joi, 20 ianuarie 2011

Învățământ de calitate în orașul Videle

Videle este orașul cel mai apropiat de mine și face parte, alături de Giurgiu, Titu și Bolintin, dintr-o zonă care a aparținut fostului județ Vlașca.  Aș putea spune că adevărații teleormăneni, aprigi, realiști și perseverenți, sunt în vest și la sud de localitatea mea, însă influențele culturale și economice ne-au transformat și pe noi în niște fii credincioși ai Pădurii nebune... Odinioară, pe aici umbreau pământul străvechii codri ai Vlăsiei, dar suprafața fostului județ s-a păstrat, cu minusurile arătate, în actualul județ Giurgiu...
Merg des la Videle, pentru a rezolva probleme de tot felul. E un oraș mic, cu oameni draguți și cuviincioși. Are un liceu și două școli generale. Profesorii și învățătorii pe care îi cunosc sunt de o competență desăvârșită, pregătindu-i pe elevi la un înalt nivel științific și atrăgând respectul întregii comunități.  Trăiesc o mare bucurie de fiecare dată când mă întâlnesc cu ei și sunt onorat că îi pot trece, pe cei mai mulți, printre prietenii mei.
Duminica trecută am participat la Olimpiada de limba și literatura română, trăind din plin satisfacția de a-mi revedea colegii. Acitivitatea s-a desfășurat la Școala nr. 3. Cu acest prilej, i-am cunoscut pe Verginica Sîrbu și Gabriel Andrei, cei doi directori ai școlii. Sunt oameni fermecători și specialiști desăvârșiți, ca și colegii mei Ionică Maria, Livia Toleapă ( ambele de la Școala nr. 1 ), Cristina Stoenescu-Căpățână ( Școala nr.3 ), Nicoleta Marin ( Școala Poeni ), Elena Zorilă,  Marin Araminu ( Școala Găleteni ), Mihaela Baron ( Școala Ciuperceni ) și Marinela Armeanca ( Școala Scurtu ).
Gabriel Andrei este și un cunoscut interpret de muzică populară, un mare artist care dăruiește celor mici, cu dragoste și entuziasm, din tezaurul său spiritual  atât de prețios.
Oriunde, oricând, pot spune cu mâna pe inimă : Videle este un oraș civilizat, iar cadrele didactice de aici fac cinste profesiei lor și întregii zone culturale!

10 comentarii:

Anonim spunea...

M-ai provocat!Cunosc orasul, candva si scoala la care invatam eu era foarte aproape de Videle(si acum mai este, dar eu nu am timp sa merg sa o vizitez) si mergeam acolo cu fel de fel de pretexte pedagogice.Ce frumos vorbesti despre colegii tai!Si eu as vorbi la fel despre colegii de la acea scoala micuta dintr-o localitate si mai micuta unde mi-am inceput carierea...Pe vremuri, acolo, la o scoala vecina am cunoscut un Serban care scria si era foarte talentat!Ce repede trece timpul...

Şerban Tomşa spunea...

Maria,
nu se poate !... Tu ești ?
Știi că m-am gândit, de mai multe ori, dacă sub numele acesta nu se ascunde Maria de odinioară, de la „școala vecină” ?
Îmi pare atât de bine că te-am regăsit... Vezi care sunt binefacerile net-ului ?
Mi-am regăsit aproape toți prietenii...
Să nu pleci iar... :)

Anonim spunea...

Bun gasit, Serban!Am fost atat de emotionata cand am citit la scoala comentariul tau , am raspuns dar am incurcat datele si nu a ajuns ce am scris!Spre deosebire de tine, eu nu ma gandeam ca acel Srban esti chiar tu..ma bucur de aceasta coincidenta cel putin la fel de mult cat tine!

Anonim spunea...

Nu ti-am cerut permisiunea dar mi-am ingaduit sa propun pe Fain polimedia mai multe articole de-ale tale care au fost deja publicate si s-au bucurat de multi cititori.Daca nu cunosti regulile de pe Fain iti voi spune, e un el de lansare in larg desi posturile tale se bucura de foarte mult succes, oricum.Fain apare doar din propuneri si autopropuneri.Nu am considerat asta decat o prezentare a blogului tau, cu absolut cele mai bune intentii, postand linkul si atat.
http://polimedia.us/fain/monden/colivii-pentru-idei-fiecare-iese-n-fa--cu-ce-are/
Aici poti gasi date despre ce este fain(se numeste agregator, parca)Daca mai doresti lamuriri pe tema asta iti dau pe mail:maria_postu@yahoo.fr.
PS Sterge ce vrei sau cat vrei din acest comentariu explicativ.Multumesc
http://polimedia.us/fain/

Şerban Tomşa spunea...

Maria,
sunt și eu foarte emoționat... Lumea e mică și poeții sunt puțini... Să sperăm că de acum nu ne vom mai pierde...
Îți mulțumesc pentru ce faci cu articolele mele. Nu pot decât să mă bucur... :)

Anonim spunea...

Cand ai timp intra si aici, ma intereseaza enorm parerea ta, desi nu mai postez atat de des ca anul trecut, ori mi-am epuizat resursele ori am obosit:(si oricum poezia m-a abandonat sau eu pe ea,sau viata pe amandoua, nu stiu sigur):
http://mariapostu.wordpress.com/

Şerban Tomşa spunea...

Maria,
blogul tău figurează de mult pe lista mea... :)

Şerban Tomşa spunea...

E admirabil. Felicitări !

Anonim spunea...

Multumesc!Am observat, dar ma refeream la celalt blog al meu care e diferit de acesta, acolo am scris mai multe lucruri.Dar oricum, l-am cam abandonat!O seara buna!

Şerban Tomşa spunea...

Maria,
îl voi introduce și pe acela în lista mea cu mare bucurie... :)