luni, 15 octombrie 2012

Profesorii vor fi gardieni şi paravane în faţa cuţitelor

Un elev a fost înjunghiat în apropierea unei şcoli.
Ce măsură vor lua factorii de decizie ?
Simplu, profesorii vor fi obligaţi, pentru salariul de mizerie pe care îl primesc, să-i ducă de mână pe elevi până acasă !
Suntem oare sănătoşi la dovleac ? Ce i-ar împiedica pe derbedei să-şi împlânte şuriile în osânza îmbătrânită a dascălilor, care nu au pistoale sau săbii la purtător, pentru a-şi apăra pielea ?
Nimic, dar ce contează câţiva belferi morţi, acolo ?
Păi, într-un minister condus, de zeci de ani, de nişte cretini, te aştepţi la orice. Inclusiv la desfiinţarea şcolilor. De fapt, acestea nici nu mai sunt ceea ce se pretinde că sunt. N-au cum să mai fie.

P:S. Liberalii se becalizară, iar Becali deveni principalul stâlp al liberalismului. Contra unor sume frumoase, fireşte. Ce să mai zici, când tradiţionalul partid, băgat prima dată în hazna de Radu Câmpeanu, a ajuns să fie condus de un lătrău leneş şi de un fost epigramist ? Adevărul adevărat este că lui Crin i-au crescut acţiunile şi el a devenit un nume în politica dâmboviţeană când Octavian Paler a spus despre el că este " un exemplu de gândire vie ". Până atunci a fost un nimeni în politică.

2 comentarii:

Radu spunea...

Te salut , Serban !
Ieri eram cu un bun prieten pe malul unei balti. Noi mergem la pescuit cum merg altii la biserica , la spovedanie . Avem incredere unul in felul cum gandeste celalalt si ne mai confruntam parerile ca...pestele tot nu tragea . Puneam in balanta ce au de castigat si ce au de pierdut liberalii cu acest compromis . Dupa mine ...au mai mult de pierdut . Dar imi trag un sut in fund si-mi reamintesc ca politica este o femeie de moravuri usoare la cheremul unor barbati ratati in meseriile lor . Asa ca pot sa admit orice mezalianta de prost gust . De fapt , nu vreau , nu pot ...dar nu-i dupa oamenii ca noi . E dupa oamenii ca ei . Si bunul simt a ajuns la cheremul unor "neica nimeni " . Ce vremuri ne e dat sa traim ! Fara demnitate , fara ratiune , fara noima ...

Şerban Tomşa spunea...

Radu,
din nefercire nu am niciun prieten în preajmă ca să punem la cale ceva. Toţi cei apropiaţi spiritual de mine sunt departe. Probabil că e minunat pe malul bălţii, dar eu m-am prostit în asemenea hal, încât mi-e milă chiar şi de peşti.