miercuri, 29 ianuarie 2014

Un ministru cu capul pe umeri : Remus Pricopie

       În privinţa închiderii şcolilor, autorităţile o dau din gard în şanţ, oscilând între nepăsare şi un heirupism de tip pionieresc, pe fondul aceleiaşi groase, imbatabile ignoranţe. Şi nu zic mai multe. Din fericire, Remus Pricopie este un om cu capul pe umeri, care judecă foarte corect problemele ivite în sistem şi ia măsuri bazate pe informaţii verificate. Am remarcat şi cu alt prilej calităţile ministrului şi m-am bucurat că învăţământul românesc are în frunte un om inteligent. Iată şi precizările suplimentare făcute de dl Pricopie : "Aş vrea să clarific unele aspecte legate de situaţia la învăţătură de la sfârşitul semestrului. Situaţia şcolară a elevilor pote fi încheiată şi în prima săptămână din semestrul al II-lea, în cazul în care acest lucru nu poate fi realizat până vineri. Acum suntem foarte interesaţi de siguranţa elevilor şi a profesorilor."

P.S. Linsul în fund funcţionează la cel mai înalt nivel. Când premierul a mormăit că ar fi cazul ca şcolile să se redeschidă în Bucureşti - omul văzuse că el poate circula, nu se îneacă în nămeţi -, Inspectoratul Şcolar Bucureşti s-a grăbit, pe nevăzute, să-i facă pe plac. Remus Pricopie a intervenit şi a cerut ca situaţia să fie reanalizată, iar factorii de decizie au inversat imediat ordinul. Tot pe nevăzute. Ce să mai vorbim, băieţi descurcăreţi, nu stau niciodată în bătaia vântului.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Ar fi necesară,totuși,desțelenirea Legii Educației Naționale prin eliminarea unor prevederi nefericite atât pentru sistem cât și pentru principialitate.De exemplu,art. 253 care e ușa din dos pentru titularizarea politică!

Şerban Tomşa spunea...

Mugurel-Cătălin,
Învăţământul e pe butuci, nu ştiu dacă se mai poate face ceva pentru salvarea sa. Un ministru poate face atât bine cât îi este permis de clientela politică. Singurul ministru care a început o reformă reală a fost Andrei Marga. dar el n-a fost lăsat să-şi ducă proiectrul până la capăt, aşa că totul a rămas varză.