duminică, 18 decembrie 2011

GRUPUL. Text primit de la un prieten

Textul următor nu-mi aparține. L-am primit de la un prieten, medic și colonel, care mi-a salvat viața în 2006.  Nu este scris nici de acesta din urmă, ci de un autor despre care nu am nicio informație, Dragoș Ungureanu. N-am urmărit emisiunea la care se referă publicistul și nu știu dacă tot ce se spune aici corespunde adevărului.  Totuși, articolul mi se pare interesant și îl reproduc mai jos, pentru amicii și cititorii mei.

Pe la începutul anilor 2000, exista un talk-show pe ANTENA 1, care se numea: "Marius Tucă Show". Acest excelent ziarist invita în emisiunile sale cele mai reprezentative personalităţiale momentului, de la preşedintele statului, primul ministru şi membri ai guvernului, până la sportivi, oameni de cultură sau de ştiinţă... Pe scurt, invita, în fiecare seară, OMUL ZILEI! ...Era unul dintre programele cele mai aşteptate şi mai urmărite, întrucât realizatorul nu-şi "ierta" pentru nimic în lume invitatul, supunându-l unui continuu tir de întrebări, care de care mai provocatoare şi mai indiscrete referitoare la activitatea profesională sau acţiunile publice ale acestuia. Totul cu bun-simţ, cu maxim profesionalism, beneficiind de o echipă redacţionala de elită ! Într-o seară, în urmă cu circa zece ani, Tucă l-a avut ca invitat pe marele nostru economist şi academician Anghel Rugină, profesor universitar de anvergură mondială, care s-a stins din viaţa de curând. Emisiunea de pe Antena 1 din acea seară avea să devină, pentru toţi cei care am urmărit-o, absolut memorabilă. Sub Ceauşescu, Anghel Rugină a fugit din ţară, trecând Dunărea și a ajuns membru corespondent al Academiei Statelor Unite, şef de comisii economice şi consilier în diferite guverne americane. Pentru cine vrea să se edifice mai pe larg despre personalitatea acestui român de excepţie recomand lectura de pe Wikipedia şi din alte surse on-line. La un moment dat, cu toată experienţa sa, Marius Tucă a scăpat invitatul de sub control. Personajul "de mare calibru"din acea seară, a pus treptat stăpânire pe emisiune, toată pregătirea acesteia ducându-se "pe apa sâmbetei", deoarece răspunsurile sale la întrebările moderatorului depăşeau cu mult tiparul emisiunii, prin amplitudine, prin modul în care erau documentate şi mai ales prin consecinţele lor!... Erau răspunsuri care impuneau de la sine alte întrebări şi tot aşa. Ca un bulgăre de zăpadă lăsat să se rostogolească pe o pantă proaspăt ninsă!  Dar să vedem ce s-a întâmplat, concret!
Domnul Rugină a afirmat, la un moment dat, că a fost invitat acasă la George Bush ! Adică la "CASA ALBĂ". Fiica domniei sale era prietenă şi colegă de facultate cu gemenele preşedintelui american, iar acesta a vrut să îl cunoască personal, aşa că l-a invitat la o cină în cel mai bine păzit obiectiv al planetei. Şi când Marius Tucă l-a întrebat cum e de fapt preşedintele american "în privat", au început dezvăluirile:
"George Bush este un texan simpatic, cinstit şi foarte de treabă, dar nu face ce vrea el!..."
"Cum, adică, nu face ce vrea el? Păi nu este el cel mai puternic om de pe planetă ? Nu conduce el guvernul celui mai puternic stat din lume?"  a întrebat Tucă.
"Păi, nu prea..." a răspuns domnul profesor. "Se vede treaba că trebuie să fac unele precizări", a mai spus Domnia Sa, "ca să se ştie şi ca să puteţi înţelege mai bine"!...
Apoi a continuat: "Dragii mei, lumea asta este condusă de un fel de guvern mondial, format dintr-un grup de circa 250-300 de persoane, super-bogate, super-puternice şi super-bine-informate, care trăiesc "ca în sânul lui Adam"! Oamenii ăştia deţin puterea absolută pe planetă. În afară de accesul imediat la toate resursele economice şi la cele mai recente descoperiri tehnico-ştiinţifice, multe ţinute în secret, au la dispoziţie, în toate ţările lumii, institute de cercetări psiho-sociologice, cu ajutorul cărora ţin sub control toate popoarele planetei. Acestea le indică personajele politice cele mai "potrivite" pentru a "câştiga alegerile", în mod "democratic" în cele mai importante state ale lumii; importante nu numai ca număr de locuitori, dar mai ales prin resursele lor naturale, prin puterea economică, militară sau prin poziţia lor strategică. Practic toţi conducătorii statelor importante ale planetei sunt "aleşi" cu "binecuvântarea" acestui "GRUP", şi toţi cei aleşi nu fac altceva decât să pună în practică "directivele" trasate de acesta..."
Întrebare telefonică de la un telespectator: "Domnule Anghel Rugină, face şi România parte dintre ţările vizate de "GRUP"?"
"Da. Şi ca dovadă vă aduc faptul că, înainte cu două luni de alegerile din 2000, persoana care a câştigat alegerile prezidenţiale, a fost în vizită "privată" în Statele Unite, iar la două săptămâni de la câştigarea alegerilor, primul ministru proaspăt numit a făcut acelaşi lucru. Au fost amândoi să-şi ia "foaia de drum"...
Replică telefonică: "Adică dumneavoastră vreţi să spuneţi că pe preşedintele
nostru ni l-au ales americanii?"
Răspuns: "Nu o spun eu. Aşa este. Numai că nu americanii, ci "GRUPUL"
care conduce. În America a avut loc doar acceptarea şi instruirea personajelor."
Replică: "Să vă fie ruşine domnule, Rugină... Să vă fie ruşine că aţi ajuns la vârsta pe care o aveţi, cu capul plin de păr alb, ca şi mine şi că ne minţiţi în halul ăsta... Nu ştiu ce interes aveţi să o faceţi, dar vreau să vă spun că pe preşedintele nostru l-am ales noi, cu toţii, prin votul nostru, că aşa am vrut noi!Să vă fie clar: aşa am vrut noi ! Şi apoi cum să ni-l aleagă alţii când este o comisie de votare care verifică vot cu vot, de la toate partidele... Sunteţi un mincinos! Domnule Marius Tucă, nu mai chemaţi, domnule, din ăştia... Bună seara!..."
Anghel Rugină, (A.R.): "Dragă domnule, te felicit!... Te felicit că ai ajuns la vârsta la care ai capul plin de păr alb şi că ai trăit până acum cu impresia că ai putere! Că votul tău contează ! Poţi să mori fericit în cazul ăsta ! Eu nu am vorbit pentru cei care au vârsta şi convingerile dumitale. Eu am vorbit pentru cine are urechi să audă şi minte să înţeleagă!... În ceea ce priveşte votul, nu uitaţi vorbele lui Stalin, care zicea că nu contează cine şi ce votează, contează doar cine numără voturile ! Astăzi cu voturile centralizate electronic treaba asta a devenit un simplu joc pentru un informatician: cu un program deştept, printr-o simplă atingere a unei anumite taste, voturile plus ale unui candidat se adună discret la cel care trebuie să iasă... Îmi spui că nu ştii ce interes am... Am interesul ca POPORUL MEU SĂ AFLE... Să afle şi SĂ ÎNŢELEAGĂ!... Să înţeleagă că la nivel global "cărţile sunt făcute"! Oamenii ăştia sunt prea deştepţi şi prea puternici!..."
Alt telespectator (TS), întreabă:
"Dar cine sunt oamenii ăştia? Este vorba de Francmasonerie?"
A.R.: "Sunt şi masoni în "grup", dar nu sunt majoritari!"
TS, (chiar dacă e vorba de un alt telespectator lăsăm iniţialele cu titlugeneric, pentru cursivitatea mesajului):
"Atunci, despre cine este vorba ? E sultanul Bruneiului ? Bill Gates ? Sau cine altcineva ?"
A.R.: "Mai, băieţi... Pe oamenii ăştia nu-i cunoaşte nimeni... Adică nimeni dintre "muritorii de rând"! Ce, sultan ? Ce, Bill Gates ? Ăştia sunt mici copii, pe lângă cei din "GRUP" ! Trebuie să înţelegeţi că adevăraţii bogaţi ai lumii nu apar în nici un top, al niciunei reviste... Se bucură de anonimat pentru ca astfel să aibă libertate deplină de mişcare. Doar câteva persoane, alese pe sprânceană, cunosc identitatea unora dintre ei, alte persoane "alese", cunosc pe altele, şi tot aşa. Nimeni nu poate pune toate piesele acestui puzzle la un loc... Nici măcar preşedinţii marilor state ale lumii. Directivele ajung la ei prin interpuşi. V-am spus că este vorba despre oameni deosebit de inteligenţi şi despre o organizare perfectă !..."
TS : "Atunci sunt evreii ?"
A.R.: "Sunt şi evrei dar nu sunt majoritari !"
TS: "Arabii? Sunt şi arabi ? Că ăştia au petrol..."
A.R.: "Dragii mei, sunt reprezentanţi de peste tot, într-o proporţie echilibrată. În asta şi constă succesul "GRUPULUI", deciziile în interiorul lui se iau într-un mod absolut democratic, iar locul în acest "GRUP"se moşteneşte, pe principii monarhice, cei ce urmează să intre fiind foarte bine testaţi şi pregătiţi în acest sens...
TS: "Bun, şi cam de când se întâmplă chestiile astea ?"
A.R.: "Se zice că acest "GRUP" a luat fiinţă cam pe la începutul anilor 1800, cu scopul declarat de a prelua conducerea lumii. Prima mişcare cu relevanţă la nivel planetar ar fi fost iniţierea valului de revoluţii din Europa anilor 1848. Apoi "GRUPUL" a încercat preluarea puterii pe tot globul prin intermediul ideologiei comuniste."
TS: "Cum adică, să preia puterea în lume cu ajutorul comunismului ? Păi comunismul nu zice că totul este al tuturor ? Nu înţeleg. Puteţi să ne explicaţi ?"
A.R.: "O.K. Să raţionăm un pic... Deci ideologia comunistă spune că totul este al tuturor, este adevărat, dar şi că nimeni nu poate dezlipi nici un strop din bunurile în comun pentru folosul său personal. Deci totul este al tuturor şi în particular al nimănui. Şi chiar dacă nu sunt ale nimănui, după victoria planetară a comunismului, aceste bunuri trebuiesc totuşi "administrate" de cineva. Şi de ce acel cineva n-ar putea fi un "GRUP", de administratori la nivel mondial de, să zicem... 250-300 de persoane!... "
...Toată lumea... mută. Inclusiv Marius Tucă...
Şi domnul profesor a continuat: "Toate mişcările de rezonanţă mondială de după 1848, s-ar fi produs cu acceptul acestui "GRUP". Totul bine studiat. Totul cu un scop precis .Bineînţeles că au apărut şi evenimente neprevăzute. Las un moment dat, liderii comunişti, supuşi unei propagande deşănţate cu scopul creării cultului personalităţii, pe criterii de marketing politic, au început ei înşişi să creadă în ceea ce propovăduiau şi să se creadă nişte ZEI în viaţă, aşa că au scăpat de sub control. Şi atunci a fost nevoie de crearea unei ideologii care să contrabalanseze comunismul şi anume fascismul. Şi aşa a pornit cel de-al doilea război mondial... Şi când şi fascismul a început să aibă derapaje i s-a opus o coaliţie mondială, şi pentru că nu fusese înfrânt comunismul "independent", a fost nevoie de un "război rece", care s-a încheiat aşa cum ştim cu toţii, cu victoria "GRUPULUI", asupra copilului rebel -
comunismul! Acum suntem în faza în care "GRUPUL" se concentrează asupra unei noi strategii de putere şi anume "GLOBALIZAREA". Au fost create organisme la nivel global în sprijinul acestui concept: NATO, G8, G20, FMI, Banca Mondială, BERD, Comunitatea Europeană, etc... Trebuie să recunoaştem că acest "GRUP" a avut un rol foarte important în menţinerea unui echilibru strategic la nivel mondial. În perioada dominaţiei acestuia, nivelul de trai al populaţiei a crescut în mod constant, nu peste tot, e drept, dar încă se mai lucrează la acest lucru prin intermediul organismelor mondiale controlate de "GRUP". De asemenea nivelul tehnologic a cunoscut un progres uriaş care nu ar fi fost posibil fără direcţionarea resurselor necesare în acest sens. "Drepturile omului"sunt impuse permanent pe ordinea de zi a tuturor reuniunilor la nivel mondial, sau regional, acolo unde acestea nu sunt la înălţimea momentului. În general se impune o nouă ordine mondială, care încearcă să înlăture haosul, anarhia şi pericolele potenţiale la nivel planetar...V-am spus că este vorba despre persoane deosebit de inteligente. E drept, uneori sunt mai răi câinii decât stăpânii, dar sunt sigur că la momentul oportun, stăpânii îşi vor pune câinii cu botul pe labe!..."
Marius Tucă (M.T.):
"Domnule Anghel Rugină, m-aţi uimit ! De unde ştiţi toate astea?
A.R.: "În cercurile academice americane se dezbat destul de des subiecte de genul ăsta !"
M.T.: "Şi nu vă este frică să dezvăluiţi aceste lucruri ?"
A.R.: "În primul rând, am o vârstă: "mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul", şi apoi sunt lucruri, repet, deja cunoscute, iar scopul pentru care am făcut-o este de a limpezi cumva apele şi de a potoli spiritele înfierbântate din România, care încă mai cred că tot ceea ce zboară se mănâncă !..."
TS: "Şi noi ce trebuie să facem ?"
A.R.: "Aici am vrut să ajungem cu discuţia noastră !... Pentru noi, important este să ne facem viaţa frumoasă în jurul nostru. Să lăsăm gândurile mari, la scara internaţională, că acolo jocurile sunt făcute şi echilibrele nu trebuiesc rupte! Nu avem nici informaţiile, nici competenţa, nici resursele şi nici mijloacele necesare să acţionăm la un nivel atât de înalt. Putem în schimb să ne comportăm civilizat, să ne educăm bine copiii, să ne conservăm şi să ne protejăm mediul în care trăim, să ne respectăm şi să ne ajutăm, pe scurt, să ne trăim viaţa liniştiţi."
                                                                                 Dragoș Ungureanu

12 comentarii:

Ryanna Pop spunea...

ştiam acest lucru dintotdeauna..nu că vreau să fac pe deşteapta,dar m-a marcat volumele scrise de către Pompiliu Tudoran "În slujba Domniei",pe care am citit-o într-o ediţie din anul 1985,şi pe care mi-am propus să o recitesc în viitorul apropiat.. sunt multe lucruri vizibile cu ochiul liber ptr.cei ce doresc să vadă..de aceea de la votul forţat într-un fel la alegerile preşedenţiale când trebuia să hotărâm dacă îl lăsăm pe Iliescu sau pe "nebunul"de Vadim să câştige,când m-am lăsat manipulată,de atunci nu am ştiinţă pe unde se află punctele de votare..corect,indiferent de cine-i la putere trebuie să ştim a ne face siguri viaţa,dacă nu frumoasă,măcar suportabilă..
frumos articol,nu am urmărit emisiunea la acea dată,şi uite că acum am avut ocazia să aflu ce am pierdut pe atunci,când eu şedeam mai mult pe la emisiunile lui Iosif Sava nemişcată în fotolii câte trei ore:)..
interesant ar fi de ştiut şi unde au sediul cei din marile puteri,şi citind acest lucru merg deja cu gândul la unele filme ştiinţifico fantastice care sunt în general avangardiste...

Karina spunea...

sfarsitul e memorabil!

Augustin Radescu spunea...

Foarte interesant. Am primit si eu acelasi text, de la un prieten din Timisoara, fost coleg de facultate si tovaras de bridge. Textul e interesant si ar merita cunoscut de cit mai multa lume.
Am, insa, rezerve cu privire la nivelul deontologic al jurnalistului pomenit acolo, altminteri extrem de incisiv si vocal. Acesta, in perioada de apogeu a emisiunii sale, incepuse sa se creada buricul pamintului si nu mai putea accepta, in ruptul capului, ca vreun invitat sa aiba alta parere decit a lui.

Şerban Tomşa spunea...

Ryanna,
bănuiam că se întâmplă așa. Ar fi fost ciudat să nu existe acest GRUP ! În ceea ce mă privește, sunt ceva mai liniștit cu privire la viitor, fiindcă sunt convins că în GRUPUL acela nu sunt proști.

Şerban Tomşa spunea...

Karina,
:)))
Superoamenii aceia ( și mă bucur că ei există ! ) veghează la liniștea noastră.

Şerban Tomşa spunea...

Augustin,
mie nu mi-a plăcut niciodată Tucă. Oltean căpos, cu tupeu, incult și prost utilizator al limbii române, cum bine remarcase Gabriel Liiceanu. Scotea și el cărți ! Mi se pare că la Polirom !
Informațiile din articol nu stârnesc încrederea pe de-a-ntregul, din mai multe cauze pe care nu vreau să le arăt aici.
Totuși, sunt convins că GRUPUL există ! Cum crezi că ar fi ajuns G. W. Bush, care nu cunoștea nici punctele cardinale, Președinte în State ?
În altă ordine de idei, mă bucur că e cineva care conduce acest tren besmetic al civilizației. Poate că nu-l vor lăsa să cadă în prăpastie ! Întrebarea importantă este dacă GRUPUL respectiv ține mai mult la Pământ sau la omenire, care a înnebunit și are ca țel tocmai distrugerea planetei.

Camelia Săpoiu spunea...

Mie mi se pare extraordinar de înţelept sfatul din finalul postării. Suntem prea mici în raport cu nivelul de la care ar acţiona "grupul", dar de ajuns de mari să ne facem viaţa liniştită şi frumoasă. Problema majorităţii este, după părerea mea, că se crede suficient de mare să facă propriile reguli. De aici haosul în care trăim.
Cât despre jurnalistul amintit, vreau să vă spun că-mi amintesc emisiunea şi mai ales că, de la un moment dat, (după cum observă Augustin, apoi Şerban), spoiala sa de cultură zăngănea ca o tinichea şi devenise enervant, contrastând izbitor cu intervenţiile aleşilor invitaţi. (Dar nu-i nimic că Tucă nu mai apare, îi avem pe "Naşul" şi pe alţii...)

Ryanna Pop spunea...

uite vezi,dezavantajul moderării comentariilor:),ptr.mine cel puţin,că acum abia văd ce dezacorduri gramaticale am făcut...scriind şi un mesaj aşa lung,nu am ţinut cont ptr.că în gând mai adăugam ceva cuvinte pe care nu le-am redat şi uite ce a ieşit..deci aduc rectificări..m-au* marcat....le-am* citit..să le* recitesc..vai,vai,vai mie!:(

Şerban Tomşa spunea...

Camelia,
asta e tot ce putem face : să fim solidari unii cu alții și să ne protejăm mediul care ne ține în viață.

Şerban Tomşa spunea...

Ryanna,
nu-ți face probleme. Toată lumea face greșeli de tastare. Aici am o tastatură neagră și lumină puțină, așa că mai mănânc și eu litere, lucru care nu se întâmplă când scriu de mână. :)

Karina spunea...

Craciunul sa-ti lumineze sufletul si sa-l tina asa toata viata ta! Sarbatori magice!

Ryanna Pop spunea...

crăciun fericit,Şerban!:)
Sărbătorile de iarnă să-ţi aducă bucurii multe, vise împlinite şi linişte sufletească,sănătate şi fericire alături de cei dragi!:)