luni, 12 iulie 2010

Uneori şalul se poate împrumuta...

Chiar aşa ?
În 1978, poetul Şerban Foarţă a publicat volumul Şalul, eşarpele Isadorei / Şalul e şarpele Isadorei, Editura Litera, Bucureşti ( ediţia a doua, revăzută şi adăugită, Ed. Brumar, Timişoara, 1999 ).  Desigur, e o referinţă culturală, o aluzie la celebra dansatoare americană Isadora Duncan ( căsătorită un an cu poetul rus Serghei Esenin ) care a murit sufocată de propriul şal, prins în roata automobilului decapotabil pe care îl conducea... Se întâmpla la Nisa, în 1927...
Oare de ce ne mai aminteşte nouă titlul cărţii lui Foarţă ?

6 comentarii:

Träume von Rosen spunea...

am vazut filmul cu vanessa redgrave, l-ati vazut? mi-a placut...
de luiza si poate cu buna-stiinta a pus numlele la blog asa:)

Şerban Tomşa spunea...

Mewsette,
da, probabil că a făcut-o cu încuviinţarea lui Foarţă... Chiar dacă nu a cerut aprobarea scriitorului, nu consider că e un lucru foarte grav... "Şalul e şarpele " sună, oricum, extraordinar de frumos ... :)

Şerban Tomşa spunea...

Din păcate, nu am văzut filmul la care te referi...

Unknown spunea...

Mie imi place cum suna:"uneori salul se poate imprumuta"
Cate scenarii de film imi trec prin cap:)
Ideea acestui titlu e geniala,da.

Şerban Tomşa spunea...

Mihai,
după cum se vede, unii au şi împrumutat şalul, tocmai fiindcă este frumos şi ispititor... Româneşte, pe tăcute, nu-i aşa ? ... :)
Mulţumesc pentru aprecire... :)

Unknown spunea...

Cineva,acolo sus,te iubeste!Cu toate ca, erpetologii susţin că reptilele nu posedă inteligenţa,cred ca ai avut dreptate in unul din articolele din urma:)salul poate fi din casmir!Clipa..ramai!