sâmbătă, 5 martie 2011

Un NU hotărât eutanasierii câinilor !

Cei care mai gândesc dincolo de spaimele pe care ni le provoacă patrupezii în liberatate, cei care mai au inimă în piept ar trebui să spună un NU hotărât eutanasierii câinilor.
Sterilizarea și întreținerea lor în adăposturi este o soluție rezonabilă.
Tot ce este viu este sacru și nu avem dreptul să intervenim prin masacre în echilibrul biologic al lumii în care trăim.
http://www.fnpa.ro/petitie/

16 comentarii:

pandhora spunea...

...si un nu la fel de hotarat cruzimii cu care sunt tratati cainii...stiu...musca si sunt multi care au avut de suferit din cauza asta...dar de ce...de ce musca?nu o fac din placere...
acum cateva luni am vazut la mine in cartier un caine comunitar...alerga innebunit pe strazi...avea o botnita rudimentara care ii intrase pur si simplu in carne...nimeni nu se putea apropia de el...ce fel de fiinta i-a putut face asta??
cu ce drept l-a condamnat un om la o moarte atat de groaznica...
eu vreau sa cred ca cineva a reusit sa-l salveze...
dar eu sunt mai credula de felul meu...

Şerban Tomşa spunea...

Pandhora,
în România ar trebui să fie sterilizați atât câinii, cât și oamenii. Cei din urmă au mai puțină grijă de odraslele lor decât animalele. Câinii și pisicile nu-și aruncă urmașii prin tomberoane, cimitire sau toalete publice...

Invizibilul spunea...

Cand numarul de caini depaseste o limita , e greu sa-i mai tii sub control . E usor de zis , ii strangem in adaposturi , dar de unde bani pentru asta ? Costa enorm si nimeni nu vrea sa plateasca . In tarile care sunt mai civilizate decat a noastra, sunt stransi si dupa 2 saptamani sunt eutanasiati . Eu am propus o solutie care mi se par foarte buna : cel care adopta un caine sa primeasca 200 de euro din partea primariei . 50 000 de caini , 10 milioane . Simplu . Cel care il adopta are obligatia sa vina cu el la medicul veterinar o data la 6 luni( pentru a impiedica omorarea lui sau aruncarea pe strazi ) . Nu ai cainele , dai banii inapoi . Se poate controla usor prin implantarea unui cip . M-au citat si la B1 cu ideea asta ,dar nu se va pune in practica . Alta alternativa nu este decat eutanasierea . Draga pandhora, desi suna sadic , omul are prioritate . Nu mi se pare normal sa fie muscati 10 000 de bucuresteni in fiecare an .

Invizibilul spunea...

Ne opunem , dar trebuie sa venim si cu solutii concrete . Eu nu mai vreau sa moara oameni mancati de caini .

Unknown spunea...

Noa serbus.

Strămoşii noştrii parcă aveau mai multă grijă faţă de propriile animale. Câinii mari şe periculoşii erau ţinuţi în lanţ. Câinii bătrâni şi care nu le mai erau de trebuinţă erau daţi pe mâna hoherului (hingherului). Acum parcă se bate prea multă monedă pe "grija" faţă de animale. Dar animalele sunt aşa bine îngrijite încât sunt lăsate în libertate pe străzi.
Asta nu înseamnă că nu iubesc animalele, dar câinele şi mâţa să stea la locul lor nu mai presus de om.

Invizibilul spunea...

Nu exista tara in lumea asta care tine zeci de mii sau sute de mii de caini in adaposturi . Asta e realitatea . Nici eu nu vreau sa-i omoare . Pe de alta parte nu plange prea multa lume cand sunt omorati porcii , oile , vacile , gainile . Miliarde de suflete . Traiasca vegetarienii ! Si noi pe langa ei ! :)

pandhora spunea...

eu nu am spus ca nu ar avea omul prioritate...
eu am spus ca nu inteleg cruzimea...si nu cred ca modul crud in care sunt tratate animalele reprezinta solutia acestei probleme...
nu i-am inteles niciodata pe cei care spun"un copil n-ai adopta dar ti-e mila de un caine"...de unde ideea asta ca iubind animalele iti pasa mai putin de oameni??

Julian Muscalu spunea...

1) Sunt (foarte) de acord cu sterilizarea câinilor, și mai ales cu ținerea lor în adăpost. Eutanasierea lor este o crimă. Ei vor să trăiască. (Dacă eu cer să fiu eutanasiat asta e altceva, eu sunt conștient de asta, și nu o consider crimă - dar asta e altă discuție ...).

Poate că dacă ar fi ținuti în adăpost nici nu ar mai trebui să fie sterilizați (aici e discutabil, să se pronunțe cunoscătorii în domeniu).
Dar câinii trebuie ținuti în adăpost, nu OMORÂȚI (e abuz de limbaj chestia cu "eutanasierea câinilor" - părerea mea, vorba lu' nea Nicu Săniuţă ...)

2) Eu nu suport nici când se înjunghie porcul de Crăciun. Nu suport "spectacolul". Si deși acum sunt "în bună măsură" vegetarian îmi dau seama că avem nevoie (încă) de carne. Ar trebui să se omoare animalele acestea folosind acele injecții pe care le folosesc multe țări vestice ...

3) Bani ? Păi nu sunt bani ...
Banii sunt la Videanu, Udrea, Năstase, Falcă, Berceanu, Patriciu, Ţiriac ... etc. Lista e a naaaaibii de lungă !...

De unde bani ?
Ar trebui să se dea drumul la o târlă de 200 de câini în viloaiele lu' Udrea sau Videanu, să-i muște de cur.

Chiar nu realizează "opinia publică" (!!) cum că acei bani (care "nu sunt") de fapt SUNT, și destui chiar ? Dar își cumpără Udrea poșete și pantofiori cu ei !

4) Acu vreo 50 de ani i-au "eutanasiat" pe unii la Gherla, Jilava ... etc (iarăși lista e lungă).
Nu s-ar putea s-o eutanasiem pe Udrea ? (mă ofer s-o "înțep" eu cu acu' !)... Si m-aș simți mai bine decât în ziua de Ignat !...

5) Apropo de sterilizarea oamenilor : există un oareșicare pericol să ne trezim că nu mai rămân decât celebrele "bănci de sămânță" ... Altminteri, dacă se face cu grijă, e o chestiune de discutat ...

Dar n-am înțeles niciodată de ce nu se folosesc prezervative. Mi se pare cea mai comodă soluție.
Cum naiba s-a ajuns la peste 6 miliarde de oameni ? ... Barim eu îmi pot permite să zic asta (că eu am fost "făcut cu decretu' !", acu vreo 42 de ani). Pe vremea aia prezervativele care se mai găseau pe ici pe colo în "comerțul socialist de stat" erau găurite de-a gata !

Te și întrebi cum de mai rezistă pământul de atâtea probleme create de atâta lume.

De atâtea OF-uri auzite a căzut Sfântu Petru în depresie, iar Sfântu Ilie a început să dea din bici în plină iarnă, de parc-ar fi plecat cu plugușoru' ...

Unknown spunea...

La comentriul muscalului aş avea două observaţii de făcut.

1. Strămoşii noştri nu de proşti înjumghiau porcul şi îl pârleau cu paie. Comparaţi carnea şi slănina provenită dintr-un porc înjunghiat cu cea a porcului eutanasiat şi opărit. Ba de la moşul meu mai ştiu că porcul înjunghiat trebuie ţinut cât mai mult să se zbată pentru a se scurge din el tot sângele.

2. Actul sexual cu prezervative nu dă aceeaşi satisfacţie ca cel fără şi mai trebuie avut în vedere că femeia este chinuită la frecare cu un cauciuc oricât de fin ar fi.

aLy*bAn spunea...

Buna Ziua! Dm.profesor nu toti oamenii au o inima mare si iubitoare de aceste animale nevinovate ca a dv.! Multa sanatate !
Cu stima,
Alin Banos.

Şerban Tomşa spunea...

Invizibilul,
vă respect punctul de vedere, dar nu pot ft de acord cu uciderea câinilor.

Şerban Tomşa spunea...

Abbilbal,
strămoșii erau oameni care făceau toate lucrurile bune. Mi-aș fi dorit să trăiesc în alt timp, dar rămân doar cu regretele...

Şerban Tomşa spunea...

Iulian,
excelentă expunerea ta ! Mi-a plăcut mult. :)

Şerban Tomşa spunea...

Alin,
îți mulțumesc. Tu ai, într-adevăr, o inimă mare și mă bucur că ai fost elevul meu.
Cu drag.

Anonim spunea...

Am semnat petiţia.

Cred că problema suprapopulaţiei de câini şi pisici va dispărea de la sine, în 10-15 ani, prin sterilizare.

Iar vizavi de frecarea cu cauciuc a prezervativului: sunt femeie şi nu am resimţit niciodată problema asta. Sexul cu prezervativ e la fel de plăcut ca acela fără. Şi mult mai sănătos.

Şerban Tomşa spunea...

Lorena,
mulțumesc. Te mai aștept. :)