sâmbătă, 29 ianuarie 2011

NECULAI ONȚANU, un primar care iubește cultura

Nu fac politică și nu mă interesează din ce partid fac parte diferitele persoane pe care le cunosc.
Pentru mine contează OMUL din fața mea.  Meritele cuiva nu sunt date de partidul în care sunt înregimentați unul și altul.
Neculai Onțanu este primarul Sectorului 2 al Capitalei și este foarte apreciat de bucureșteni. Cu prilejul decernării premiilor ASB, am avut ocazia să-l cunosc pe edil. E un om inteligent, calm, sigur pe el și pe ceea ce face. Unul dintre premiați, originar din Ploiești, a mărturisit la microfon că nu l-a chemat nimeni la primăria din orașul lui Caragiale, ca să îi arate vreun fel de recunoștință. În schimb, la Primăria Sectorului 2 a fost primit cu brațele deschise. Din ce se discuta, am înțeles că la Sectorul 2,  toți scriitorii și artiștii sunt primiți cu cea mai mare ospitalitate. Academicianul Eugen Simion a vorbit, după aceea, despre Neculai Onțanu ca despre singurul primar din țară care oferă un sprijin real literaturii române de azi.
Mai târziu am citit în presă despre alte manifestări culturale găzduite și sponsorizate de Primăria Sectorului 2, prin bunăvoința primarului Neculai Onțanu.
Mă întreb în mod firesc : de ce Domnia Sa este atât de deschis către artă, în timp ce aproape toți oamenii cu funcții importante din România se prefac că habar nu au că există, în această țară, niște creatori care ne bucură cu operele lor ?
Răspunsul vine de la sine : Neculai Onțanu este un om de mare valoare, care înnobilează locul în care muncește, un intelectual lucid care are perspectiva viitorului și gândește totul pe termen lung. Arta e veșnică !
Mulțumim, domnule primar Neculai Onțanu !

4 comentarii:

Augustin Radescu spunea...

Sint si eu printre cei care cunosc aplecarea, deschiderea primarului Ontanu catre arta si dorinta sa permanenta de a sprijini, in masura posibilitatilor, oamenii de cultura. De aceea, subscriu fara rezerve la cele spuse aici.

Şerban Tomşa spunea...

Augustin Rădescu,
mă bucur că îl apreciați și Dvs pe dl Onțanu. Dacă mai mulți primari ar proceda precum dl Onțanu, destinul culturii noastre ar fi altul !

gabi c. spunea...

Din păcate cu o floare nu se face primăvară, dar poate fi un exemplu de bun augur. Aveţi O DEDICAŢIE pe blogul meu.

Şerban Tomşa spunea...

Gabi,
măcar pe sfert din ce face dl Onțanu să facă și alții și lucrurile ar merge mai bine în domeniul culturii...