sâmbătă, 23 octombrie 2010

Un mare om și un extraordinar sportiv : Lucian Bute

Lucian Bute este un sportiv de neuitat. Felul în care luptă mă încântă și mă umple de mândrie că sunt român. E fenomenal ! Mulțumesc, LUCIAN BUTE !
Un lucru și mai important este că Bute este un om civilizat, inimos și neatins de morbul răutății și al invidiei. El răspunde la atacurile lui Doroftei ca un lord  : „ Îl respect, nu am nimic de împărțit cu el, a făcut performanțe, etc”
Sincer să fiu, mă simțeam penibil când urmăream meciurile lui Doroftei : un fel de morfoleală, amestecată cu lupte greco-romane, între niște amărâți. Doroftei mai mult se îmbrățișa cu adversarii și este singurul campion care mânca mai multă bătaie decât învinșii săi... Când îl aud că îl ponegrește în mod nejustificat pe Bute, cu o voce de degenerat ( Ăia de la Actimel au vrut sa-și reducă veniturile, făcând o reclamă cu el !), mă ia cu fiori și mi-e mai milă de el decât îmi era cînd îl vedeam că termină meciurile cu sufletul la gură, împleticindu-se,  fără să mai poată ridica mâinile și luând pumni ca la balamuc...  Și cum și-a încheiat cariera ! Românaș de-al nostru, săracul !
Mutu a mai făcut și el o ispravă. Tot cu pumnii. S-a bătut cu un ospătar...  Nu știu ce a câștigat, dar nici de pierdut nu mai are ce...

9 comentarii:

pantacruel spunea...

serban,
dar asa suntem noi romanii, ca ne place sau nu sa recunoastem. ne sta in fire si simtire, e scris in adn, este amprenta noastra, nu avem (de ce si) cum s-o schimbam.
si, iata, dintr-o data chestiunea mi se pare fascinanta :)

Şerban Tomşa spunea...

Panta,
așa e, ne stă în fire și în nesimțire... :)

Site Brasov spunea...

Doriti ca blogul dumneavoastra sa arate altfel? Doriti sa nu mai pierdeti datele de pe blog fara a le mai putea recupera, vreti sa treceti la un domeniu la comanda si sa aveti mai multi cititori sau vreti sa faceti bani din reclama?
Echipa Site Brasov va poate oferi toate acestea cu preturi incepand de la 99 RON.


E-mail: site_brasov@yahoo.com

Stefan spunea...

Salut Seban

esti subiectiv; Doroftei a fost primul nostru luptator profesionst de mare valoare de prin anii 40 incoace... el a atins o limita, asa cum fiecare om are o limita (in plus, a intrat la profesionsti prea tarziu), dar una de care nu ai cumsa nu tii seama si pe care e indecent s-o ironizezi...

Bute e posibil sa ajunga si mai sus; deocamdata Doroftei desi exagereaza atinge un adevar - Bute inca n-a intalnit luptatorii de valoare foarte mare - luptatorii americani de la celelalte organizatii ale boxului mondial... in afara de doi-trei boxeri (cu care a avut dificultati, s-a si vazut asta), restul adversarilor lui au fost medii si mediocrii

eu cred ca e foarte talentat (de cand snopea fratii Simion pe la amatori pe unde ii apuca), dar marile lupte abia urmeaza...

Şerban Tomşa spunea...

Kaos Moon,
subiectiv sunt, dar Dorofetei e un caracter de căcat. Chiar turmentat, ar trebuie să facă alte declarații... De altminteri, oamenii cu o fire bună își evidențiază și mai mult altruismul atunci când mai trag o dușcă... :)

PTRUPTRUCEA spunea...

Intr-un oarecare context, l-am cunoscut pe Doroftei. As fi preferat sa fie Dosoftei, da' din pacate m-am multumit doar cu cine s-a nimerit. Intalnirea a fost cam asa:

-Stiti, semanati foarte tare cu pugilistu'acela... campionu'mondial... i-am zis franc, pentru ca nu-l recunoscusem.
-Da, stiu. Mi s-a spus de multe ori.

Şerban Tomşa spunea...

Ptruptrucea,
vă felicit pentru norocul avut... Cred că omul era mai interesant decât adevăratul Doroftei...:)
Am început să fac alergie când îi aud glasul fostului boxer, acum barman de nădejde...

PTRUPTRUCEA spunea...

Domnu Tomsa,
Era chiar pugilisu' !

Şerban Tomşa spunea...

Ptruptrucea,
aoleu ! Nu-l credeam în stare de o replică așa deșteaptă !