fost în galerii, dar am suferit și m-am bucurat alături de echipele preferate. Cred că a „ține” cu o echipă sau alta este o răbufnire a mentalităților tribale ( prezente și activitatea partidelor politice ! ) care duce uneori la manifestări incredibile. Borges avea dreptate. E o distracție care te reduce la nivelul celor care se confruntă. Dar ei câștigă niște bani.

Vania spunea...

Ei, asta e! Poate-n 2064...