marți, 19 octombrie 2010

Sex, femei și bărbați

Când un bărbat face dragoste cu o femeie mi se pare un lucru firesc. Câinii se împerechează și ei. Maimuțele la fel... Păsările, porcii, fazanii, elefanții, muștele, balenele...  Cam tot ce e viu și  respiră...
 E un fapt oarecare care poate avea frumusețea sau trivialitatea lui, în funcție de semnificațiile pe care le capătă în context. Sunt mari scriitori care nu au scene erotice în cărțile lor. La alții acestea abundă. Eu am pus sexul mai ales într-o lumină grotescă... Din rațiuni estetice...
E intersantă însă atitudinea oamenilor față de sex. Sexul în viața de toate zilele și sexul în artă. Civilizației noastre îi lipsește cultura sexului. Pe un canal de televiziune, Corneliu Vadim Tudor îi mărturisește unui reporter că a avut 1000 de femei. Știu că Ion Barbu bifase 5000, iar Ion Vinea, 10 000... Actorul american Warren Beatty a numărat 13 000... Un cizmar șchiop,  pe care l-am cunoscut cândva și care a trăit 84 de ani, se lăuda și el cu câteva sute... Le trecuse într-un caiet. Mi l-a arătat și acolo figurau, pe lângă curve notorii, mai multe mironosițe din familii onorabile. „Doamne serioase”, cum le numea el, dar pe care le procopsise cu câte un șancru.... ..Erau inventariate acolo și nenumărate minore...Isprăvi, nu glumă... De ce or fi simțind oamenii nevoia să se laude cu chestii de felul ăsta ? E ca și cum ai spune : „Am băut trei milioane de pahare cu apă...” „Patriotul ”Vadim urla, în criza lui de nebunie ( totdeauna când îl apucă crizele, apare la tv !) , că în timp ce alții își fac operații de mărire a penisului, lui, „Tribunului”, ar trebui să i-l micșoreze cineva cu o drujbă... Îl știu pe Vadim cam de când publica primele compuneri și delațiuni, îl întâneam des pe stradă în vremea studenției, avea niște plete drăguțe, de domnișoară ieșită la agățat,  era însoțit mai mereu de Eugen Barbu și nu vreau să spun ce se vorbea prin oraș pe seama lor. În orice caz, apărea într-o cu totul altă lumină decât se prezintă el...
Putem stabili, din punctul de vedere al comportamentului față de ideea de sex, câteva categorii de bărbați.
Cetățeni care se căsătoresc, au o familie și își văd de treabă, fără să pomenească nimic vreodată despre femei sau sex. Au o pudoare naturală și sunt incompatibili cu aventurile. Le e rușine să se refere la acest subiect.
Ipocriții, adevărate explozii de glande, care au ca principală preocupare satisfacerea dorinței lor de a face sex cu oricine, oricând.  Și visul lor se realizează, prin diferite locații, instituții, unghere, birouri sau boscheți. Trăiesc cu naiva impresie că nimeni nu știe ce fac ei. Ceilalți sunt prea proști și își duc existența pe sub pământ, după expresia unui fost amic... Respingătoare la acești oameni sunt parada de principii și intoleranța pe care o afișează. Fac pe „serioșii” și moraliștii, iar dacă le cade în mână un nud sau o carte cu scene erotice, zbiară ca apucații, cu o mână la ochi și cu cealaltă arătând detaliul sau pasajul incriminat. Curios e că , fiind obsedați sexual, ei sunt preocupați să-i identifice și să-i demaște pe maniacii sexuali din artă și din jurul lor. Nu înțeleg, de altminteri, nimic altceva dintr-o creație și vânează numai scenele și expresiile deocheate.
Dintre aceștia se aleg falșii discreți. Ăștia țipă că un bărbat nu trebuie să dezvăluie amorurile sale, fiindcă, în caz contrar, e un om de nimic, dar fac tot posibiulul ca toată lumea să afle că ei s-au culcat o femeie sau alta. Dacă lucrează cu ea în aceeași instituție, o urcă pe acoperiș și îi cântă serenade sau o posedă, în văzul tuturor, în timpul programului de lucru.  Și ca să nu mai fie nicio îndioală că bărbatul a ajuns acolo unde și-a dorit, reproduce continuu discuțiile avute cu „iubita”, fără să-i dea numele, dar compromițând-o prostește, cu o dibăcie inversă, ca să spun așa. În curând, toți cunoscuții le comentează cu entuziasm amorurile, spre încântarea lor... Mi-e jenă să spun cât valorează, în ochii mei, femeile care cedează unor asemenea „bărbați”...
În sfârșit, sunt marii lăudăroși, gen cizmarul meu, care își numără femelele, le trec într-un registru, le bifează, se laudă prin târg cu marile lor cuceriri, dau amănunte, apar la televizor și povestesc numeroase, picante și unsuroase amănunte, interesante pentru multă lume. Lungime, grosime, adâncime, lubrifianți...
Care dintre acești oameni sunt normali ?

P.S. Să nu se înțeleagă că mă omor după bărbații normali. Sunt cele mai plicticoase ființe de pe planetă... Dar nu-mi plac ipocriții și indivizii cu simțirea împuținată...
În concluzie, trăiască nebunii !
Să nu uităm însă că și aceștia din urmă sunt de mai multe feluri : bolnavii din spitale, demenții nesimțiți și paranoici care hălăduiesc în libertate și care ne otrăvesc viața și nebunii sublimi care trăiesc frumos și ne îmbogățesc și nouă existența... Unii dintre ei scriu, pictează, compun simfonii, fac filme minunate... Dar nu e obligatoriu să creezi ca să trăiești fabulos...

33 de comentarii:

El Desdichado spunea...

Fabulos acest cizmar maniac! Un personaj aproape livresc. :D :))
Imi este realmente mila de duduile care s-au culcat cu acest personaj slinos, cu naparca demonizata de la Socola.
Din pacate pudoarea & discretia sunt pasari rare care indeobste ocolesc rutele ''Valahiei puturoasa''. :(

karina spunea...

http://karina-lumeanoastra.blogspot.com/2010/10/premiu.html

Anonim spunea...

Bun gasit, Serban!

Mie imi par toti normali, deopotriva!
Orice om care simte nevoia sa se laude cu ceva (fie acel ceva si numarul impresionant de femei "marcate") este complexat de ceva anume, si cel mai adesea complexul tine tot de... "potenta".
Psihologii ar explica fenomenul mult mai bine din punct de vedere profesional.

Nu desconsider femeile care-si impart proprietatea "intima" cu astfel de domni. Nu stim nici ce le-a determinat sa ajunga-n amor cu ei, nici de ce sufera sufletul lor si nici ce fel de persoane sunt, dincolo de aventura romantoasa.

Asta nu-nseamna ca sunt de acord ca un barbat sa-si fluture steagul pe care a scris cu litere de-o schioapa tintele din viata lor.
Un act intim, reprezinta pentru mine un act intim.

Pe Vadim nu-l mai consider de mult cu "toi boii acasa", in sensul peiorativ desigur.
Si-mi pare rau, pentru ca este un om de cultura fascinant.

O seara buna!

El Desdichado spunea...

Erata: A se citi Valahiei puturoase in locul Valahiei puturoasa. :)

Liviu Drugă spunea...

Cata vreme majoritatea il considera intim pe amor, minoritatea care il face public se prezinta drept ciudata si incorecta. Daca toti participantii la amor se dedau dezvaluirilor, este treaba lor, si faptul are o aura de normalitate in minoritatea lui (precum cuplul de actori porno care acum ceva ani isi povesteau viata la tv foarte natural).

Daca vine insa doar o unul din actori si face breaking news din savarsirea actului, el mitocan retardat se numeste, iar ea o mârlană ieftină. :)))

Make love in peace! :P

msr spunea...

Ai uitat de categoria din care ai dat exemple: "fictionarii". Astia sunt la fel cu pescarii care isi povestesc ispravile. Dar ei sunt chiar simpatici, pina la urma fac un fel de literatura nu? Si nu degeaba exista termeni care circula in ambele domenii.

Joker spunea...

Knock knock
In general o societate se dovedeste a fi puerila..proasta plecand de la cateva considerente. E, asta e unul considerabil zic eu, satisfactia de a i-o trage unora este vazuta ca "reusita"principala in viata. Legile nescrise trebuiesc a fi respectate cu sfintenie. A fute mai multe..fiind dovada clara a faptului ca esti "barbat"mai mult decat ceilalti-prostii/nepregatitii samd.
Si da, ipocrizia, prostia in roamania sunt la rang de apreciere.
A invinge o femeie fiind clar un motiv de bucurie de Fala-PUBLICA.
Grav este zic lipsa contra-zicatorilor:)
Toate bune, mi-a placut unghiul de vedere.

pantacruel spunea...

normal ca nimeni nu poate fi normal :)

Şerban Tomşa spunea...

El Desdichado,
bun venit pe blogul meu... :) Foarte subtile observații...
Cizmarul avea peste 60 de ani și făcea amor cu niște eleve de clasa a X-a cărora le eram diriginte... Făcuse războiul, era veteran și l-am rugat să-mi povestească, în scris ( fiindcă mă ținea prea mult de vorbă), experiențele pe care le-a avut în Rusia... Mi-a trimis două coli (inutilizabile ) în care rezumase toate luptele la care participase...:)

Şerban Tomşa spunea...

Karina,
mulțumesc... Sunt onorat.
În altă ordine de idei, nu știu cum vă voi plăti de datoriile pe care le am față de tine și față de alți câțiva prieteni... :)

Şerban Tomşa spunea...

Andrei,
în principiu ai dreptate... :) Sigur că putem privi prostia, lăudăroșenia și ipocrizia ca pe niște elemente care țin de normaliate.... Dar cum naiba să fie normal un om care trăiește cu o femeie de serviciu centenară sau cu o minoră, dar condamnă cu tărie legăturile amoroase nevinovate ale altora ?
Nu disprețuiesc niciun tip de femeie, însă e prea mult să te dai „doamnă” virtuoasă și „exigentă”, dar să te culci cu niște lichele despre care știi dinainte că te vor „publica” pe toate șanțurile...

Şerban Tomşa spunea...

Liviu,
da, cam așa trebuie să fie pusă problema... :)

Şerban Tomşa spunea...

Msr,
ai dreptate, n-am făcut o cercetare exhaustivă... M-am gândit că mincinoșii intră în aceeași oală cu lăudăroșii... Și i-am uitat și pe ăia care tac și le fac. Sau nu putem face nimic fără să se afle ? Mi se pare că se aude chiar și ceea ce nu facem... :)

Şerban Tomşa spunea...

Joker,
și mie îmi place punctul tău de vedere, fiindcă exprimă niște adevăruri incontestabile... Dacă psihanalizăm înjurăturile românești, ajungem la niște concluzii surprinzătoare... :)

Şerban Tomşa spunea...

Panta,
aferim ! Trăiască nebunii ! Mă faci să completez articolul... :)

Träume von Rosen spunea...

nietzsche zicea ca sexu-l injoseste. n-avea succes la femei. cred si eu, cu mustata aia uriasa plina strangatoare de microbi...ba am citit in nu stiu ce hartie de ziar ca sexu' oral ii imbolnaveste in prop. de 50 % pe barbati( iau paillia aia care face cancer de ovare)...saracele femei, acum vor fi si mai nebagate in seama:)
dl. tomsa, trebuia sa scrieti radespre femei, sunt si femei cu palmares, asa scrie eu, dar nu-i frumos:)
personal, cred ca in tara noastra putini barbati stiu sa se poarte cu femeile, sa le faca sa rada si ele sa aiaba incredere in ei. f putini.

Şerban Tomşa spunea...

Lola,
nu vreau să spun nimic rău despre femei... :)
Ideea de femeie e, pentru mine, ceva înălțător și nobil. Dar nu toate reprezentantele sexului frumos merită acest nume....

Light spunea...

"personal, cred ca in tara noastra putini barbati stiu sa se poarte cu femeile, sa le faca sa rada si ele sa aiaba incredere in ei. f putini.
" - lolablau


Putini barbati din tara noastra care stiu sa se poarte cu femeile, care stiu sa le faca sa rada?

Iertata-mi fie intrebarea,doamna, dar cati exponenti ai sexului puternic ai "consumat" ca sa poti lipi aceasta eticheta pe spatele romanilor ?
As intelege ca barbatii de peste hotare, apartinand altei culturi, natii, etnii, au doua perechi de...aaaa....ochelari...si din acest motiv (bine intemeiat de altfel), sunt capace sa faca fericita o femeie ??
Mai sa fie...

Ma indoiesc ca aceste graniti geografice, mai exact aceste limite concepute in mintile noastre, ar reda zambetul vreunei femei.

Ni se pare ca iarba vecinului e mai grasa si mai verde, pentru ca peste "gard" se lucreaza abitir la marketing ( implica multa reclama ), insa nici pe departe valorile umane, disponibilitatea afectiva, emotionala, nu tine de o zona geografica, de un popor anume. Hai sa fim seriosi, se incropeste apologia masculilor perfecti de peste granita sau mi se pare doar?

gabi c. spunea...

Sexul este poate singurul sublim ,unicul extaz si promotorul vietii fie umane sau animale..Suntem conectati si dependenti.Din pacate pana la viata adevarata simtire, traire si intelegere este cale infinita.este biomecanica ,chimie si alchimie.....

Altfel aveam o cunostinta care avea o teorie simpla ,pentru el nu conta daca femeia este surda, chioara,schioapa, pitica,grasa sau slaba.Spunea ca toate ..o au la fel.Tipul era tot un fel de cizmar.
Am un caine lup superb care a avut zeci de femele la viata lui dar am inteles ca de iubit cu adevarat a iubit doar pe una; o lupoaica neagra si frumoasa mare cat el.

Light spunea...

Serban, pup iarasi mintisoara aia a ta si ...mai pup si pe suflet. :)

Referitor la vesnicul subiect in voga; sexul, dupa care urmeaza fuguta subiectul - banii, ordinea poate fi schimbata, se poate si banii, apoi sexul, nu-i bai, functie de nevoi.
Biata piramida a lui Maslow,ufaaa... unii raman blocati la baza ei toata viata, facand carare batatorita intre nevoia de sex si de bagat sub nas (sa pape adica).
Un alt fenomen care ma uimeste este cum unora le creste subit potenta sexuala, intrec cu muuult efectele Viagrei, atunci cand isi aseaza poponetul gingas intr-un fotoliu cu emblema, indaratul usii biroului apar niscaiva functii specificate cu litere apasate,iar in acelasi pas cu noile responsabilitati, isi dezvolta aptitudinile de Don Juani.
Acele " femei" ( nu intamplator am folosit in ghilimelele) care isi ridica poalele chiar si pe acoperis, sau de regula stau sub biroul sefului ( ....), sunt atrase precum acarienii de aspiratoarele ultra, de masinile hushpite ale noului sef cu care sunt plimbate catre vreun hotel, dupa ce s-au plictisit de pozitiile nastrusnice pe acoperis, de posibilitatea promovarii "glont", ceea ce le determina sa basculeze pe spate sau de ce nu? in fata. Stiti bancul cu portiera si ciobanul? :)))
Don Juan dupa aceste partide "hot", se simte chiar dator sa le impartaseasca amicilor de club night, picanteriile, pentru ca in lipsa de alte dotari ale creierului sau si alte indeletniciri, imposibile de inteles nici la nivel teoretic, isi "vand" ceea ce au la indemana; lista de mandre, achizitiile din garaj si afacerile mozolite. Aceste activitati, nu necesita consumata, activata nici prea multa morala, nici prea multe valori, nici prea multa materie cenusie.

Dialog intre doi amici:
A: -" Ce faci stimabile ?
B.- Ce sa fac? fac si eu ce-i mai usor."

Şerban Tomşa spunea...

Light,
și eu îți sărut mintea și...ce vrei tu... :)
Nu știu bancul cu portiera și ciobanul...

Şerban Tomşa spunea...

Gabi,
da, ăla are o filosofie sănătoasă...Totuși, omul e o specie nenorocită care se află într-o veșnică perioadă de rut... Rămân la ideea mea că umanoizii politici ( bărbați sau femei ) și cei cu anumite funcții ar trebui să fie castrați ca să le dispară gărgăunii din cap și să ia cele mai bune decizii... :)

karina spunea...

@lolablau
Bingo! Ai spus un mare adevar..."personal, cred ca in tara noastra putini barbati stiu sa se poarte cu femeile, sa le faca sa rada si ele sa aiba incredere in ei."
Nu stiu cum sunt in alte tari dar in tara noastra cam asa s-a ajuns...
Barbatii fac sex la firma, la partid, la parlament, la scoala, la biserica, virtual sau real.
Oare dragoste mai stiu sa faca?
Si cu cine?

karina spunea...

@ Light
"Acele " femei" ( nu intamplator am folosit in ghilimelele) care isi ridica poalele chiar si pe acoperis, sau de regula stau sub biroul sefului ( ....), sunt atrase"...de niste masculi dornici de senzatii tari...
Daca barbatii ar judeca n-ar exista "acele femei"...
Chestia ca femeia e vinovata e consumata demult.
Cel putin ele au un interes, au ceva in cap.

karina spunea...

Serban
Sexul nu e arta, indiferent cum ai intoarce-o tu...

Light spunea...

Servus Serban,

bancul:

Ciobanul plimbandu-si oitele pe imas, zareste in strada o masina trasa pe dreapta si o pitzipoanca aplecata peste portiera soferului, pitzi se tinea cu nadejde de acea portiera ca fiind Poarta Raiului.
Nenea soferul era ocupat pana peste cap cu perioada rutului de care spuneai :)))
Ciobanului ii ploua in gura, deh....pofticios omul, cu naduf zice: " mah, bani de-o masina n-am, da' macar o portiera tot imi cumpar "

Valeu Serbane, oameni seriosi suntem noi ? iaca ce bancuri :)))))

Şerban Tomşa spunea...

Karina,
„Bărbații fac sex la firmă, la partid, la parlament, la școală, la biserică...” Poate că e o terapie a sexului. Sexul ca instrument pedagogic și ca o cale de mântuire. Sigur, că să te formezi ca om și să dobândești credința astfel, îți trebuie și „maeștri” pe măsură... :)
Și de ce să-i scoatem vinovați pe bărbați pentru că femeile își folosesc farmecele ? În fond, e păsărica fiecăreia și face ce vrea cu ea... :)
Îți respect părerea, dar cred că sexul și descrierea lui pot fi artă... Arta se poate face din orice. Chiar și din paie, bălegar și cârpe... Arghezi a făcut poezie, folosindu-și veninul... Să citești „Fric” al lui Agopian, să vezi ce artă face ăsta cu sexul... E necesar și talentul. Numai cu ce știm noi nu putem fi artiști. Prin anii 80 ai secolului trecut, Stratan mi-a spus că, în timpul unui festival de poezie, o poetă foarte apreciată se întâlnise cu trei bărbați, poeți și ei, în aceeași noapte... În afara unei dotări impresionante, unul dintre ei n-avea niciun alt merit... Da, asta nu era artă... :)

Şerban Tomşa spunea...

Light,
:)))
Strașnic...
Cum să nu fim serioși ? Numai oamenii profund neserioși sunt mereu serioși... :) Dacă îmi trimiți e-mail-ul tău îți trimit și eu niște bancuri de felul ăsta... Cu toate că sunt afectat groaznic de criza economică... :)

Şerban Tomşa spunea...

Karina,
„numai cu...ce știm noi...”.

Light spunea...

"Dacă îmi trimiți e-mail-ul tău îți trimit și eu niște bancuri de felul ăsta... Cu toate că sunt afectat groaznic de criza economică... :)
" - by Serban

Eu dau e-mail-ul doar milionarilor in euro, deci nu intri in grila :)))))))))))))))))

Şerban Tomşa spunea...

LIght,
:))))
N-ai înțeles... Și eu sunt milionar în euro ( o spun ca prostul, deși n-aș fi vrut să mă dau de gol...). :)
Criza mă afectează numai moral, în sensul că mi-am cam pierdut simțul umorului și nu prea am chef de bancuri... :)

Nima spunea...

- Este "bun" cea ce se afla la locul sau, iar este "rau" cea ce nu se afla la locul sau .

- "( Dr.23:1 - "Scobitul si famenul sa nu intre in obstea Domnului ")
Daca scrierile sacre nu ar da importanta sexului, evident nu ar fi afirmat aceasta niciodata ."

Şerban Tomşa spunea...

Nima,
textele fundamentale ne arată Calea... Iar tu știi mai bine decât oricine acest lucru. :)