miercuri, 24 octombrie 2012

Ei sunt aici

Ne-am obişnuit să vedem lucrurile în negru şi să remarcăm mai mult căderile decât zborurile peste nori ale semenilor noştri.
Dar purtătorii de lumină sunt aici. Ca într-un basm ori într-o naraţiune scrisă de un brazilian celebru, ne întâlnim cu ei la răspântii cereşti, deghizaţi în vânzători de ziare sau în fete alergând să prindă în palmă polenul castanilor care au uitat în ce anotimp ne aflăm.
Îngerii sunt oameni simpli.
Uneori sunt travestiţi în scriitori şi artişti.
Cum era Valeriu Cristea.
Cum sunt acum alţii, câţiva.
Funcţiile importante, în instituţii înalte, nu-i împiedică pe altruişti să dăruiască zile frumoase celorlalţi. Dimpotrivă.
Ei nu uită că sunt Călăuzele muritorilor lipsiţi de apărare.
Ei sunt aici, cu noi, printre noi.

4 comentarii:

Ryanna Pop spunea...

şi tu eşti purtător de lumină:)
şi mă bucur că te-am întâlnit!

Şerban Tomşa spunea...

Ryanna,
mulţumesc, eşti prea amabilă. Eu doar mă străduiesc. Adevăraţii purtători de lumină sunteţi tu şi ceilalţi prieteni ai mei.

Ryanna Pop spunea...

off,Şerban,
modest ca întotdeauna!..dar evident modestia este caracterul doar al oamenilor cu suflet nobil..
nu o spun să te flatez..nu urmăresc nimic să câştig de la tine..sunt şi rămân o veşnică amică virtuală,nicicând reală...
iar ca paranteză,purtătorul de lumină este doar cel care deschide minţile celor pe care întunericul i-a înconjurat..aşa cum faci tu prin aceste articole speciale ,prin cărţile tale,ca de altfel şi mulţi dintre prietenii adevăraţi pe care îi ai aproape şi în suflet..eu sunt doar o cititoare fidelă şi dornică de lumină:)
un weekend minunat!

Şerban Tomşa spunea...

Ryanna,
sunt sincer când spun că prietenii mei de pe net sunt minunaţi. Nu ştiu ce m-aş fi făcut fără ei ! Datorez net-ului o nouă viaţă, în mijlocul unor oameni de excepţie.
Mulţumesc, îţi întorc cu drag urarea !