luni, 4 mai 2015

Pentru cine joacă Bărboianu?

     Sunt dinamovist de peste o jumătate de secol, dar ceea ce se întâmplă acum la clubul respectiv întrece orice imaginație. Echipa a fost falimentată de Borcea, care a câștigat bani buni din vânzarea jucătorilor și a readus, aproape gratis și aruncând praf în ochii suporterilor, foste glorii ale echipei, acum pensionari, pentru a se antrena... ”pentru Liga Campionilor”. Pe toți jucătorii buni care ar fi vrut să semneze pentru Dinamo i-a redirecționat către Steaua, acționând ca un veritabil agent al lui Gigi Becali.  Dinamo n-avea cum să facă performanță în condițiile astea și mă mir că nu retrogradează.
    Aseară am urmărit a doua repriză a meciului, fiindcă am vrut să-mi menajez mintea. Am văzut mai întâi o galerie de idioți care ținea cu tot dinadinsul ca Steaua să câștige cu 3-0, la masa verde. Au urmat secvențe de fotbal de nivel comunal. Un jucător îmi sărea în ochi prin entuziasmul său : Bărboianu.  Făcea exces de zel, dar centrările lui erau pase la adversar și pierdea mingea, ca din întâmplare, în situații cheie, punându-i pe steliști în situații favorabile. Pe scurt, Bărboianu juca pentru Steaua, iar colegii săi continuau să-i dea pase și antenorul paria pe el. Știam că, într-un alt meci cu Steaua, înscrisese în propria poartă, aducând trofeul foștilor militari. Și nu s-a dezmințit nici de data asta. I-a lăsat pe adversari să treacă pe lângă el ca pe lângă un stâlp de telegraf și să intre în careu, apoi s-a năpustit asupra lor și a faultat, pe rând, doi dintre ei! Ca să nu fie niciun dubiu!  Chiar orb dacă ar fi fost, arbitrul ar fi dat penalty. De aici meciul s-a rupt. Același Bărboianu bătea cornere, arunca mingea și strica fazele de atac ale dinamoviștilor, cu mare elen și în admirația tuturor.  În fine, văzând dincotro bate vântul și că unii dintre dinamoviști îi vor învingători pe flăcăii din Ghencea, arbitrul Cristi Balaș a vrut să-și aducă și el contribuția la mascaradă, fluierând un penalty mai mult decât dubios. Și uite așa s-a mai încheiat o maimuțăreală de meci, numită de mulți derby!
    Dinamo ar trebui să fie preluată urgent de un om care se pricepe la fotbal și care să aducă un antrenor bun. De exemplu, pe Grigoraș. Să vedem ce va face Dinu Gheorghe.

P.S. Încerc să scriu ceva, dar cei care furnizează curentul electric mă întrerup din trei în trei rânduri. Să înțeleg că asta e o formă de cenzură? :)

2 comentarii:

Interzisa spunea...

Hai steaaaua:))

Şerban Tomşa spunea...

Interzisă Puțin,
Hai! Să vedem până unde. :)